بازار سرمایه کلید طلایی تحقق شعار سال؛ چگونه منابع خُرد را بهسمت تولید سوق دهیم؟

محمدرضا پورابراهیمی نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی و کارشناس اقتصادی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری آنا با تحلیل شعار سال ۱۴۰۴ (سرمایهگذاری برای تولید) اظهار کرد: به فرموده رهبر معظم انقلاب اسلامی بخشی از شعار سالهای گذشته در حوزه رونق تولید محقق شده و بخشی نیز هنوز به مرحله عملیاتی نرسیده و نیازمند پیگیری مجدانهتری از سوی دولت و مجلس شورای اسلامی است.
وی با تأکید بر اینکه شعار سال ۱۴۰۴(سرمایهگذاری برای تولید) چندین بخش دارد، اضافه کرد: بخش نخست مرتبط با حوزه جذب منابع خُرد بوده که بهترین محل جذب اینگونه منابع بازار سرمایه است.
نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی و کارشناس اقتصادی بیان کرد: حال چرا عنوان میکنم جذب منابع خُرد از بازار سرمایه مطلوبترین مسیر برای تحقق شعار سال است؟ چون هم قانونمند بوده و هم ضابطهمندی درستی دارد، مردم از اواخر سال ۱۳۹۹ و اوایل سال ۱۴۰۰ خاطرات تلخی دارند؛ چراکه نظارت درستی بر بازار سرمایه صورت نگرفت.
پورابراهیمی یادآور شد: اینکه در یک برهه زمانی مشکلاتی به وجود آمده، دلیل نمیشود کل سیاستهای بازار سرمایهای را کنار بگذاریم، مثل این میماند که پزشک یا گروهی در بیمارستان مرتکب تخلف شدهاند و باید بیمارستان تعطیل شود!
وی متذکر شد: بنابراین باید با نظارت دقیق بر بازار سرمایه این بازار را تقویت کرد، نخستین اقدام برای تحقق شعار سال ۱۴۰۴ جذب منابع خُرد مردم است که مقام معظم رهبری هم بر این نکته تأکید دارند تا این منابع به سمت فعالیتهای تولید سوق داده شود.
بازار سرمایه؛ کلید سرمایهگذاری برای تولید
نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی بیان کرد: البته برخی مردم از قدرت کارآفرینی لازم برخوردار هستند و طبیعتاً قادرند با تجهیز منابع خود نسبت به تولید اقدام کنند و مردمی هم که دارای منابع مالی نیستند میتوانند با ورود به بازار سرمایه طرح توسعه جدید را شکل دهند.
پورابراهیمی بیان کرد: با طرح توسعه جدید، شرکتهای جدید فعالیت خود را آغاز خواهند کرد و این طرفیت بسیار مهمی است که به رونق تولید و بازار سرمایه کمک زیادی خواهد کرد.
این کارشناس اقتصادی در بخش دیگری از گفتوگو با خبرنگار آنا، اجرایی شدن قانون مالیات بر عایدی یا سوداگری از ظرفیتهای بسیار مهمی است که بخشی از فعالیتهای سوداگری را حذف خواهد کرد؛ مانند بازار دلالی طلا، ارز، خودرو، مسکن و ... که متأسفانه به رقبای بازارهای واقعی تبدیل شدهاند که باید با جذب منابع خُرد از سوداگری جلوگیری کرد.
نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی تأکید کرد که مجموع این شرایط اگر به وقوع بپیوندد اتفاقات بسیار خوبی در سال جدید (۱۴۰۴) به وقوع خواهد پیوست، یعنی سبد دولت باید به دو بخش دستهبندی شود، نخست تشویق برای سرمایهگذاری و جذب منابع خُرد و دوم بازدارندگی از اینکه بازارهای موازی و سوداگری و دلالی شکل نگیرد.
پورابراهیمی توضیح داد: قانون مالیات بر عایدی در مجلس شورای اسلامی نهایی شده و مجلس باید سریعتر این قانون را ابلاغ کند و بسته پیشنهادی تشویقی دولت نیز میتواند در راستای جذب منابع خُرد و سرمایهگذاری در حوزه تولید تأثیرگذار باشد.
انتهای پیام/
