شیروان در مسیر دانایی؛ دانشگاه آزاد پیشتاز در حل چالشهای منطقهای با دانش بومی

خبرگزاری آنا؛ در عصر کنونی که هوش مصنوعی به سرعت در حال دگرگونی صنایع و جنبههای مختلف زندگی است، همگام شدن دانشگاهها و مراکز آموزشی با این تحولات اجتنابناپذیر است.
دانشگاه آزاد اسلامی نیز بهعنوان یکی از بزرگترین و مهمترین نهادهای آموزش عالی کشور، این ضرورت را به خوبی درک کرده و تلاشهای گستردهای را برای انطباق با این فناوری نوین آغاز کرده است.
در این راستا، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیروان با توجه به موقعیت استراتژیک و نقش محوری خود در تربیت نیروی انسانی متخصص در منطقه خراسان شمالی، برنامههای جامعی را برای بهرهگیری از ظرفیتهای هوش مصنوعی و پاسخگویی به نیازهای جامعه و صنعت در دستور کار قرار داده است.
این برنامهها، با تکیه بر توانمندیهای موجود و با هدف ایجاد تحول در آموزش، پژوهش و ارتباط با صنعت، طراحی شدهاند تا این واحد دانشگاهی را به یک مرکز نوآوری و کارآفرینی در حوزه هوش مصنوعی تبدیل کنند.
دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیروان با اتکا به سرمایههای انسانی متخصص و متعهد خود و با بهرهگیری از تجربیات ارزشمند گذشته، مصمم است تا در سال ۱۴۰۴، گامهای بلندتری درراستای تحقق اهداف خود بردارد و نقش مؤثری در توسعه و پیشرفت کشور ایفا کند.
این واحد دانشگاهی با شناسایی دقیق نیازهای منطقه و با تمرکز بر تربیت نیروی انسانی کارآمد و متخصص، تلاش میکند تا با ارائه راهکارهای نوآورانه و خلّاقانه به حل مسائل و چالشهای موجود در جامعه کمک کند و بهعنوان یک بازوی توانمند در خدمت توسعه پایدار و متوازن کشور باشد؛ ازجمله دستاوردهای مهم دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیروان میتوان تربیت کارشناسان و متخصصان ماهر در زمینههای برنامهریزی شهری، علوم باغبانی و مهندسی کشاورزی، مدیریت بازرگانی، حقوق، آموزش ابتدایی، مهندسی عمران و … را ذکر کرد بهطوریکه این متخصصان در زمینههای مختلف به بهبود و حل مسائل منطقه کمک کردهاند.
خبرنگار آنا در راستای بررسی دستاوردهای دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیروان در سال ۱۴۰۳ و برنامهها و چشمانداز این دانشگاه در سال ۱۴۰۴ گفتوگویی را با سامان نجاتپور رئیس این دانشگاه ترتیب داده است.
هوش مصنوعی در قلب تحول؛ رویکرد نوین دانشگاه آزاد شیروان در آموزش و پژوهش
آنا: آقای دکتر! بفرمایید در حوزه فناوریهای نوین بهخصوص هوش مصنوعی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیروان چه فعالیتهایی صورت گرفته و برنامه شما برای سال جاری چیست؟
نجاتپور: با توجه به پیشرفتهای اخیر در حوزه هوش مصنوعی، تمام دانشگاهها و مراکز آموزشی از جمله دانشگاه آزاد نیاز دارند تا با تغییرات و تحولات جدید در این حوزه هماهنگ شوند، در این راستا دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیروان در نظر دارد که برگزاری دورههای کوتاهمدت درباره هوش مصنوعی و فناوریهای مرتبط با آن برای دانشجویان رشتههای مختلف و سایر متقاضیان از جمله این اقدامات است و افزایش همکاری و تبادل دانش و اطلاعات مربوط به حوزههای مختلف و برگزاری همایشهای ملی و منطقهای به صورت مجازی از دیگر فعالیتهاست.
آنا: بهعنوان دانشگاه حل مسئله تاکنون چه مشکلی از مشکلات منطقه در این راستا توسط دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیروان شناسایی و رفع شده و چه برنامه و طرحهایی برای حل مسائل موجود در دستورکار دارید؟
نجاتپور: با توجه به اینکه رسالت اصلی دانشگاهها تربیت نیروی انسانی متخصص در زمینههای مختلف است در این راستا دانشگاه آزاد اسلامی شیروان توانسته با تربیت متخصصان مختلف در زمینه برنامهریزی شهری، علوم باغبانی و مهندسین کشاورزی، مدیریت بازرگانی، حقوق، آموزش ابتدایی، مهندسی عمران و ... نیاز منطقه را با کارشناسان فوق مرتفع کند که هریک در زمینههای زیر موفق به حل مسائل منطقه شدهاند.
ازجمله مواردی که منجر به حل مسائل شدهاند میتوان موارد زیر را نام برد:
مهندسین کشاورزی: این گروه از کارشناسان، نیازهای مرتبط با تولید و بهرهبرداری از منابع کشاورزی را برآورده میکنند و این نیازها شامل بهبود تولید، کنترل آفات، مدیریت آب و استفاده بهینه از زمینها میشود.
برنامهریزان شهری: این گروه از کارشناسان، نیازهای مرتبط با مدیریت شهرها و پژوهشهای لازم در زمینه شناسایی مسائل مربوط به شهر و ارائه راهکارها و پیشنهادها برای توسعه پایدار شهرها در زمینههای اجتماعی، اقتصادی، زیستمحیطی و کالبدی شهرها برآورده میکنند.
مدیران بازرگانی: کارشناسان این رشته نیازهای مرتبط با مدیریت کسبوکارها و بازارهای تجاری را برآورده میکنند و این نیازها شامل استراتژی بازاریابی، مدیریت زنجیره تأمین، تحلیل بازار و تصمیمگیری تجاری است.
مهندسین باغبانی: این گروه از کارشناسان، نیازهای مرتبط با طراحی و مدیریت فضای سبز را برآورده میکنند و این نیازها شامل طراحی باغها، پارکها، فضاهای عمومی و مدیریت گیاهان میشود.
مهندسین معماری و مکانیک: این افراد نیازهای مختلفی در زمینههای مختلفی ازجمله ساخت و ساز، مکانیک، الکترونیک و ... را برآورده میکنند و این نیازها شامل طراحی و ساخت سازهها، ماشینآلات و سیستمها میشود.
شناسایی و اولویتبندی مناطق مستعد کشت چغندر و قند در خراسانشمالی و اجرای طراحی و ساخت سازهها برای بنیاد شهید و شهرداری شهرستان شیروان از برنامهها و اقدامات دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیروان در حوزه حل مسئله است
کارشناسان حسابداری: این افراد نیازهای مرتبط با مدیریت مالی و حسابداری را برآورده میکنند و این نیازها شامل تهیه و تحلیل گزارشهای مالی، مدیریت بدهیها و داراییها و ارائه مشاورههای مالی میشود.
کارشناسی حقوق: کارشناسان این رشته، نیازهای مرتبط با حقوق و عدالت را رفع میکنند و این نیازها شامل تفسیر و اجرای قوانین حقوقی، ارائه مشاوره حقوقی و حل اختلافات میشود.
این افراد با ارائه خدمات و راهحلهای خود به بهبود کیفیت زندگی و توسعه پایدار جامعه کمک میکنند.
شناسایی و اولویتبندی مناطق مستعد کشت چغندر و قند در خراسانشمالی و اجرای طراحی و ساخت سازهها برای بنیاد شهید و شهرداری شهرستان شیروان از دیگر برنامهها و اقدامات دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیروان در حوزه حل مسئله است.
«متخصصان فردا، امروز در شیروان»؛ نقش دانشگاه آزاد در حل مسائل منطقهای
آنا: برنامهها و اولویتهای سال ۱۴۰۴ دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیروان چیست؟
نجاتپور: علاوه بر تربیت نیروی ماهر و متخصص که رسالت اصلی دانشگاههاست، دانشگاه آز اسلامید شیروان در سال ۱۴۰۴، برنامههای مختلفی را دنبال کنند که شامل آموزش، پژوهش و همکاری با صنعت و شرکتهای فناوری و صنایع مختلف است تا دانشجویان و محققان بتوانند تجربه عملی و عملیاتی کسب کنند و پروژههای مشترک انجام دهند.
