دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

وضعیت بارش در ۶ حوضه آبریز/ جهش بارندگی در شمال و جنوب

۴۴۶ میلیمتر بارش در حوضه دریای خزر و ۳۶۱ میلیمتر نیز در حوضه خلیج فارس و دریای عمان از ابتدای سال آبی جاری تا نیمه تیرماه ثبت شد.
کد خبر : 100890

به گزارش گروه اقتصادی آنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت نیرو، در مقایسه با بارش بلندمدت، بارندگی در فلات مرکزی ۱۵ درصد کاهش یافت. حوضه‌های آبریز اصلی کشور در سال آبی جاری، در مجموع ۲۳۱ میلیمتر بارندگی داشته‌اند که این میزان در مقایسه با سال گذشته ۲۶ درصد افزایش و در مقایسه با بلندمدت ۲ درصد کاهش داشته است.


به‌رغم افزایش نسبی بارش‌های کشور در سال جاری، حجم بارندگی در حوضه آبریز فلات مرکزی در مقایسه با بلندمدت ۱۸ درصد کاهش داشته است. بر پایه آخرین آمار ارائه شده از سوی مدیریت منابع آب ایران، در خصوص وضعیت بارندگی کشور به تفکیک حوضه‌های آبریز شش‌گانه، ‌ از ابتدای مهرماه تا ۱۵ تیرماه سال جاری، حوضه فلات مرکزی در مقایسه با بلندمدت با کاهش ۱۸ درصدی بارش‌ها مواجه بوده و این در حالی است که در مقایسه با سال قبل از ۳ درصد افزایش بارندگی برخوردار بوده است.


بنا بر این گزارش، حوضه آبریز مرزی شرق نیز در مقایسه با بلندمدت، پس از حوضه فلات مرکزی در رتبه دوم کاهش بارش قرار داشته و با کاهش ۸ درصدی بارندگی‌ها همراه بوده است. بیشترین درصد افزایش بارش‌ها در مقایسه با بلندمدت مربوط به حوضه آبریز دریاچه ارومیه با ۲۵ درصد افزایش و پس از آن مربوط به حوضه دریای خزر با ۲۰ درصد افزایش است.


حوضه قره‌قوم هم نسبت به درازمدت ۱۶ درصد افزایش بارش داشته و وضعیت بارش حوضه خلیج فارس و دریای عمان نیز بدون تغییر نسبت به بلندمدت باقی مانده است. بر اساس این گزارش، از ابتدای سال آبی جاری تا ۱۵ تیرماه، حوضه‌های آبریز دریای خزر ۴۴۶، خلیج فارس و دریای عمان ۳۶۱، دریاچه ارومیه ۳۲۱، قره‌قوم ۲۵۰، فلات مرکزی ۱۳۰ و مرزی شرق ۹۳ میلی‌متر بارندگی داشته‌اند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب