دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
29 تير 1395 - 14:17

کاظم‌زاده: حرف «ح» کتاب کوچه تا دو ماه دیگر منتشر می‌شود/ جامعه به کتاب‌های علمی نیاز مبرم دارد

مدیر نشر مازیار ضمن اعلام خبر انتشار تازه‌ترین جلد از مجموعه کتاب کوچه احمد شاملو، با اشاره به تازه‌های این نشر در حوزه علم، بر ضرورت توجه به کتاب‌های علمی و تاثیر آن‌ها در پیش‌برد دانش و تکنولوژی کشور تاکید کرد.
کد خبر : 103167

مهرداد کاظم‌زاده –مدیر نشر مازیار- در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی آنا، درباره شرایط نشر و کتاب‌های مازیار در بازار، توضیح داد: «عواملی مانند تابستان و مسافرت‌ها، گرمای هوا، تعطیلی‌ها و ... باعث شده شرایط بازار ظرف یک ماه گذشته حتی از قبل هم بدتر شود. البته دغدغه‌های اقتصادی و سیاسی و اجتماعی جامعه را نیز باید درنظر داشت.»


وی ضمن بیان این مطلب که این‌روزها کتاب‌خوان‌ها کمتر حوصله مطالعه دارند و جوان‌ترها هم بیشتر وقت‌شان را صرف گوشی‌های همراه خود می‌کنند، افزود: «با وجود شرایط موجود، سعی می‌کنیم تازه‌های نشر را مطابق با برنامه پیش ببریم. به عنوان مثال یکی از تازه‌ترین خبرها، تجمیع مجموعه 7 جلدی یادداشت‌های علم در دو جلد گالینگور است که البته با ویرایش‌ها و اصلاحاتی هم همراه بوده است.»


کاظم‌زاده همچنین درباره انتشار جلد تازه فرهنگ «کتاب کوچه» اثر ارزشمند و ماندگار زنده‌یاد احمد شاملو که تداوم انتشار آن به همت آیدا سرکیسیان (همسر شاملو) و نشر مازیار محقق می‌شود، گفت: «خوش‌بختانه تمام اقدامات برای انتشار حرف «ح» کتاب کوچه انجام شده و تا 2 ماه دیگر، این مجلد که تقریبا 850 صفحه خواهد داشت به بازار می‌آید. البته هنوز مراحلی همچون فهرست‌نویسی این کتاب تمام نشده ولی مانعی بر سر راه انتشار آن وجود ندارد.»


کاظم‌زاده اضافه کرد: «از طرفی همچنان انتشار کتاب‌های علمی، سهم پررنگی در بین تازه‌های نشر مازیار دارند؛ کتاب‌هایی مانند سیاهچاله، آب در گیتی، هفت درس کوتاه فیزیک و ... تعداد کتاب‌های مجموعه «قلمرو علم» را به 64 عنوان رسانده‌اند.»


وی گفت: «با وجود بدی بازار نشر، کتاب‌های علمی ما که در واقع با رویکرد علم به زبان ساده منتشر می‌شوند، همچنان مخاطبان خود را دارند. در نمایشگاه کتاب امسال هم فروش کتاب‌های علمی ما، بیشتر از سایر کتاب‌ها بود. به قول معروف در شهر کوران، یک‌چشم پادشاه است!»


مدیر نشر مازیار در توضیح اهمیت کتاب‌های علمی و ضرورت آن‌ها برای جامعه، اظهار داشت: «به نظر من کتاب‌های علمی می‌تواند سرنوشت دانش عمومی جامعه را روشن کند. درست است که توسعه فرهنگ و هنر بسیار اهمیت دارد، اما به نظر من پیشرفت‌های علمی و صنعتی، پایه اصلی توسعه را تشکیل می‌دهند و می‌توانند زمینه‌ساز پیشرفت فرهنگ و هنر نیز بشوند.»


وی با اشاره به سیل برندهای خارجی که در دهه‌های اخیر به کشور ما وارد شده، گفت: «چرا ما این همه در مسیر تکنولوژی از کشورهایی مانند کره جنوبی –که زمانی از ایران عقب‌تر بود- عقب افتاده‌ایم؟ اگر سری به خیابان جمهوری تهران بزنید، آنقدر برند‌ها و محصولات کره‌ای می‌بینید که انگار این خیابان، بخشی از کره جنوبی است!»


کاظم‌زاده با انتقاد از بی‌توجهی‌ها به حوزه علم و کتاب‌های علمی خوب، افزود: «چرا روزنامه‌ها و مطبوعات ما، کتاب‌های علمی معرفی نمی‌کنند؟ در حالی که تمام آن‌ها حداقل بین یک یا دو صفحه ورزشی دارند! تلویزیون و رادیو هم همینطور؛ مدام در حال پخش برنامه‌های ورزشی هستند و کتاب –خصوصا کتاب‌های علمی- محل خاصی از اعراب ندارند.»


وی همچنین درباره انتشار نقد کتاب در مطبوعات و ... اضافه کرد: «یک منتقد باید بتواند از راه نقد، امورات خود را بگذراند. برخی از کتاب‌ها ممکن است یکی دو ماه وقت منتقد را بگیرند، بنابر این باید رقم قابل قبولی از قبل نوشتن مقالات و نقدها نصیب آن‌ها شود، اما این‌طور نیست. همین است که روزنامه‌ها و جراید با مطالب معمولا کم‌ارزش پر می‌شوند.»


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب