از خبر خوب برای باغداران تا اختراع کاربردی یک دهههشتادی

خبرگزاری آنا؛ روزهای جمعه هر هفته نگاهی به رویدادها، موفقیتها، برنامهها و دستاوردهای علمی دانشگاهیان، پژوهشگران، فناوران، محققان و دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی همراه با بازنشر گفتوگوهای طول هفته با عنوان «نگاه هفته» داریم که در این گزارش میخوانید. (گزارش کامل هر رویداد، گفتوگو، خبر و ... در لینک مربوط (هایپرلینک) قابل مشاهده و مطالعه است).
** یک مخترع و کارشناس تجهیزات پزشکی به نوآوری جدیدی در درمان بیماران تنفسی دست یافته و موفق به طراحی و ساخت دستگاه کمکتنفسی چندکاره شده که قابلیت سرفه مصنوعی، مکش و نظارت بر علائم حیاتی را بهطور همزمان دارد.
این دستگاه با ترکیب فناوریهای پیشرفته و تخصصهای بینرشتهای به گونهای طراحی شده که بتواند چندین عملکرد کلیدی را در یک واحد ارائه کند.(گفتوگوی تفصیلی با این مخترع را اینجا بخوانید.)
**رئیس دانشگاه آزاد آذربایجان شرقی عنوان کرد که منطبق با شعار سال «سرمایهگذاری برای تولید» از جدیترین برنامههای این دانشگاه تولید انبوه مخازن کامپوزیتی تیپ ۴ است که یکی از نیازهای استراتژیک کشور را برطرف میکند.
آرش رنجبران عنوان کرد که وجود زیرساختهای فناوری نظیر دانشکده هوش مصنوعی، مرکز تحقیقات رباتیک، سرای نوآوری قطعه سازی و نوسازی صنعتی و موارد دیگر این امکان را فراهم آورده است تا دانشگاه آزاد به عنوان یک ظرفیت متمایز برای حل مسائل صنایع منطقه شناخته شده و اقدام کند.(گفتوگوی تفصیلی با رنجبران)
**رئیس دانشگاه آزاد خراسان رضوی از دستیابی محققان این دانشگاه به دانشی جدید سخن میگوید که علاوه بر سلامت جامعه به محیط زیست پاک و سالمتر کمک میکند.
محسن مرادی به آنا گفت: چندین طرح کاربردی در حوزه آب در مرکز پژوهشی محیطهای خشک دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد در جریان است. مرکز تحقیقات نوآوری پزشکی دانشگاه نیز سال ۱۴۰۳ با کمک متخصصان حوزه پزشکی و سلامت به تولید دستگاهی اقدام کرده است که به بیماران و بهخصوص کودکان آسیبهای حسی و حرکتی کمک بسزایی میکند. (گفتوگوی تفصیلی با مرادی)
**عضو هیئت علمی دانشگاه گفت: با وجود ارزیابیهای مستمر و تلاش برای بهبود امنیت سرمایهگذاری ۳ مؤلفه مهم و تأثیرگذار باعث کاهش امنیت سرمایهگذاری بوده است.
خبرنگار آنا درباره موضوعات اقتصادی و موارد مربوط و مرتبط به شعار سال (سرمایهگذاری برای تولید) با علی میر عضو هیئت علمی گروه مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرمآباد گفتوگو کرده است(گفتوگو تفصیلی با میر)
** عصمت شریفی پژوهشگر علوم ارتباطات با تشریح پژوهش خود با عنوان «طراحی مدلی برای بهبود ارتباطات سازمانی روابطعمومیها در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی با استفاده از هوش مصنوعی» گفت: این طرح، مدلی پیشرفته را ارائه میدهد که میتواند شیوه ارتباطات درونسازمانی و برونسازمانی روابطعمومیها را به طور چشمگیری متحول کند.(مشروح گفتوگو)
** کتاب «آموزش زیبانویسی خط تحریری» برای دانشجویان آموزش ابتدایی برای نخستینبار در کشور توسط مهدی فرهنگدوست عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود تألیف شد.
**عضو هیئت علمی دانشگاه گفت: ارزیابی نهایی آزمایشگاه استاندارد حلال دانشگاه آزاد اسلامی قم فرودین جاری ارزیابی و راهاندازی میشود.
