«پیشگیری»، «مشاوره» و «درمان» ۳ راهبرد مراکز مددکاری اجتماعی دانشگاه آزاد

به گزارش خبرنگار آنا، شورای هماهنگی معاونان فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی استان فارس با حضور رئیس این دانشگاه، مدیر مشاوره و مددکاری اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی و معاونان فرهنگی دانشجویی در واحد شیراز برگزار شد.
مدیر مشاوره و مددکاری اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی در این نشست با تأکید بر اهمیت مراکز مشاوره در دانشگاه آزاد اسلامی بهخصوص در معاونت فرهنگی دانشجویی اظهار کرد: مراکز مشاوره باید در خط مقدم خدمات دانشجویی قرار داشته و برنامههایی برای پیشگیری از آسیبهای اجتماعی مانند اعتیاد، طلاق و خودکشی در نظر گرفته باشند.
سعید نجارپور استادی تأکید کرد: هدف اصلی مراکز مشاوره، توانمندسازی دانشجویان و خانوادههای آنهاست و شامل اعضای هیئت علمی، کارکنان و حتی بازنشستگان نیز میشود.
وی به اهمیت ارائه مشاوره و درمان به دانشجویان و خانوادههایشان اشاره کرد و گفت: برنامهها باید براساس سه هدف اصلی پیشگیری، مشاوره و درمان طراحی شوند.
مدیر مشاوره و مددکاری اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی به یک تجربه شخصی اشاره کرد که نشاندهنده تأثیر مثبت مراکز مشاوره بر زندگی دانشجویان است، بهعنوان مثال یک دانشجو که بهدلیل افسردگی و افکار خودکشی به مرکز مشاوره مراجعه کرده، پس از دریافت کمک و مشاوره، امید به زندگی پیدا کرده و توانسته به زندگی خود ادامه دهد.
نجارپوراستادی به اهمیت همکاری و همدلی در مراکز مشاوره اشاره و تأکید کرد که اعضا باید با انگیزه و همکاری در راستای اهداف مراکز مشاوره فعالیت کنند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان فارس به معرفی دانشگاه آزاد اسلامی استان فارس بهعنوان بزرگترین واحد دانشگاهی از نظر وسعت و تعداد واحدها پرداخت و به آمار ۳۶ واحد و مرکز با حدود ۸۷ هزار، یکهزار و ۲۰۰ دانشجو و یکهزار و ۵۰۰ عضو هیئت علمی و کارمند اشاره کرد.
محمدرضا قائدی بر اهمیت خدمات مشاوره و روانشناختی به دانشجویان تأکید و آن را اولویت اصلی دانشگاه قلمداد کرد و ضمن بیان آسیبهای اجتماعی و نیازهای دانشجویان، خواستار توجه بیشتر به مباحث تربیتی و فرهنگی در کنار آموزش علمی شد.
دبیر هیئتامنای دانشگاه آزاد اسلامی استان فارس همچنین به تلاشهای همکاران در استان فارس و موفقیتهای برخی واحدهای دانشگاهی در حوزه مشاوره و فرهنگی اشاره کرد و از مسئولان دانشگاه خواست که به این مباحث بهعنوان اولویتهای اصلی نگاه کنند.
معاون هماهنگی دانشگاه آزاد اسلامی استان فارس هم به اهمیت موضوع مشاوره در دانشگاهها و افزایش جمعیت دانشجویی استان فارس به حدود ۸۷ تا ۸۸ هزار نفر اشاره و بر لزوم توجه بیشتر به مسائل دانشجویی تأکید کرد.
حسن سلطانی به مشکلاتی نظیر خودکشیها، مشاجرههای لفظی و فیزیکی در خوابگاهها و مصرف مواد مخدر اشاره کرد و خواستار جدیت بیشتر در رسیدگی به این مسائل شد.
وی بر ضرورت تجهیز مراکز مشاوره تأکید کرد و از مدیر مشاوره و مددکاری اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی خواست تا سازمان مرکزی به این موضوع توجه بیشتری کند و بودجه مناسبی را برای استان فارس در نظر بگیرد.
معاون هماهنگی دانشگاه آزاد اسلامی استان فارس با تأکید بر اهمیت همکاری و تبادل تجربیات بین مسئولان بهمنظور ایجاد تحولی اساسی در حوزه مشاوره و امور فرهنگی دانشجویی در استان فارس، پیشنهادهایی برای استفاده از ظرفیت استادان در مشاورههای تحصیلی، شغلی و کسب و کار مطرح و هدف اصلی از بیان این طرح را فعالتر شدن دفاتر مشاوره و ارائه خدمات بیشتری به دانشجویان و جامعه برشمرد.
انتهای پیام/