۱۲/ فروردين /۱۴۰۴
در گفت‌وگو با آنا

خورشیدی: کلاس‌های VAR را به خاطر لیگ سریع برگزار کردند/ باید کاری کنیم داوران به فکر مهاجرت نیفتند

خورشیدی: کلاس‌های VAR را به خاطر لیگ سریع برگزار کردند  باید کاری کنیم داوران به فکر مهاجرت نیفتند
کارشناس داوری گفت: کمیته داوران دستش خالی شده و مجبور است که برای قضاوت و همچنین استفاده از اتاق VAR از داوران تکراری استفاده کند.

اشکان خورشیدی در گفت‌و‌گو با خبرگزاری آنا، در خصوص اینکه کیفیت داوری فوتبال ایران را در سال ۱۴۰۳ مثبت ارزیابی می‌کند یا خیر، اظهار داشت: امسال  با آمدن VAR انتظار داشتیم که اشتباهات و تنش‌ها در داوری کمتر شود ولی متاسفانه با توجه به اینکه دوربین‌های کافی برای این سیستم مستقر نشده بود و داوران ما هم مسلط به آن نبودند فراز و نشیب داشتیم و آن جوری که انتظار می‌رفت VAR نتوانست از تنش و مسائلی که در داوری ما وجود داشته کم کند. حتی در یک برهه زمانی، متاسفانه این اتفاقات و اشتباهات زیاد شده بود. با گذشت زمان، آهسته آهسته داوری با VAR یک مقداری به سمت بهتر شدن رفت ولی هنوز هم این انتظار می‌رود که اشتباهات به حداقل برسد. تیم‌ها از وضعیت داوری ضرر کمتری کنند.

دلیل برگزاری سریع کلاس‌های VAR لیگ برتر بود

وی درباره اینکه برخی کارشناسان داوری معتقدند بودند کلاس‌های آموزش VAR که برای داوران گذاشته شد کافی نبود، عنوان کرد: کلاس‌ها که مطابق پروتکل‌های فیفا برگزار شد ولی این را باید ما قبول داشته باشیم، چون فرصت ما کم بود. متاسفانه این کلاس‌ها خیلی سریع و در مدت کوتاهی برگزار شد. کوتاه که عرض می‌کنم فاصله زمانی را می‌گویم، چون این کلاس‌ها چند مرحله دارد. دلیل برگزاری سریع کلاس‌ها هم به خاطر این بود که می‌خواستند لیگ را شروع کنند و مجوز‌ها گرفته شده بود تا بازی‌های با VAR برگزار شود. یک مقدار فاصله زمانی بین کلاس‌ها هم بود ولی، چون به صورت تجربی زمان کافی نبود باعث شد تا در مسابقات سرعت عمل کافی را نداشته باشم. به خاطر همین بررسی یک صحنه مشکوک در هر مسابقه  زمان زیادی را از تیم داوری می‌گرفت. اگر دقت کنید هر چه جلوتر رفتیم پروسه چک کردن صحنه‌ها مدت زمان کمتری به خودش گرفت. آموزش کافی بود ولی عرض کردم به خاطر اینکه ما زودتر بتوانند VAR را به لیگ برسانند، مدت زمان آموزش کوتاه بود.

قانون ۴۵ ساله‌ها برای داوران حذف شده

کارشناس داوری در واکنش به اینکه بیش از ۲۰ بار آموزش دیده بودند، اما به تعدادی مشخص از آنها که کمتر از نیمی داور بودند در لیگ برتر اعتماد شد، تصریح کرد: متاسفانه کمیته داوران برای قانون ۴۵ ساله‌ها که رایج بود از تعدادی داوران استفاده نکرد در حالی که در تمام دنیا این مسئله را حذف کرده بودند. فیفا شرایط سنی را برای داور‌ها به شرط آمادگی برداشته، اما کمیته داوران ایران با توجه به سیاست‌هایی که دارد این قانون را اجرایی می‌کند. بعد از دو سال اخیر، ما بالای ۲۰ داور و کمک داور تاپ را به خاطر قانون سن ۴۵ سالگی کمیته داوران از دست دادیم. در سالی که کلاس‌های VAR برگزار می‌شد با توجه به اینکه چندین نفر بازنشسته شدند، اگر اشتباه نکنم کمیته داوران ۲۴ نفر از داوران را تحت آموزش VAR قرار داد که تقریبا از تمام آنها استفاده می‌کرد ولی در نیم فصل با توجه به تست جسمانی که گرفت یکی از داور‌ها به اضافه دو داور عزیز دیگر به خاطر مسائل شخصی رفتند.

گوشتیران
قالیشویی ادیب

با توجه به مردودی‌ها کمیته داوران دستش خالی شده

وی افزود: با خداحافظی کردن آنها، تعداد معدودی از داور‌ها باقی ماندند. تعدادی باقی ماندند که لایسنس داوری نداشتند تا بتوانند قضاوت کنند یا اینکه پشت سیستم و در اتاق VAR بنشینند. الان عزیزانی هستند که در لیگ برتر ما وجود دارند ولی لایسنس VAR ندارند. کمیته داوران یک تدبیری بیندیشید با توجه به شرایطی که دارد. دوستان عزیزی که به اندازه کافی در کلاس حضور پیدا نکردند، باید در کلاس VAR هم باشند تا مجوز حضور در اتاق VAR را بگیرند، چون فیفا اجازه نمی‌دهد داورانی که لایسنس VAR ندارند در مسابقه‌ای استفاده شوند. الان تعداد قابل توجهی مردودی داریم و با رفتن بعضی از دوستان کمیته داوران دستش خالی شده و مجبور است که برای قضاوت و همچنین استفاده از اتاق VAR از داوران تکراری استفاده کند.  

به اندازه کافی استعداد در عرصه داوری داریم

خورشیدی در مورد داوران الیت ایران و اینکه در لیگ نخبگان آسیا که عالی‌ترین سطح مسابقات باشگاه آسیاست، سوت قضاوت به هیچ داوری از ایران داده نشد، یادآور شد: این را کمیته داوران باید پاسخگو باشد چه سیاستی دارند و در مورد لیست بین‌المللی چه تفکراتی وجود دارد که شاهد قضاوت هیچ یک از داوران بین‌المللی ایران نیستیم. ما باید این را قبول کنیم که بعد از رفتن فغانی، دیگر داوران در عرصه بین‌المللی با وجود توانمندی‌های زیادی که دارند مورد استفاده در عالی‌ترین سطح قرار نمی‌گیرند.سامان سلطانی که از استعداد‌های داوری ما بود ترجیح داد تا مهاجرت کند. به اندازه کافی استعداد در عرصه داوری داریم ولی نیاز به سیاست‌هایی داریم که داوران هم ترجیح دهند تا در کشور خود قضاوت کنند و دست به مهاجرت نزنند. هر چه قدر داور توانمند و قوی داشته باشیم که در عرصه بین‌المللی قضاوت کند مایه افتخار و سربلندی جامعه داوری است.  

انتهای پیام/

ارسال نظر