افشای جزئیاتی درباره انتخابات حماس؛ جانشین خالد مشعل محرمانه تعیین میشود
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا، شبکه الجزیره گزارش کرد: «باوجود تمایل حماس بر محرمانه بودن انتخابات این جنبش از چشم جهانیان، بهتازگی مجبور شدند نام تعدادی از اعضای دفتر سیاسی حماس را فاش کنند.»
یکی از رهبران شاخص حماس که نامش فاش نشده است، به الجزیره گفت: «طبق مقررات داخلی جنبش، رئیس دفتر سیاسی نمیتواند این منصب را بیش از دو دوره متوالی در اختیار داشته باشد. این بدان معنی است که خالد مشعل، رئیس دفتر سیاسی کنونی حماس بهزودی از این منصب کنار میرود و نمیتواند در چهار سال آینده رهبر جنبش باشد.»
خالد مشعل 60 ساله در سال 1996 (1375) ریاست دفتر سیاسی حماس را در اختیار گرفت و بار دیگر در انتخابات داخلی سال 2012 (1391) مجددا به این سمت منصوب شد.
یکی از رهبران حماس درباره موضوعات پشتپرده این انتخابات گفت: «رئیس دفتر سیاسی و اعضای حماس خواستار انتخابات نیستند و بر سر تشکیل شورای ویژهای در داخل جنبش با عنوان شورای عالی حکومتی توافق دارند.»
این در حالی است که موسی ابو مرزوق و عماد علمی از اعضای دفتر سیاسی و اسماعیل هنیه معاون رئیس دفتر سه گزینه جانشینی خالد مشعل بهشمار میروند. نکته مشهود در انتخابات، این است که همه نامزدهای جانشینی خالد مشعل از نوار غزه هستند.
سخنگوی جنبش حماس درباره دلیل محرمانگی انتخابات این دوره گفت: «انتخابات محرمانه برگزار میشود زیرا حماس در دورانی بهسر میبرد که تحت تعقیب قضایی قرار دارد. واقعیت این است که ما دو گزینه داشتیم؛ یا باید انتخاباتی شفاف برگزار میکردیم یا محرمانه و درون تشکیلاتی و این حساسیتها بود که مجبور شدیم اسامی برخی از رهبران جنبش را افشا کنیم.»
وی افزود: «انتخابات در زمان تعیین شده و با ابزارهایی که جنبش دارد، در هر شرایطی انجام میشود. این نخستینبار نیست که انتخابات در اوضاع پیچیده برگزار میشود.»
مصطفی صواف، تحلیلگر سیاسی فلسطین درباره این انتخابات گفت: «تلاش حماس برای برگزاری انتخابات به این موضوع باز میگردد که آنها نمیخواهند جنبشی کوچک شمرده شوند، چنانکه اکنون این جنبش تاثیر آشکاری بر امور فلسطین و منطقه دارد.»
وی افزود: «باوجود نقش تاثیرگذار خالد مشعل در حماس، حضور نداشتن وی تاثیری بر تصمیمات جنبش و روابط خارجه آن ندارد چرا که این جنبش قائم به شخص نیست.»
الجزیره نوشت: «در انتخابات حماس هیچکس نامزد نمیشود و تبلیغات انتخاباتی وجود ندارد، بلکه رهبران بهوسیله توافق داخلی و به طور اجماع انتخاب میشوند و هر عضوی که انتخاب شد، نمیتواند از پذیرش آن مسئولیت عذر بخواهد.»
انتهای پیام/