۱۴/ فروردين /۱۴۰۴
17:15 12 / 01 /1404

چالش‌ها و فرصت‌ها؛ نگاهی به مسیریابی دانشکده مهندسی ساخت در تحقق اهداف آموزشی

چالش‌ها و فرصت‌ها؛ نگاهی به مسیریابی دانشکده مهندسی ساخت در تحقق اهداف آموزشی
رئیس دانشکده مهندسی ساخت و فناوری‌های صنعتی گفت: دانشگاه‌ها به‌عنوان مراکز علمی در تحقق اهداف آموزشی و تقویت ارتباط با صنعت با چالش‌ها و فرصت‌های متعددی مواجه هستند و دانشکده مهندسی ساخت و فناوری‌های صنعتی با تأکید بر تربیت نیروی انسانی متخصص و متعهد، در تلاش است تا با به‌کارگیری رویکردهای نوین آموزشی و تقویت ارتباطات صنعتی، فاصله میان علم و عمل را کاهش دهد.

به گزارش خبرگزاری آنا، مریم نیری رئیس دانشکده مهندسی ساخت و فناوری‌های صنعتی با اشاره به اهمیت تربیت نیروی انسانی متخصص و متعهد در دانشکده مهندسی ساخت و فناوری‌های صنعتی گفت: آموزش مهارت‌های فنی و عملی و هم‌راستا کردن آموزش متناسب با آمایش سرزمین و نیاز‌های صنعت، می‌تواند نقش مهمی در کاهش فاصله بین دانشگاه و بازار کار ایفا کند.

وی اضافه کرد: از دیگر فعالیت‌های دانشکده، افزایش اشتغال از طریق تقویت برنامه‌های کارآموزی، پروژه‌های مشترک با صنعت و ارائه دوره‌های تخصصی کوتاه‌مدت در راستای ایجادفرصت‌های شغلی برای فارغ التحصیلان است. این رویکرد‌ها نه تنها موجب کاهش معضل بیکاری شده، بلکه به شرکت‌ها و سازمان‌ها نیروی کار آماده و کارآمدی معرفی می‌کند.

رئیس دانشکده مهندسی ساخت و فناوری‌های صنعتی با اشاره به توسعه فناوری‌های پیشرفته و نوین از طریق دانشکده مهندسی ساخت و فناوری‌های صنعتی بیان کرد: افزایش بهره‌وری صنایع، کاهش هزینه‌های تولید و افزایش نوآوری با هدف مشوق‌های کارآفرینی و ایجاد بستر‌هایی برای راه‌اندازی شرکت‌های دانش‌بنیان، تأثیر مستقیمی بر رشد اقتصادی کشور دارد.

نیری، نقش دانشکده مهندسی ساخت و فناوری‌های صنعتی را در تقویت ارتباط دانشجویان با بازار کار مهم برشمرد و تشریح کرد: برنامه‌های کارآموزی در صنعت به‌منظور آشنایی با چالش‌های دنیای واقعی صنایع و کسب تجارب عملی دانشجویان، برگزاری دوره‌های آموزشی تخصصی کوتاه‌مدت با مشارکت صنعت به منظور آموزش مهارت‌های کاربردی مورد نیاز بازار کار می‌تواند به مهارت‌آموزی و آماده‌سازی دانشجویان برای نیاز‌های واقعی محیط کار کمک کند.

وی افزود: تیم‌سازی و شبکه‌سازی دانشجویان به سرپرستی استادان راهبر و توانمند، برپایی رویداد‌های فناورانه نظیر ایده‌آرا، تور‌های فناورانه بازدید از صنایع، رویداد انتقال تجربه با دعوت از افراد برجسته و متخصص از صنایع مختلف، برگزاری نمایشگاهی از دستاورد‌های فعالیت‌های فناورانه دانشجویان از دیگر برنامه‌های دانشکده مذکور است.

گوشتیران
قالیشویی ادیب

رئیس دانشکده مهندسی ساخت و فناوری‌های صنعتی با اشاره به استفاده از ظرفیت‌های مراکز رشد و سرا‌های نوآوری دانشگاه‌ها به‌منظور عرصه فعالیت‌های کاربنیان گفت: این مجموعه‌ها دیدگاه دانشجویان را نسبت به نیاز‌ها و معیار‌های صنعت گسترش می‌دهد و تأثیر قابل توجهی بر افزایش اشتغال‌پذیری دانشجویان دارد.