همچنین از طریق برگزاری همایشها، کنفرانسها، دورههای کوتاهمدت و کارگاههای آموزشی پلتفرمهای همکاری ایجاد کند که با دانشجویان، محققان و صنعتگران بتوانند دانش و تجربیات عملی خود را به اشتراک بگذارند، پروژههای مشترک انجام دهند و از تجربیات یکدیگر بهرهمند شوند.
آنا: برنامهها و اولویتهای فرهنگی سال ۱۴۰۴ چه خواهد بود؟
نجاتپور: در حوزه فرهنگی برگزاری دورههای مهارتی با تأکید بر «هر دانشجو، یک تخصص»، جذب و مشارکت بیشتر دانشجویان از طریق نهادهای دانشجویی مانند کانونها و تشکلها و از مجرای جذب مانند نشریات، طراحی و اجرای برنامههای خلّاقانه درباره اعتیاد، طلاق، ازدواج و فرزندآوری از دیگر برنامهها و اولویتهای دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیروان در سال جدید (۱۴۰۴) است.
آنا: چنانچه برنامه ویژه و خاصی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیروان در حال اجرا یا در دستورکار دارید، تشریح کنید.
نجاتپور: با توجه به اقدامات، برنامههای زیر در دستور کار و اجراست.
تغییر بعضی از سرفصلهای گروههای آموزشی: از آنجا که سرفصلهای اکثر رشتهها امروزه پاسخگوی نیاز دانشجویان و جامعه نیست؛ تلاش خواهد شد به کمک گروههای تخصصی سرفصلهای جدید و کاربردی برای رشتههای مختلف به سازمان مرکزی پیشنهاد شود.
عملیاتی کردن آموختههای دانشجویان: با تأسیس دانشکدههای موضوعی و فنی ـ مهارتی و عملیاتیسازی آموختههای دانشجویان کمک مؤثری به دانشجویان خواهد بود تا هنگام فارغالتحصیلی از دانشگاه به حرفه خاصی مهارت لازم را کسب کند و پس از فارغالتحصیلی بتوانند بدون نیازبه استخدام در سازمانهای دولتی از مهارت های خود استفاده کنند وکسب درآمد داشته باشند.
پیشنهاد طرحهای پژوهشی به ادارات و موسسات مختلف برای رفع مشکلات آنها را ارائه کردهایم و رایزنی با سازمان مرکزی برای جذب برخی از رشتههای تحصیلات تکمیلی مانند حقوق خصوصی و حقوق جزا و ... و تلاش برای ارتقای جایگاه مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیروان در دستور کار است.
آنا: دستاوردهای ویژه و شاخص دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیروان در سال ۱۴۰۳ را تشریح کنید.
ارتقای رتبه دانش شکسته شدن رکورد تعداد دانشجویان از ابتدای تأسیس دانشگاه تاکنون و رسیدن تعداد دانشجویان به بیش از ۴ هزار نفر در سال ۱۴۰۳، جذب دانشجو در رشته روانشناسی مقطع کارشناسی برای نخستینبار با کد واحد شیروان، ارتقای مرتبه علمی یکی از اعضای هیئت علمی این واحد از مرتبه استادیاری به مرتبه دانشیاری دستاورد شاخص دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیروان است.
دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیروان در حوزه فرهنگی هم به دستاوردهایی مانند راهیابی دو تیم دانشجویی در رقابتهای کرسیهای ازاد اندیشی در سطح حضوری ـ کشوری در محورهای اجتماعی و سیاسی، کسب عنوان نخست استانی در المپیاد ورزشهای همگانی دانشگاه ازاد اسلامی و کسب رتبههای نخست قرآنی در سطح کشور مسابقات قرآن و عترت دست یافته است.
انتهای پیام/