صالحی: جایزههای ادبی میتوانند برای ادبیات فرصتسازی کنند/ تعداد جوایز ادبی کشور به زحمت به 50 میرسد
به گزارش گروه فرهنگی آنا و به نقل از روابط عمومی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مراسم اختتامیه چهاردهمین دوره جشنواره قلم زرین با حضور سید عباس صالحی؛ معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محسن مومنی شریف؛ رییس حوزه هنری، علیرضا مختارپور؛ رییس نهاد کتابخانههای عمومی کشور و جمعی از اهالی قلم عصر روز شنبه (١٩ تیرماه) در تالار مهر حوزه هنری برگزار شد.
صالحی در این مراسم با اشاره به جایگاه جایزههای ادبی در ایران و جهان گفت: جایزههای ادبی بخشی از هویت ادبی یک کشور هستند. در ایران حدود ۶۰، ۷۰ سال است که این جایزهها رواج دارند و این در حالی است که عمر آن در دنیا به ۱۰۰ سال میرسد. اگر بخواهیم جایزههای ادبی داخل کشور را با خارج از کشور مقایسه کنیم یا به تحلیل آن بپردازیم باید گفت چندین تفاوت اساسی میان ما و برخی کشورها مانند فرانسه وجود دارد.
وی افزود: نکته نخست، تعداد جوایز ادبی کشور است. در کشور فرانسه سالانه حدود ۷۰۰ جایزه ادبی برگزار میشود، این در حالی است که در کشور ما تعداد این جایزهها به زحمت به عدد ۵۰ میرسد. ما باید به این نکته توجه داشته باشیم که جایزههای ادبی میتوانند برای ادبیات فرصتسازی کنند. بنابراین توجه به آن یک امر ضروری است. در بسیاری از کشورهای پیشرفته یک جایزه ملی و دولتی وجود دارد و سایر جایزهها خصوصی هستند و خیلی خوشحالم که امروز در مراسم اختتامیه جایزهای قرار دارم که به شکل خصوصی برگزار میشود و طی سالهای فعالیت، ثبات داشته و بدون وقفه به کار خود ادامه داده است.
صالحی با اشاره به ویژگیهای جایزه قلم زرین اظهار کرد: عمر برخی جایزههای ادبی در کشور، کمتر از ۱۰ سال است و خوشحالیم که این جشنواره از جوانمرگی گذشته و بیش از ۱۰ سال عمر کردهاند.
معاون امور فرهنگی ارشاد ادامه داد: شفافیت در رویکردها و داوریها از دیگر ویژگیهای خوب و مثبت این جایزه است زیرا در گزارشهای اعلام شده به شکل شفاف به ملاکهای داوریها اشاره شده است. بدون شک شفافیت ایجاد شده باعث افزایش مخاطبان این جایزه خواهد شد زیرا مخاطبان متوجه میشوند که این جشنواره برای هدیه دادن عدهای به عدهای دیگر پایهگذاری نشده است.
صالحی تاثیر جوایز ادبی بر میزان مطالعه را یکی از کارکردهای این جوایز برشمرد و گفت: جایزههای ادبی برای اهدافی خاص مانند ترویج کتابخوانی در جامعه، رونق نشر و تألیف، گسترش فضای ادبی، معرفی اهلقلم، شناخت استعدادها، بزرگداشت چهرههای برجسته ادبی و شناساندن کتابهای خوب به مردم طراحی میشوند و امیدوارم که جایزه قلم زرین نیز بتواند مانند سالهای گذشته به این وظایف عمل کند.
همچنین سیدعباس صالحی در این مراسم با اشاره به ویژگیها و شخصیت فیروز زنوزی جلالی اظهار کرد: استاد زنوزی جلالی برای ما ترکیبی از چند چهره در هم تنیده است و زمانی که چنین شخصیتی شکل میگیرند، ارزش آن افزون میشود. شاید چند فرد را بتوان نام برد که هر کدام در بخشی موفق بودهاند اما وقتی چنین ویژگیهایی در یک شخص وجود داشته باشد، باعث تمایز آن شخص از دیگران میشود.
وی ادامه داد: زنوزی پنج چهره متفاوت دارد. چهره ادبی، چهره نظامی، چهره دینی، چهره انقلابی و چهره فلسفی فیروز زنوزی جلالی باعث شده متمایز از دیگر افراد جامعه باشد. از این فرصت استفاده میکنم و از تلاش ویژه این استاد گرانقدر تشکر میکنم زیرا او در چند برنامه مختلف مانند جایزه جلال و جایزه پروین به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کمک کرده است.
بر اساس این گزارش، در پایان این مراسم از شایستگان تقدیر این دوره از جشنواره تقدیر و قدردانی به عمل آمد.
انتهای پیام/