نیری در ادامه افزود: فراهم شدن فرصت‌های کارآموزی، آموزش مهارت‌های جدید و ارتباط بیشتر با بازار کار، نماد تحقق سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی و پیشبرد اهداف دانشگاه در راستای پاسخگویی به نیاز‌های جامعه است و در حوزه اشتغالزایی نیروی انسانی متخصص نقش بسزایی دارد.

فاصله میان نیاز‌های بازار کار و محتوای آموزشی ارائه‌شده در دانشگاه‌ها!

وی، بزرگ‌ترین چالش در راه تحقق اهداف دانشکده را فاصله میان نیاز‌های بازار کار و محتوای آموزشی ارائه‌شده، محدودیت منابع مالی، موانع درون‌دانشگاهی در راستای پیاده‌سازی برنامه‌های مصوب سازمان مرکزی دانست و افزود: دسترسی محدود به فناوری‌های پیشرفته و ضعف در ارتباط مؤثر و تعامل سازنده و هدفمند با صنعت از دیگر چالش‌هایی است که دانشکده‌های مهندسی ساخت و فناوری‌های صنعتی با آن مواجه است.

رئیس دانشکده مهندسی ساخت و فناوری‌های صنعتی درباره راهکار‌های برون‌رفت از این چالش‌ها و به دنبال آن، قرار گرفتن دانشکده در مسیر تعالی و تحقق اهداف بلندمدت گفت: به‌روز‌رسانی برنامه‌های درسی از طریق به‌کارگیری مبانی تدوین شده دانشگاه آزاد اسلامی نظیر کارآمادگی، کارآموزی و کارورزی، بازطراحی برنامه‌های آموزشی با تأکید و تمرکز بر مهارت‌های کاربردی و میان‌رشته‌ای منطبق با نیاز‌های بازار کار و جذب منابع مالی از طریق برگزاری همایش‌ها، دوره‌های تخصصی کوتاه مدت مشترک با صنایع از عوامل مؤثر در برون‌رفت از این مشکل به شمار می‌آیند.

نیری متذکر شد: مشارکت در پروژه‌های بزرگ ملی و همکاری با کارآفرینان و حمایت همه‌جانبه حوزه‌های مختلف واحد‌های دانشگاهی درراستای تسهیل و پیاده‌سازی امور و برنامه‌های مصوب دانشکده و تشویق به پژوهش‌های کاربردی با تمرکز بر حل مسائل واقعی صنعت و دستیابی به نتایجی ملموس و حمایت همه‌جانبه حوزه‌های مختلف واحد‌های دانشگاهی درراستای تسهیل و پیاده‌سازی امور و برنامه‌های مصوب از دیگر راهکارهاست.

وی، سنگ بنای پیشرفت دانشکده و نمود آن در جامعه را محصول همکاری و مشارکت اعضای هیئت علمی دانشگاه و دانشکده عنوان کرد و ادامه داد: راهبری آنها و پیشبرد پژوهش‌های کاربردی و میان‌رشته‌ای می‌تواند تأثیر عمیقی بر صنعت و فناوری داشته باشد و آینده‌ای که در آن آموزش، پژوهش و فناوری منجر به تحول و رشد می‌شود، با همدلی و تلاش مشترک دست‌یافتنی است.

رئیس دانشکده مهندسی ساخت و فناوری‌های صنعتی، فعالیت بیشتر دانشکده را مدیون کوشش و حمایت بی‌وقفه کارکنان برشمرد و گفت: بدون تلاش‌های ارزشمند آن‌ها تحقق اهداف دانشکده ممکن نیست.

نیری افزود: دانشجویان آینده‌سازان این کشور هستند و تلاش و پشتکارشان در یادگیری و توسعه مهارت‌ها، کلید موفقیت است.

وی تصریح کرد: دانشکده مهندسی ساخت و فناوری‌های صنعتی فرصتی مغتنم برای تاثیرگذاری بر توسعه کشور است و ما مصمم هستیم در سایه توکل، مشارکت و تلاش جمعی مسیری را برای رشد و ورود موفق دانشجویان به بازار کار فراهم کرده و به چشم‌انداز روشن‌تری دست یابیم.

انتهای پیام/

ارسال نظر