شروط واگذاری سهام شرکتهای بیمه داخلی به سرمایهگذاران خارجی
به گزارش گروه اقتصادی آنا به نقل از روابط عمومی بیمه مرکزی، در پنل تخصصی بیمه، مهدی نمن الحسینی، مدیرکل دفتر برنامه ریزی بیمه مرکزی، ضمن ارائه تصویری از بازار بیمه کشور فرصت های پیش روی سرمایه گذاران خارجی را از جنبه مقرراتی مورد بررسی قرار داد.
وی در ابتدا آماری در باره شرکت های فعال در داخل کشور و میزان حق بیمه تولیدی توسط این شرکت ها ارائه داد و گفت، بازار بیمه کشور متشکل از ۳۰ شرکت بیمه است که از لحاظ دسته بندی ۲۹ شرکت غیردولتی و یک شرکت دولتی (بیمه ایران) است که از میان آنها ۲۶ شرکت به صورت مختلط (بیمه های زندگی و غیرزندگی) و ۲ شرکت بیمه اتکایی و ۲ شرکت بیمه متقابل p&I داریم که ریسک های خاصی را بیمه می کنند.
به گفته وی، تا پایان سال ۹۴ حجم حق بیمه های تولیدی در بازار بیمه کشور ۲۲۰۰۰ میلیارد تومان با رشد اسمی ده درصدی در حق بیمه ها بوده است.
وی افزود: بالغ بر ۵۰ میلیون فقره بیمه نامه در کشور صادر شده و رتبه ایران از لحاظ تولید حق بیمه در جهان ۴۵ است و ایران حدود ۲ دهم درصد از سهم جهانی را در اختیار دارد و تقریبا ۲ درصد ضریب نفوذ دارد.
مدیرکل دفتر برنامه ریزی بیمه مرکزی، به قانون تاسیس و سرمایه اولیه تاسیس شرکت بیمه در کشور، طبق مصوبه هیات وزیران اشاره کرد و افزود: از لحاظ قوانین و مقررات اشکال متنوعی برای سرمایه گذاری خارجی در بازار بیمه کشور وجود دارد که شامل مشارکت شرکت داخلی با خارجی است به نوعی که شرکت های بیمه داخلی می توانند سرمایه گذار خارجی داشته باشند و سرمایه گذاران خارجی می توانند تا ۲۰ درصد سهام موسسه بیمه خصوصی داخلی فعال را با مجوز بیمه مرکزی و تا ۴۹ درصد شرکت بیمه داخلی را با مجوز هیات وزیران در اختیار داشته باشند.
وی خاطر نشان کرد: از سویی ایجاد دفتر ارتباطی یا contact office روش سرمایه گذاری خارجی در بازار بیمه است و تاکنون چند مجوز هم صادر شده است. همچنین تاسیس نمایندگی یا شعبه توسط شرکت های بیمه خارجی در ایران با رعایت قوانین و مقررات مربوطه نیز یکی از راههای ورود شرکت های خارجی به ایران است.
انتهای پیام/