دستاوردهای صنعت آب و برق در سال 93
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا و به نقل از روابط عمومی وزارت نیرو، علیرضا دائمی گفت: اجرای طرحهای مهم و موثری که برخی از آنها برای نخستینبار به اجرا درآمد، دستاوردهای مطلوبی را برای وزارت نیرو به ارمغان آورد که مدیریت تقاضا در استفاده از منابع آب زیرزمینی از آن جمله است.
وی افزود: از جمله اقدامها در اینباره، میتوان به تدوین و آنگاه تصویب برنامه تعادلبخشی منابع آب زیرزمینی در شورای عالی آب با هدف جلوگیری از برداشتهای غیرمجاز از آب سفرههای زیرزمینی، پیشبینی اعتبار در بودجه سال 94 برای اجرای برنامه تجهیز نقاط تحویل آب به وسایل اندازهگیری حجمی و نصب کنتورهای هوشمند بر روی چاههای کشاورزی اشاره کرد.
در نیمه دوم سال گذشته تعداد 50 پرواز برای باروری ابرها صورت گرفت که از این تعداد، 32 پرواز همراه با بارش باران در مناطق هدف بوده است. |
او با بیان اینکه تاکنون 40 هزار دستگاه کنتور هوشمند و پنجهزار دستگاه کنتور حجمی بر روی چاههای کشاورزی نصبشده است و افزونبر آن حدود 180 هزار حلقه چاه نیز برقدار شدهاند، اظهار کرد: در سال گذشته علاوه بر کسب مجوز از شورای اقتصاد، امکان استفاده از بند (ق) تبصره 3 قانون بودجه سال 93 برای اجرای این سیاست فراهم شد و قراردادهای تولید تجهیزات موردنیاز با تولیدکنندگان برای ادامه و تکمیل طرح در دست اجراست.
دائمی استفاده از پسابها و آبهای غیرمتعارف را از دیگر اقدامهای مهم وزارت نیرو در سال 93 اعلام کرد و افزود: در راستای توسعه بهرهبرداری از آبهای غیرمتعارف از قبیل پسابهای فاضلاب، زهآبها و آبهای شور از طریق احداث تاسیسات آب شیرینکن، قراردادهای دو طرح آب شیرینکن با سرمایه 313 میلیارد ریال، یک طرح تصفیهخانه فاضلاب با سرمایهگذاری 1500 میلیارد ریال توسط بخش خصوصی و دو طرح آبرسانی با اعتباری افزونبر 3500 میلیارد ریال منعقد شده است.
دائمی ادامه داد: همچنین چهار قرارداد بیع متقابل فاضلاب و استفاده از پسابها با اعتباری در حدود 13 هزار میلیارد ریال و درمجموع با سرمایهگذاری بیش از 30 هزار میلیارد ریال اجرا شدهاند.
معاون برنامهریزی و امور اقتصادی وزارت نیرو سپس با بیان اینکه این وزارتخانه در سالی که گذشت، استفاده از فناوری باروری ابرها را مورد توجه جدی قرار داد، گفت: با استفاده از فناوریهای جدید در زمینه باروری ابرها و جمعآوری باران در مناطق مستعد کشور، در نیمه دوم سال 93 تعداد 50 پرواز برای باروری ابرها صورت گرفت که از این تعداد، 32 پرواز همراه با بارش باران در مناطق هدف بوده است.
وی تصریح کرد: افزونبر آن، در اینباره قراردادهای مربوط به تولید ژنراتورهای زمینی باروری ابرها نیز با مراکز رشد و فناوری دانشگاهها منعقد شده است.
انتهای پیام/