دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
07 تير 1395 - 10:16
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور در گفت‌وگو با آنا خبر داد

ارجاع پرونده کودکان معتاد به سازمان بهزیستی کشور/ سال گذشته نگهداری 800کودک رها شده به بهزیستی واگذار شد

معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور از تسریع مداخلات اورژانس اجتماعی در مورد کودکان و نوزادان معتاد و یا مشکوک به اعتیاد در بیمارستان‌ها خبر داد و گفت: سال گذشته حدود 800 کودک در کل کشور رها شده بودند که برای نگهداری به سازمان بهزیستی کشور واگذار شد.
کد خبر : 97026

حبیب الله مسعودی فرید، معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا درباره سرنوشت کودکان رها شده از سوی خانواده‌‌ها اظهار کرد: سال گذشته حدود 800 کودک در کل کشور رها شده بودند که این کودکان زیر 6 سال از سوی سازمان بهزیستی کشور پذیرش و در مراکز این سازمان نگهداری می‌شوند.


وی همچنین درباره درمان کودکان معتاد گفت: روند ترک و درمان کودکان معتاد اساسا تحت نظارت اورژانس پزشکی است زیرا کودکان به دلیل شرایط سنی و جسمی به راحتی پس از مصرف مواد مخدر و محرک اوردوز می‌کنند، دچار مسمومیت می‌شوند و عوارض ترک مواد مخدر در کودکان بسیار شدیدتر از بزرگسالان است. بر همین اساس تمام کودکان زیر سن 12 سال برای ترک باید تحت مراقبت‌های پزشکی و درمانی بیمارستان قرار گیرند تا دسترسی به آی‌سی‌یو وجود داشته باشد.


مسعودی فرید یادآور شد: ممکن است کودکان در طول دوره ترک، دچار ایست تنفسی شوند و نیاز به دستگاه‌های کمک‌کننده تنفسی وجود داشته باشد که این امکانات در بهزیستی کشور نیست و باید دسترسی به خدمات و تجهیزات پزشکی وجود داشته باشد.


الزام بیمارستان‌ها به ارجاع پرونده کودکان معتاد به بهزیستی


معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: اخیرا طی ابلاغیه‌ای رسمی، بهزیستی تمامی استان‌های کشور مکلف به انعقاد تفاهم‌نامه با دانشگاه علوم پزشکی استان‌های مربوط شدند و در تمامی این تفاهم‌نامه‌ها مساله ارجاع پرونده کودکان و نوزادان معتاد یا مشکوک به اعتیاد یا حتی آن دسته از کودکان و نوزادانی که دارای والدین معتاد هستند از سوی بیمارستان ها به اورژانس اجتماعی، مورد تاکید قرار خواهد گرفت.


مسعودی فرید گفت: نیروهای اورژانس اجتماعی مکلفند در اسرع وقت با حضور در بیمارستان فرآیند مددکاری فرد را آغاز کنند تا در صورت نیاز اقدامات بعدی نیز صورت گیرد برهمین اساس به محض ورود نوزادان و کودکان معتاد یا مشکوک به اعتیاد به بیمارستان‌ها در سریعا فرآیند درمان، مداخلات اورژانس اجتماعی آغاز می‌شود.


این مقام مسئول در سازمان بهزیستی کشور به مذاکرات انجام شده با وزارت بهداشت اشاره کرد و گفت: اخیرا وزارت بهداشت ابلاغیه‌ای را به منظور همکاری هرچه بیشتر بیمارستان‌های سراسر کشور با اورژانس اجتماعی صادر خواهد کرد.


وی گفت: پذیرش کودکان مسموم در بیمارستان لقمان تهران به صورت یک امر طبیعی و جاری است و حتی مراکز اطفال استان ها نیز توانایی پذیرش کودکان و نوازدان معتاد را دارند البته باید متخصصان اطفال مداخله به هنگام را آموزش ببینند زیرا ما دراین زمینه دچار ضعف آموزش برای متخصصان اطفال هستیم و پزشکان عمومی باید با نحوه مواجهه با کودکان مسموم آشنا شوند.


محدودیتی در زمینه پذیرش کودکان رها شده و بد سرپرست نداریم


معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور تاکید کرد: خوشبختانه سازمان بهزیستی کشور برای پذیرش کودکان و نوزادان رهاشده و معتاد محدودیتی ندارد بنابراین پشت نوبتی در این مورد نداریم. البته در صورتی که کودکی رها شده باشد اورژانس اجتماعی مکلف است سریعا پیگیری های لازم را انجام دهد و حکم قاضی را دریافت و کودک در بهزیستی نگهداری شود.



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب