دانشگاهیان پای درس نهجالبلاغه؛ از ارتباط نسل جوان با ارزشها تا پیوست رسانهای و انتقال پیام

خبرگزاری آنا؛ پنجمین جشنواره علمی، فرهنگی و هنری امامت و مهدویت با محور نامه ۳۱ نهجالبلاغه در دانشگاه آزاد اسلامی همدان در مرحله برنامهریزی قرار دارد. این رویداد که یکی از مهمترین و معتبرترین جشنوارههای فرهنگی دانشگاهی در کشور بهشمار میرود با هدف ترویج فرهنگ حکمت و اخلاق اسلامی بهویژه آموزههای نهجالبلاغه، طراحی شده و قصد دارد ارتباط عمیقتری میان نسل جوان و ارزشهای دینی ایجاد کند.
غلامرضا خاکساری رئیس دانشگاه آزاد اسلامی همدان در گفتوگو با خبرنگار آنا از جزئیات اولیه جشنواره «مشق انتظار» سخن گفت و اظهار کرد: در حال تدوین نقشه راه این جشنواره هستیم تا با محور نامه ۳۱ نهجالبلاغه که نامهای حکیمانه از امام علی(ع) به امام حسن مجتبی(ع) فرزند ایشان است، برنامهای جامع و اثرگذار ارائه دهیم. این نامه سرشار از درسهای اخلاقی، معنوی و مدیریتی بوده و میتواند راهنمای زندگی امروز باشد.
وی توضیح داد: این جشنواره نهتنها رویداد دانشگاهی؛ بلکه حرکت فرهنگی در سطح جامعه خواهد بود. در این مرحله، تمرکز ما بر طراحی برنامههای خلاقانه و جلب مشارکت گسترده از نهادهای مختلف و اقشار مختلف جامعه بوده؛ هدف این است که اینرویداد به بستری برای تقویت ارتباط نسل جوان با ارزشهای اسلامی و مهدوی تبدیل شود.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی همدان با اشاره به برگزاری موفق جشنواره «مشق انتظار» در دو سال گذشته و استقبال بینظیر دانشجویان، استادان و دانشآموزان از این جشنواره گفت: هرچند جشنواره بعدی (امسال) هنوز در مراحل اولیه قرار دارد؛ اما طرحهای پیشنهادی شامل همایشهای علمی، کارگاههای آموزشی، نمایشگاههای هنری و بخشهای فرهنگی میشود و ازجمله برنامههای پیشبینی شده برای اینرویداد میتوان همایشهای علمی با حضور استادان حوزه و دانشگاه برای تحلیل و تفسیر نامه ۳۱ نهجالبلاغه را ذکر کرد که در آن مفاهیم معنوی، اخلاقی و مدیریتی این نامه مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
برگزاری کارگاههای آموزشی با هدف آموزش مفاهیم نهجالبلاغه
رئیس جشنواره امامت و مهدویت در استان همدان از برگزاری کارگاههای آموزشی با هدف آموزش مفاهیم نهجالبلاغه به دانشجویان و دانشآموزان خبر داد و افزود: در این کارگاهها، شرکتکنندگان با آموزههای نهجالبلاغه آشنا میشوند و این مفاهیم را در زندگی عملی خود به کار میبرند.
وی بیان کرد: یکی از بخشهای ویژه این جشنواره که با استقبال بسیاری مواجه شده، بخش «مشق انتظار» است که به هنر خوشنویسی اختصاص خواهد داشت. خوشنویسی یکی از هنرهای اصیل اسلامی بوده که میتواند بهعنوان زبان انتقال پیامهای دینی و مذهبی مورد استفاده قرار گیرد. در این بخش از جشنواره، هنرمندان خوشنویس آثار خود را با موضوعات امامت، مهدویت و حکمت علوی خلق خواهند کرد. هدف ما این است که این بخش از جشنواره به بستری برای نمایش خلاقیت هنرمندان و پیوند هنر با معنویت تبدیل شود.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی همدان از برگزاری نمایشگاهی برای نمایش آثار هنری و اهدای جوایز به برگزیدگان خبر داد و مطرح کرد: در راستای جلب مشارکت در این جشنواره این دانشگاه در حال رایزنی با نهادهای مختلف ازجمله وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمانهای مذهبی و حتی رسانههای محلی و ملی بوده؛ میخواهیم این جشنواره فراتر از دانشگاه باشد و به گفتوگوی فرهنگی در سطح جامعه تبدیل شود. از اینرو، مشارکت گسترده نهادهای مختلف در اینرویداد ضروری است.
خاکساری اضافه کرد: در این جشنواره، علاوه بر دانشگاهیان، برنامههایی برای مشارکت دانشآموزان و گروههای دانشجویی در نظر گرفته شده است. کارگروههای دانشجویی در حال تشکیل هستند تا ایدههای خلاقانه خود را برای اجرا در جشنواره ارائه دهند و نقشآفرینی کنند.»
پیوست رسانهای قوی برای جشنواره
وی از تلاشهای تیم جشنواره برای طراحی یک پیوست رسانهای قوی خبر داد و تشریح کرد: یکی از اولویتها این است که از همان مراحل اولیه، پوشش رسانهای گستردهای برای اینرویداد فراهم کنیم. رسانهها میتوانند به انتقال پیام نهجالبلاغه و ارزشهای این جشنواره به خانههای مردم کمک کرده و نقش مهمی در آگاهیبخشی عمومی ایفا کنند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی همدان تأکید کرد: امیدواریم این جشنواره نهتنها در همدان؛ بلکه در سراسر کشور بهعنوان الگویی برای برنامههای فرهنگی شناخته شود و بتواند در ترویج فرهنگ مهدویت و آموزههای دینی در سطح کشور نقشآفرینی کند.
انتهای پیام/

جشنواره «مشاعره علوی» بدون توقف؛ برنامهریزی بر محور نهجالبلاغه در ایستگاه پنجم
