دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
25 فروردين 1394 - 16:53

بانک مرکزی میزبان کمیته فنی اتحادیه پایاپای آسیا

جلسه کمیته فنی کشورهای عضو ACU به میزبانی جمهوری اسلامی ایران در بانک مرکزی برگزار شد.
کد خبر : 12808

به گزارش گروه اقتصادی آنا و به نقل از روابط عمومی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، در ابتدای این نشست غلامعلی کامیاب معاون ارزی بانک مرکزی ضمن خوشامدگویی به اعضای کمیته فنی‌ گفت: اعضای اتحادیه ACU عملکرد اثربخشی در مکانیزم آن، گسترش مبادلات منطقه‌ای و همکاری‌های پولی میان کشورهای عضو داشته‌اند.


وی تاکید کرد: ایران مشتاقانه درصدد است مبادلات بازرگانی میان کشورهای عضو گسترش یابد و در سال های آتی، بیش از پیش بر ارزش و اعتبار و نقش ACU افزوده شود.


کامیاب همچنین گفت: ما امیدواریم اقتصاد ایران با گسترش فرصت‌های سرمایه‌گذاری و تجارت با کشورهای همسایگان به ویژه کشورهای عضو ACU در آینده نزدیک شاهد رشد و شکوفایی قابل توجهی باشد.


لیدا برهان آزاد، دبیرکل اتحادیه پایاپای آسیا نیز ضمن خوشامدگویی به مدعوین گفت: تلاش‌های صورت گرفته از سوی بانک مرکزی ایران و مشارکت و همراهی شما در برپایی این نشست، بسیار ارزشمند بوده و ضمن حمایت از عملکرد مطلوب مکانیزم ACU، به غنای بیشتر اتحادیه پایای آسیا در سال‌های آتی منجر خواهد شد.


وی سپس به طور خلاصه به مرور دستاوردها و الزامات چهل و سومین اجلاس هیات مدیره اتحادیه که 23 می 2014 در ایران برگزار شد، پرداخت.


در این نشست همچنین کارشناسان حوزه فناوری اطلاعات بانک مرکزی سامانه پیام رسانی الکترونیکی مالی (سپام) را برای اعضای کمیته فنی معرفی و امکان اتصال کشورهای عضو ACU به این سامانه را تشریح کردند.


این اقدام در پی اجرایی ساختن یکی از مصوبات اجلاس چهل و سوم ACU بود که مقرر می‌کرد در جلسه آتی کمیته فنی، ضمن رونمایی سامانه نرم‌افزاری یادشده، جزییات بیشتری از زیرساخت و ویژگی‌های امنیتی آن مطرح و در مورد آن بحث و بررسی به عمل آید.


در ادامه این جلسه مقرر شد از سوی دبیرخانه، امکان دسترسی کشورهای عضو به سپام فراهم شود تا اعضا درخصوص پیوستن به آن تصمیم‌گیری کنند.
نمایندگان کشورهای عضو ACU در پایان این نشست از خزانه جواهرات ملی بازدید کردند.


گفتنی است طرح مجدد استفاده از پول‌های ملی در مکانیزم ACU، بهره گیری از نرم افراز کاربردی وب محور برای ارسال پیام در ACU، در نظر گرفتن تمهیداتی برای حل مناقشات بازرگانی میان کشورهای عضو ، معاملات غیرمجاز از طریق مکانیزم ACU و .... دستور کار این نشست را تشکیل دادند و ابعاد مختلف موضوعات یادشده مورد بحث و بررسی قرار گرفت.


به گزار آنا، اتحادیه پایاپای آسیا در سال 1974 و با شرکت کشورهای بنگلادش، بوتان، هند، ایران، میانمار، نپال، پاکستان، سریلانکا و مالدیو برای نیل به هدف فراهم کردن تسهیلات برای تسویه چند جانبه پرداخت‌های مربوط به معاملات جاری بین‌المللی میان کشورهای عضو، استفاده از پول ملی کشورهای عضو در معاملات جاری فیمابین و بالتبع صرفه‌ جویی در استفاده از ذخایر ارزی، گسترش همکاری‌های پولی و تقویت روابط بانکی به منظور توسعه فعالیت‌های اقتصادی و بازرگانی میان کشورهای منطقه آسیا و اقیانوس آرام و فراهم کردن "ترتیبات سوآپ پولی" به منظور دسترسی موقت اعضاء به "واحدهای پولی آسیا" تشکیل شده‌است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته