پنجره روشن فناوری در پردیس؛ از ارتباط با فناوران بینالمللی تا تمرکز بر هوش مصنوعی

خبرگزاری آنا؛ راهاندازی سرای نوآوری هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء با قراردادهایی به ارزش حدود ۲۰۰ میلیارد ریال، برگزاری همایش ملی هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء با هدف ایجاد یکی از مهمترین رویدادهای این حوزه در کشور، کسب رتبه سوم در ارزیابی عملکرد فناوری و نوآوری واحدهای دانشگاهی استان تهران در سال ۱۴۰۲-۱۴۰۳و ارتقای سطح مرکز رشد به سطح یک، راهاندازی مرکز تحقیقات هوش مصنوعی با صنعت و راهاندازی خدمات پارک علم و فناوری ازجمله دستاوردها و فعالیتهای دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و فناوری پردیس در سال ۱۴۰۳ هستند.
این دانشگاه در سال ۱۴۰۴ هم به عنوان پنجره فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد استان استان تهران طرح و برنامههای پرباری ازجمله برگزاری دومین همایش ملی هوش مصنوعی، راهاندازی مرکز تحقیقات مشترک هوش مصنوعی با صنعت زیرمجموعه سرای نوآوری هوش مصنوعی، راهاندازی دانشکدگان هوش مصنوعی و راهاندازی شتابدهنده تخصصی هوش مصنوعی را در دستور کار دارد.
با توجه به اهداف کلان دانشگاه و مأموریت ویژه واحد علوم و فناوری پردیس در فناوری و نوآوری، این دانشگاه برنامهای را با عنوان Pardis ۴ U طرحریزی کرده است
در این راستا گفتوگوی خبرنگار خبرگزاری آنا با حسین اصغریشیوایی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و فناوری پردیس را در زیر میخوانیم:
واحد علوم و فناوری پردیس پنجره فناوری و نوآوری استان تهران
آنا: جناب آقای اصغری! بفرمایید در حوزههای فناوریهای نوین بهویژه هوش مصنوعی در واحد متبوعتان چه فعالیتهایی صورت گرفته و برنامه دانشگاه برای سال جدید در حوزه فناوری بهخصوص هوش مصنوعی چیست؟
اصغری شیوایی: تحول در حوزههای دانشی و فناوری که در نشست شورای دانشگاه آزاد اسلامی در قم(نشست بیست و هشتم بهمن و اسفند ۱۴۰۳) مورد تأکید مجدد قرار گرفت، ادامه مسیر دانشگاه آزاد اسلامی برای تحقق چشم انداز سند پنج ساله تحول و تعالی دانشگاه که از اسناد بسیار مهم در نظام آموزش عالی کشور بوده بر اساس تجربههای موفق جهانی و در نظر گرفتن نوآوریهای تحول آفرین در ساختار دانشگاه است.
دانشگاه آزاد اسلامی واحد پردیس در راستای تحقق این اهداف در سال گذشته دستاوردهای متعددی داشت که از جمله میتوان راهاندازی سرای نوآوری هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء با قراردادهایی به ارزش حدود ۲۰۰ میلیارد ریال، برگزاری همایش ملی هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء با هدف ایجاد یکی از مهمترین رویدادهای این حوزه در کشور، کسب رتبه سوم در ارزیابی عملکرد فناوری و نوآوری واحدهای دانشگاهی استان تهران در سال ۱۴۰۲-۱۴۰۳و ارتقای سطح مرکز رشد به سطح یک، راهاندازی مرکز تحقیقات هوش مصنوعی با صنعت و راهاندازی خدمات پارک علم و فناوری دانشگاه آزاد در واحد پردیس را نام برد.
از برنامههای واحد پردیس در سال ۱۴۰۴ در این حوزهها میتوان اخذ مجوز راهاندازی دانشکدگان هوش مصنوعی و فناوریهای اجتماعی و پیشرفته به عنوان یکی از مهمترین اجزای اکوسیستم علم و فناوری دانشگاه، رونمایی و راهاندازی صندوق ۶۰ میلیارد ریالی پارک دانشگاه در واحد پردیس، برگزاری دومین همایش ملی هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء را ذکر کرد.
همانطور که مستحضرید، مطابق با ویژگیها و مزیتهای جغرافیایی، بومی و منطقهای، برای هر یک از واحدهای دانشگاهی مأموریت ویژهای تعریف میشود. برای واحد پردیس، نظر به استقرار واحد در ناحیه بین المللی نوآوری ایران و همجواری با پارک فناوری پردیس، فناوری و نوآوری تعریف شده و به بیان دیگر، واحد پردیس به عنوان پنجره ارتباط دانشگاه با زیست بوم فناوری و نوآوری کشور است.
توجه ویژه به ایجاد ارتباط میان صنایع و فناوران در قالب مرکز رشد واحدهای فناور یکی از رویکردهای اصلی واحد پردیس بوده است، بهطوریکه در آخرین ارزیابیها واحد پردیس، بهرغم جوانی واحد و شمار دانشجویان محدودتر نسبت به واحدهای بزرگ، جزء ۳ واحد برتر حوزه فناوری در میان ۲۲ واحد دانشگاهی استان تهران قرار گرفته است.
برگزاری نخستین همایش ملی هوش مصنوعی در اردیبهشت ۱۴۰۳، راهاندازی سرای نوآوری هوش مصنوعی در خرداد ۱۴۰۳ و راهاندازی شعبه پارک فناوری دانشگاه در اسفند ۱۴۰۳ اقداماتی برمبنای این رویکرد بودهاند.
آنا: به عنوان دانشگاه حل مسئله تاکنون چه مشکلی از مشکلات منطقه در این راستا توسط دانشگاه متبوع شما شناسایی و حل شده و چه برنامه و طرحهایی برای حل مسائل موجود در دستور کار دارید؟
اصغری شیوایی: با توجه به تحولات دانشگاه یکی از مهمترین رسالتهای واحد پردیس به منظور حرکت به سمت دانشگاه حل مساله استفاده از اعضای هیئت علمی و اساتید در زمینه تیم سازی برای حل مسائل و چالشهای صنایع به منظور رسیدن به دانشگاه حل مسئله از طریق تعریف پروژه در مقاطع مختلف تحصیلی و استفاده از ظرفیت سایر واحدهای دانشگاهی برای ارتباط با صنایع طرف قرارداد واحد پردیس است.
سال ۱۴۰۴، راهاندازی دانشکده موضوعی هوش مصنوعی، مدرسه عالی مهارتی هوش مصنوعی، مدرسه عالی مهارتی کسب و کار، مدرسه عالی مهارتی حقوق فناوری و سماپلاس هوش مصنوعی در مدارس سما برنامهریزی شده است
حضور پارک علم و فناوری دانشگاه آزاد در واحد پردیس در راستای تحقق این اهداف بوده است. در خصوص همکاری در حل مسائل منطقه بحث شهر هوشمند، برنامه کاربردی پردیس من، شناسایی مشکلات و چالشهای صنایع و حل آنها توسط اساتید و تیمهای فناور مستقر در سرای نوآور جزء برنامههای سال پیشرو است.
دانشگاه آزاد پردیس نمونهای از دانشگاه آینده
آنا: برنامهها و اولویتهای سال ۱۴۰۴ دانشگاه آزاد پردیس را تشریح و بفرمایید اولویت اصلی دانشگاه چه خواهد بود؟
اصغری شیوایی: با توجه به اهداف کلان دانشگاه و مأموریت ویژه واحد علوم و فناوری پردیس در فناوری و نوآوری، این دانشگاه برنامهای را با عنوان Pardis ۴ U طرحریزی کرده است.
هدف این برنامه تحقق یک دانشگاه نسل چهارم به عنوان دانشگاه تراز تعریف شده با شاخصهای سند تحول و تعالی دانشگاه است. براین اساس برنامه اصلی سال ۱۴۰۴ واحد پردیس بر پایه سه محور شبکهسازی به عنوان پنجره فناوری دانشگاه، ایجاد ارتباط با فناوران بینالمللی و تمرکز بر حوزه هوش مصنوعی به عنوان حوزه تخصصی است.
برگزاری دومین همایش ملی هوش مصنوعی همزمان با نمایشگاه بین المللی نوآوری اینوتکس در اردیبهشت ۱۴۰۴، راهاندازی مرکز تحقیقات مشترک هوش مصنوعی با صنعت زیرمجموعه سرای نوآوری هوش مصنوعی در تابستان ۱۴۰۴، راهاندازی دانشکدگان هوش مصنوعی در مهر ۱۴۰۴ و راهاندازی شتابدهنده تخصصی هوش مصنوعی در پاییز ۱۴۰۴از جمله برنامههای سال جدید واحد پردیس هستند.
سال ۱۴۰۴، راهاندازی دانشکده موضوعی هوش مصنوعی، راهاندازی مدرسه عالی مهارتی هوش مصنوعی، راهاندازی مدرسه عالی مهارتی کسب و کار، راهاندازی مدرسه عالی مهارتی حقوق فناوری و سماپلاس هوش مصنوعی در مدارس سما برنامهریزی شده است.
نقش واحد پردیس در تحقق هدف کلان تمدنسازی دانشگاه
آنا: چنانچه برنامه ویژه و خاصی در حال اجرا و یا در دستور کار دارید تشریح فرمایید.
اصغری شیوایی: پیشرفت علمی مرجعیت ساز و تمدن آفرین یکی از اهداف کلان دانشگاه است که در سند تحول و تعالی نیز برنامههای متعددی بر مبنای آن تعریف شده است.
واحد علوم و فناوری پردیس با هدف ارتقای نقش دانشگاه در تمدن آفرینی اسلامی و حکمیسازی و بومیسازی علوم انسانی، در کنار حوزه فناوری در حوزه فرهنگ نیز مأموریت خود را ایفا میکند.
برگزاری چهارمین جشنواره امامت و مهدویت در بهمن ۱۴۰۳ که با ارتباط موثر با نهادهای فرهنگی شهرستان پردیس انجام گرفت، بسترساز فعالیتهای آتی دانشگاه و جامعه خواهد بود. جشنواره امامت پژوهی در دنیای مدرن واحد پردیس در جمع برترینهای چهارمین جشنواره امامت و مهدویت دانشگاه آزاد اسلامی انتخاب و تجلیل شد.
واحد علوم و فناوری پردیس با هدف ارتقای نقش دانشگاه در تمدن آفرینی اسلامی و حکمیسازی و بومیسازی علوم انسانی، در کنار حوزه فناوری در حوزه فرهنگ نیز مأموریت خود را ایفا میکند
سال ۱۴۰۳، اجرای طرح حامیم، طرح ازدواج دانشجویی و اعزام دانشجویان تازه متاهل شده به مشهد مقدس و جلسات متعدد هم اندیشی اساتید در کنار بزرگداشت مناسبتهای ملی و مذهبی ازجمله برنامههای تحقق یافته واحد پردیس بودهاند. سال ۱۴۰۴ جلسههای ضیافت اندیشه، طرح حامیم، و جلسههای هماندیشی اساتید ادامه خواهند یافت و برگزاری پنجمین همایش امامت و مهدویت در بهمن ۱۴۰۴، برنامه ریزی شده است.
رشد ۳۰ درصدی جذب نودانشجویان در سال ۱۴۰۳
آنا: دستاوردهای ویژه و شاخص دانشگاه در سال ۱۴۰۳ را تشریح کنید.
اصغری شیوایی: کاربردی بودن و روزآمدی رشتههای تحصیلی از اهداف سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد تعریف شده است. در این راستا واحد علوم و فناوری پردیس با رویکرد بازآرایی رشتههای تحصیلی منطبق بر نیازهای آمایشی و روندهای فناوری را در برنامههای خود دیده است.
توسعه رشتههای فنی و مهندسی بهویژه در مقاطع تحصیلات تکمیلی، تمرکز بر تحول دیجیتال و فناوریهای نو در آموزش به ویژه آموزش مجازی از جمله این رویکردها بوده و توجه به نیازهای جامعه دانشآموزی شهرستان پردیس یکی از اصلیترین این رویکردهاست.
سال ۱۴۰۳، اضافه شدن رشته کارشناسی ارشد هوش مصنوعی در گروه مهندسی کامپیوتر و رشته کارشناسی ارشد حقوق دیجیتال در رشته حقوق انجام شد.
رشته کارشناسی مهندسی پزشکی و میکروبیولوژی نیز به مجموعه رشتههای واحد پردیس اضافه شدند. این موارد در مجموع به رشد ۳۰ درصدی جذب نودانشجویان در واحد پردیس منجر شد که در استان تهران در شمار برترینها قرار میگیرد.
انتهای پیام/