حجتالاسلام حسن خیری در این باره اظهار کرد: ارزیابی نهایی آزمایشگاه استاندارد حلال دانشگاه آزاد اسلامی قم در فرودین جاری ارزیابی خواهد شد؛ اگر توفیق داشته و تأیید شود قاعدتاً نخستین دانشگاهی خواهیم بود که دارای آزمایشگاه استاندارد حلال است. پیگیر اخذ مجوز برای آزمایشگاه استاندارد فلزهای سنگین هستیم. باید در حوزههای پزشکی ومانند آن بتوانیم شاهد وضعیت بهتری به لحاظ اعتباربخشی باشیم تا دانشجوی این رشتهها با مشکل مواجه نشوند.(گفتوگوی تفصیلی با خیری)
**مجتبی جعفری مدیرکل فرهنگی و اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان در یادداشتی نوشت: امروز دنیا شاهد قساوت بینظیر و نسلکشی ویرانگر در غزه و فلسطین بوده که میتوان گفت شاید جهان هستی کمتر شاهد چنین جنایتی است. جنایتی از جنس نسلکشی و بمباران کودکان و خردسالان در بیمارستانها و خانهها و حتی در چادرهای پناهجویان؛ اما کشتار این طفلان معصوم به همان میزان که حزنآفرین و غمبار است رسواکننده قاتلان نیز هست.(مشروح یادداشت)
**مهدی حسننیا خیبری مدیر مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان در گفتوگو با خبرنگار آنا از آغاز به کار فاز نخست خط تولید یک شرکت فناور این واحد دانشگاهی خبر داد و اظهار کرد: این شرکت فناور که در مرکز رشد واحد زاهدان مستقر است در زمینه طراحی و تولید کاورهای بیمارستانی فعالیت میکند و موفق شده با راهاندازی فاز نخست خط تولید خود، ظرفیت تولید ماهانه ۵ هزار کاور را ایجاد کند که اکنون چهار نیروی انسانی در این مجموعه مشغول به فعالیت هستند.(مشروح گفتوگو)
**تکنولوژی جدیدی در دنیای نوآوریهای خودرویی به کمک سرنشینان آمده که بهعنوان پزشک خودرویی خطر خفگی در کابین را بهطور کامل ریشهکنی میکند، این فناوری با قفل کردن خودرو برای رانندگان زیر ۱۸ سال نیز ایمنی سفرهای جادهای را دوچندان کرده و به والدین اطمینان میدهد که فرزندانشان نمیتوانند به طور غیرقانونی پشت فرمان بنشینند.
خبرنگار آنا برای بررسی جزئیات ساخت و تولیدی که قابلیت تشخیص سن راننده و سرنشینان، تشخیص موقعیت سرنشینان در خودرو، تشخیص انسان و حیوان و اشیاء در خودرو را دارد، گفتوگویی را با علی محسنی مخترع و پژوهشگر حوزه مهندسی پزشکی ترتیب داده است.(گفتوگوی تفصیلی با محسنی)
**علیرضا بهرامینیا دانشجوی رشته کامپیوتر دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرمآباد به سومین اردوی تیم ملی دانشجویان اعزامی به مسابقات جهانی دعوت شد.
**عضو هیئت علمی دانشگاه معتقد است که ایجاد انگیزه برای خروج از بازارهای طلا، دلار و مسکن و هدایت سرمایهها به سمت تولید و سرمایهگذاریهای سودآورتر میتواند به بهبود وضعیت اقتصادی کشور کمک کند.
خبرنگار آنا در همین راستا و به منظور تبیین ابعاد مختلف تحقق شعار «سرمایهگذاری برای تولید» و دیگر مسائل اقتصادی مربوط با رحمان دوستیان دکتری مدیریت مالی و عضو هیئت علمی گروه حسابداری دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرمآباد به گفتوگو نشسته است.(گفتوگوی تفصیلی با دوستیان)
**به گزارش خبرنگار آنا، مصطفی شفیقزاده دانشجوی رشته مهندسی پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تربتحیدریه، موفق به طراحی و ابداع دستگاه هوشمند ضد آفت پسیل پسته با بهرهگیری از هوش مصنوعی شد؛ ابتکاری که میتواند نقطه عطفی در کاهش خسارات باغات پسته و توسعه کشاورزی پاک در کشور باشد.(مشروح گفتوگو با شفیقزاده)
**پنجمین دوره جشنواره علمی، فرهنگی و هنری امامت و مهدویت با ابلاغ بخشنامهای از سوی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خطاب به واحدهای دانشگاهی این دانشگاه فعالیت خود را آغاز کرد.(جزئیات خبر)
** امیر علینقیزاده عضو هیئت علمی گروه مهندسی مکانیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان موفق به دریافت جایزه «Sustainable Practices Award» از بیستمین دوره جوایز و افتخارات تحقیقات بینالمللی (International Research Awards and Honors ۲۰۲۵) شد.
** عضو هیئت علمی دانشگاه گفت: بانکها میتوانند با ارائه سیاستهای حمایتی و تسهیل فرآیندهای مالی برای سرمایهگذاران، نقشی مؤثر در تحقق شعارهای اقتصادی ایفا کنند؛ اما بسیاری از این اقدامات بهویژه در شرایط تحریم نادیده گرفته شدهاند.
خبرنگار آنا برای اطلاع از راهکاری مختلف دستگاهها و مسئولان برای تحقق شعار سال، نقش ثبات نرخ دلار در سرمایهگذاری، سرمایهگذاران و رفع موانع سرمایهگذاری در کشور با محمدعلی نسیمی عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن گفتوگو کردهایم. (گفتوگوی تفصیلی با نسیمی)
**هوش مصنوعی در عصر دیجیتال بهعنوان سپر بلایی مؤثر برای دانشگاه در مبارزه با بحرانهای ارتباطی شناخته میشود، این فناوری نوین با تجزیه و تحلیل دادهها و بهینهسازی ارتباطات به دانشگاه کمک میکند تا بهطور مؤثر با چالشها مقابله و پایداری خود را حفظ کند.
خبرنگار آنا در این راستا، گفتوگویی با عصمت شریفی سده، پژوهشگر علوم ارتباطات اجتماعی انجام داده است.(مشروح گفتگوی تفصیلی)
انتهای پیام/