دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
22 تير 1395 - 12:54

کواکبیان: دیوان محاسبات و سازمان بازرسی در موضوع حقوق‌های نامتعارف خواب بودند

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: برخی نمایندگان می‌گویند رئیس جمهوری در بحث فیش‌های حقوقی باید عذرخواهی کند اما من معتقدم حتماً ‌اگر رئیس جمهوری عذرخواهی کند، رئیس مجلس و رئیس قوه قضائیه هم باید عذرخواهی کنند؛ چراکه دستگاه‌های نظارتی زیرمجموعه این‌ها مثل دیوان محاسبات و سازمان بازرسی خواب بودند.
کد خبر : 100953

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا، مصطفی کواکبیان در جلسه علنی صبح امروز مجلس در تذکری مستند به ماده ۱۸ آیین‌نامه داخلی، اظهار کرد: ای کاش آقای سراج و آقای رحیمی رئیس دیوان محاسبات به مجلس گزارش می‌دادند که در طول این مدت در مورد فیش‌های حقوقی چه‌کار کردند؟ سازمان بازرسی فقط به یک بانک مخصوص اشاره می‌کند اما مجموعه اقدامات را نمی‌گوید. دیوان محاسبات هم متأسفانه هیچ گزارشی نداده است.


علی لاریجانی در ادامه و در پاسخ به این تذکر، گفت: به نظر من دیوان محاسبات و سازمان بازرسی خواب نبودند بلکه گزارش‌هایی داده بودند. در طول این مدت بازرسی کل کشور گزارشی را فرستاد که در چه تاریخ‌هایی و در مورد کدام یک از بانک‌ها به قوه مجریه گزارش داده شده است اما متأسفانه گوش نداده‌اند.


رئیس مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: این نامه را به کمیسیون اصل ۹۰ فرستادم و می‌توانید آن را ببینید. اکثر این‌ها را به وزارت اقتصاد فرستاده‌اند و گفته‌اند در این موارد تخلف صورت می‌گیرد اما متأسفانه گوش نداده‌اند.


او ادامه داد: در دیوان محاسبات هم جلوی خیلی از این تخلفات را گرفتند. در گزارشی که به من دادند آمده بود که چهار میلیارد تومان برگردانده‌اند اما سروصدا نکرده بودند.


لاریجانی در پایان گفت: ممکن است، نقصی در بازرسی و دیوان محاسبات بوده اما نه اینکه اینطور می‌گویید، خواب بوده‌اند. سیستم این‌ها در حدی هوشیاری داشت که برخی تخلاف را گزارش کرده بودند. البته باید توضیحات بیشتر را به کمسیون اصل ۹۰ ارائه کنند.


همچنین علی لاریجانی در ادامه و در پاسخ به تذکر دیگر کواکبیان مبنی بر اینکه در دستورکار امروز و فردا مجلس انتخاب حقوقدانان محترم شورای نگهبان قرار دارد. باتوجه به تاکید قانون اساسی درخصوص انتخاب شش نفر از حقوقدانان با رای مجلس، باید بگوییم متاسفانه در مجلس نهم رای نمایندگان مخدوش شده است، گفت: این‌که می‌فرمایید رای مجلس نهم مخدوش بوده، درست نیست. اتفاقاً حقوقدانان در مجلس نهم آرای بالایی به دست آوردند و هر کدام حداقل ۱۲۰ تا ۱۳۰ رای کسب کردند. بنابر این ممکن است که این ایراد منطقاً به ذهن شما برسد اما در عمل این اتفاق نیفتاد.


او ادامه داد: درمورد این‌که باید حداقل شش نفر معرفی شود هم باید بگوییم که چنین بندی در قانون وجود ندارد. علی‌القاعده باید بیشتر از تعداد سه نفری که باید انتخاب شوند، معرفی گردد و در ازای سه نفری که باید انتخاب کنیم، ۵ نفر معرفی شده است.


رئیس مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: البته از نظر بنده نیز اگر مثلاً ۱۰ نفر معرفی می‌شد، بهتر بود اما ایراد قانونی به آن وارد نیست.


لاریجانی یادآور شد: در مورد این‌که می‌فرمایید رای نسبی است، اگر تعداد زیادی معرفی شود، رای نسبی خواهد بود. در واقع این رای اعتماد نیست. اگر سه نفر معرفی می‌شد، به طور طبیعی رای اعتماد می‌گرفتیم ولی هنگامی که بیشتر از تعداد مورد نیاز اعلام می‌شود، طبیعتاً رای نسبی خواهد بود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب