67 کشته و مجروح در حوادث اخیر عمره/ این حوادث اثبات سوءمدیریت سعودیها در فاجعه مناست
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، هنوز فاجعه منا در حج سال 94 را از یاد نبردهایم که به خاطر سوء تدبیر و مدیریت عربستان سعودی بیش از دو هزار نفر از حجاج از سراسر جهان جان خود را از دست دادند و حدود 465 نفر از زائران ایرانی نیز در این سانحه به شهادت رسیدند.
اتفاقات سال گذشته در مکه از جمله فاجعه منا، تعرض ماموران سعودی به دو نوجوان ایرانی، سقوط جرثقیل و آتش سوزی در عربستان باعث ایجاد نگرانی هیات ایرانی برای اعزام مجدد ایرانیان به حج شد که بر همین اساس بر تامین امنیت زائران ایرانی تاکید داشتند و علی رغم تشکیل تیمهای ارزیابی و کارشناسی برای برگزاری حج امسال، عربستان تمام پیشنهادات هیات ایرانی را رد کرد و به خواسته ایران مبنی بر تامین امنیت زائران تن در نداد.
حدود یک میلیون نفر از زائران ایرانی که بر اساس اولویت امسال باید به حج اعزام میشدند تنها به خاطر بیتوجهی و عدم پذیرش پیشنهادات هیات ایرانی از سوی دولت سعودی از حج باز ماندند در حالی که بسیاری از آنان سالمندانی بودند که سالهای سال در انتظار رسیدن چنین روزی بودند.
در حالی که سال گذشته مقامات سعودی مدعی بودند زائران ایرانی باعث ایجاد اخلال در مراسم حج شدند اما حتی بدون حضور زائران ایرانی، باز هم شاهد بروز حوادث تلخ و مرگبار در برگزاری عمره هستیم به طوری که حوادث سال گذشته در حج باز هم در عربستان تکرار شد و در روزهای اخیر 18 نفر از عمره گذاران در سرزمین مکه به علت ازدحام جمعیت آسیب دیده و مصدوم شدند همچنین امروز در حادثهای دیگر اتوبوس حامل حجاج بیت الله الحرام در مسیر العطیف به سوی ریاض واژگون شد و در این حادثه 13 نفر کشته و حدود 36 نفر مصدوم شدند.
رئیس سازمان حج و زیارت با یادآوری دیدارها و مذاکرات هیات جمهوری اسلامی ایران و عربستان برای حج تمتع ۹۵ تصریح کرد: در جلساتی که داشتیم ۲۰ راهکار کارشناسی شده در خصوص مدیریت بحران، ازدحام جمعیت و تامین امنیت زائران را ارائه کردیم و حتی گفتیم که نقدهای آنان به این راهکارهای علمی را میپذیریم اما آنها بدون دلیل قانعکننده این راهکارها را نپذیرفتند.
اوحدی تصریح کرد: تاکید بر گنجاندن راهکارهای تامین امنیت زائران در تفاهمنامه یکی از اولویتهای ما محسوب میشد که مورد پذیرش مسئولان سعودی قرار نگرفت و این بیتدبیری و سوء مدیریت طرف مقابل را نشان میدهد.
وی اضافه کرد: ما در مذاکرات خواستار اعمال راهکارهای تامین امنیت برای زائران ایرانی و حتی سایر مهمانان خانه خدا بودیم ولی آنها نهتنها این راهکارها را نپذیرفتند بلکه اعتقاد داشتند که واژه امنیت و تامین شدن آن در عربستان بار سیاسی دارد و هیچ توجیه منطقی ارائه نکردند.
رئیس سازمان حج و زیارت با بیان اینکه تامین امنیت جزو نخستین حقوق هر انسان و هر زائری محسوب میشود، گفت: مسئولان عربستان سعودی باید برای حج تمتع ۹۵ و تامین امنیت راهکاری منطقی و علمی بیندیشند تا جلوی تکرار فاجعهای همانند فاجعه تلخ منا را بگیرند.
اوحدی ۲۰ راهکار تامین امنیت زائران که توسط جمهوری اسلامی ایران ارائه شد را علمی و کارشناسی شده دانست و تصریح کرد: این راهکارها با استفده از نظرات اساتید و دانشگاهیان احصاء شده و بسیار حائز اهمیت و کاربردی است.
وی تاکید کرد: حاضریم علیرغم ممانعت مسئولان عربستان سعودی برای زائران ایرانی در حج تمتع ۹۵، راهکارهای تامین امنیت زائران را به آنان و کشورهای اسلامی ارائه کنیم تا شاهد حوادث تلخ در دنیای اسلام نباشیم.
گفتنی است رسانههای سعودی اعلام کردند در پی ازدحام در نزدیکی مسجدالحرام دست کم ۱۸ زائر خانه خدا زخمی و دچار خفگی شدهاند. در پی وقوع این حادثه تیم پزشکی و امدادرسانی به محل حادثه اعزام شدند.
انتهای پیام/