تأثیر واقعی ویتامین C از داخل بدن آغاز میشود
به گزارش «سایتکدیلی» (SciTechDaily)، پژوهشگران دریافتهاند که افزایش ویتامین C در رژیم غذایی میتواند به طور قابل اندازهگیری ساختار و نوسازی پوست را بهبود دهد و پیوند نیرومند میان تغذیه و چگونگی بازسازی پوست را آشکار کند.
یک پژوهش جدید به رهبری پژوهشگران دانشکده پزشکی «دانشگاه اُتاگو – کرایستچرچ» نشان داده است که توانایی پوست برای تولید کلاژن و تجدید خود، مستقیما تحت تأثیر میزان ویتامین C مصرفی افراد قرار دارد.
بر اساس یافتههایی که در نشریه «تحقیقات پوستشناسی» (Journal of Investigative Dermatology) منتشر شده است، مقدار ویتامین C موجود در پوست به طور دقیق بازتاب دهنده سطح این ویتامین در خون (پلاسمای خون) است. پژوهشگران همچنین دریافتند که این سطوح میتوانند از طریق افزایش مصرف میوه بالا برود.
در این پژوهش که ۲۴ فرد سالم از آتِئارُوا (نیوزیلند) و آلمان در آن شرکت داشتند، مشخص شد افرادی که روزانه دو عدد کیوی زرد سانگُلد_غنی از ویتامین C_مصرف میکردند، سطح ویتامین C در پلاسمای خون آنها افزایش یافت و در نتیجه، غلظت این ویتامین در پوست نیز بالا رفت. این افزایش، به بیشتر شدن ضخامت پوست (بهعنوان نشانهای از تولید کلاژن) و تقویت روند نوسازی و بازسازی لایههای بیرونی پوست منجر شد.
پروفسور «مارگریت ویسرز»، نویسنده اصلی پژوهش، ارتباط میان دریافت ویتامین C و ضخامت پوست را «قانعکننده» توصیف میکند. او میگوید: «ما از همبستگی شدید میان سطح ویتامین C در پلاسما و در پوست شگفتزده شدیم، این ارتباط بسیار برجستهتر از آن چیزی بود که در هر عضو دیگری مشاهده کردهایم.»
همچنین او توضیح میدهد: «ما نخستین گروهی هستیم که نشان دادیم ویتامین C موجود در گردش خون به تمام لایههای پوست نفوذ میکند و با بهبود عملکرد پوست مرتبط است. من به تیم خود افتخار میکنم و از دادههایی که به دست آوردهایم هیجانزدهام.»
ویتامین C خوراکی مؤثرتر از انواع موضعی
پروفسور ویسرز میگوید نتایج این پژوهش نشان میدهد که زیبایی واقعا از درون آغاز میشود و با رساندن ویتامین C به پوست به روشی که طبیعت آن را طراحی کرده است - از طریق جریان خون - از عملکرد پوست شما از داخل به خارج پشتیبانی میکند.
او توضیح میدهد: «میدانیم که ویتامین C برای تولید کلاژن ضروری است. همین نکته سبب شده است که ویتامین C به بسیاری از ترکیبات کرمهای پوستی افزوده شود. اما ویتامین C بسیار محلول در آب است و از سد بیرونی پوست به سختی جذب میشود. پژوهش ما نشان میدهد پوست در جذب ویتامین C از جریان خون بسیار کارآمد است. به نظر میرسد جذب ویتامین C در لایه بیرونی اپیدرم در اولویت قرار دارد.»
این پژوهش دو مرحله داشت: در مرحله نخست، ارتباط میان سطوح ویتامین C در پلاسما و پوست با استفاده از بافت پوست سالم بیماران در حال انجام جراحیهای انتخابی در «مرکز خدمات سلامت تِه واتو اورا کانتربری» بررسی شد.
مرحل دوم شامل یک مداخله غذاییِ «پیش و پس از مصرف ویتامین C» در دو محل (کرایستچرچ و آلمان) بود که هر کدام ۱۲ شرکتکننده سالم داشتند.
پروفسور ویسرز توضیح میدهد: «به همه گفته شد که روزانه دو عدد کیوی کیوی زرد سانگُلد - معادل ۲۵۰ میکروگرم ویتامین C - به مدت هشت هفته مصرف کنند. سپس نمونههای پوستی را قبل و بعد از این مداخله جمعآوری کردیم؛ با تحلیلهای جداگانه که به ما امکان داد لایههای پایه پوست را در کرایستچرچ و لایه بیرونی درم و آزمونهای عملکرد پوست را در آلمان مطالعه کنیم.»
آزمونهای پیشرفته پوست، بهبود ساختاری را تایید کردند
شرکتکنندگان آلمانی توسط موسسه SGS Fresenius در هامبورگ جذب و ارزیابی شدند؛ این موسسه توانایی فنی لازم برای برداشت لایه بیرونی پوست (سقف تاول) را داشت. این موسسه نرخ بازسازی پوست را اندازهگیری کرد؛ شامل ارزیابی ضخامت پوست با سونوگرافی، سنجش کشسانی، بررسی میزان محافظت در برابر اشعه فرابنفش (UV) و اندازهگیری سرعت نوسازی سلولهای اپیدرمی؛ مجموعهای از آزمونها که تصویری کامل از عملکرد پوست ارائه میدهد.
پروفسور ویسرز میگوید: «دیگر یافته بسیار مهم ما افزایش قابل توجه ضخامت پوست شرکتکنندگان بود؛ افزایشی که بازتابی از تولید کلاژن و رشد چشمگیر نوسازی سلولهای اپیدرمی؛ یعنی نوسازی پوست است».
او میگوید کیوی زرد سانگُلد به علت سطوح بالای شناخته شده ویتامین C برای این پژوهش انتخاب شد؛ اما انتظار میرود سایر خوراکیهای غنی از ویتامین C به ویژه میوهها و سبزیجات تازه مانند مرکبات، انواع توت، فلفل دلمهای و بروکلی اثرات مشابهی داشته باشند.
او میافزاید: «ما پیشنهاد میکنیم که افزایش دریافت غذایی ویتامین C موجب جذب مؤثر آن در تمام بخشهای پوست میشود».
«نکته مهم این است که سطح ویتامین C در پلاسمای خون خود را در وضعیت بهینه نگه دارید؛ چیزی که میدانیم این است که این مقدار در افراد سالم با دریافت حدود ۲۵۰ میلیگرم در روز به راحتی قابل دستیابی است. با این حال، بدن این ویتامین را ذخیره نمیکند؛ بنابراین توصیه میکنیم روزانه پنج وعده میوه و سبزی مصرف کنید که یکی از این پنج مورد باید یک خوراکیِ غنی از ویتامین C باشد. این عادتی است که باید آن را در زندگی روزمره پرورش داد».
انتهای پیام/


