۲۸/ فروردين /۱۴۰۴
در گفت‌وگو با آنا

کربکندی: عیار بازیکنان گرانقیمت ما در آسیا مشخص می‌شود/ خبری از حق پخش نیست و سقف بودجه ترمز بی جایی است

کربکندی: عیار بازیکنان گرانقیمت ما در آسیا مشخص می‌شود  خبری از حق پخش نیست و سقف بودجه ترمز بی جایی است
مربی سابق سپاهان گفت: عیار بازیکنان گرانقیمت ما در لیگ نخبگان و لیگ قهرمانان مشخص می‌شود.

رسول کربکندی در گفت‌و‌گو با خبرگزاری آنا، درباره اینکه با حذف تراکتور پرونده تیم‌های ایرانی در لیگ‌های نخبگان و قهرمانان آسیا بسته شد، اظهار کرد: مهم‌ترین دلیل موفقیت رقبا به سرمایه‌گذاری حساب شده و با برنامه آنها باز می‌گردد. در فوتبال ما سرمایه‌گذاری اگر چه کمتر از حریفان خارجی است، اما بی‌برنامه است. پول‌های هنگفت در قرارداد‌ها برای بازیکنانی پرداخت می‌شود که فاقد کیفیت لازم برای دریافت چنین دستمزدی هستند و عیار بازیکنان گرانقیمت ما در لیگ نخبگان و لیگ قهرمانان مشخص می‌شود. دلالی در فوتبال ما بیداد می‌کند و استعداد‌ها راهی برای دیده شدن ندارد. کار زیربنایی و درازمدت نمی‌کنیم و اسیر روزمرگی هستیم.

برای ناکامی‌های خود توجیه می‌آورند

وی افزود: سرمایه گذاری تیم‌های عربستان، امارات و قطر چندین برابر ماست ولی با هدف و با برنامه‌ریزی منسجم چنین کاری را انجام می‌دهند. اگر ستاره‌های مطرح لیگ‌های معتبر اروپایی را جذب می‌کنند راه درآمدزایی از چنین ستارگانی را چیده‌اند. ضمن اینکه کیفیت فوتبال خود را بالا می‌برند از طرق مختلف به سود می‌رسند و هزینه‌ای را که برای جذب بازیکنان شاخص پرداخته‌اند به مرور پر می‌کنند و در ادامه به سود می‌رسند. در ایران به خاطر آنکه بیشتر باشگاه‌های ما دولتی هستند و هزینه‌های خود را از جیب نمی‌دهند. به همین دلیل برای ناکامی‌های خود توجیه می‌آورند و همواره بهانه‌هایی دارند. ما زیرساخت‌ها را نساختیم و چون چیزی نکاشتیم نباید انتظار درو هم داشته باشیم. اگر چند گام هم جلو می‌رویم به خاطر استعداد‌های برخی بازیکنان است.

کسی نگران آینده نیست

مربی سابق ذوب آهن افزود: باشگاه‌های بزرگ ما ورزشگاه اختصاصی ندارند. پول‌های گزاف را برای چیز‌هایی هزینه می‌کنند که ارزشی ندارد. خبری از برنامه‌ریزی و اجرای کارشناسی شده نیست. در واقع کسی نگران آینده نیست و همه به دنبال رزومه سازی خود هستند. دلسوز فوتبال نداریم و منافع شخصی بر تیمی ارجحیت داده می‌شود. خانواده‌ای که پول دارند فرزندشان بخت بیشتری برای فوتبالیست شدن دارد و بازیکنان با استعدادی هستند که چون خانواده پولداری ندارند از چرخه خارج می‌شوند. سال به سال شرایط ما بدتر می‌شود و از تعداد نمایندگان ما در لیگ نخبگان و قهرمانان آسیا کم می‌شود. تا زمانی که از روزمرگی خارج شدیم و حساب شده هزینه نشود، سرنوشت نمایندگان ما در آسیا حذف از مسابقات است.

گوشتیران
قالیشویی ادیب

راه‌های درآمدزایی بسته شده

وی در خصوص اینکه مجریان تلویزیونی به خرید بازیکنان مطرح برای حل مشکل تیم‌های آسیایی ما اشاره می‌کنند، اما صدا و سیما حق پخش را به باشگاه‌ها نمی‌دهد، تصریح کرد: بحث مهمی است، سال‌ها قبل با ذوب‌آهن برای اردویی به مونیخ رفتیم و آنجا برای تماشای بازی بایرن مونیخ از تلویزیون، مجبور بودیم تا کارت تماشای بازی را خریداری کنیم و به وسیله کد مندرج روی کارت بازی را ببینیم. آن وقت در ایران رایگان بازی‌های لیگ‌های معتبر اروپایی را هم می‌بینیم. کمک مالی به باشگاه‌ها از طریق حق پخش، به آنها کمک می‌کند تا بازیکنان بهتری را جذب کنند. نه تنها خبری از حق پخش نیست که با گذاشتن قانون سقف بودجه، ترمز بی جایی را به فوتبال می‌دهیم. در بسیاری از نقاط دنیا، به وسیله درآمدزایی از فوتبال، باشگاه‌ها خرج چند رشته دیگر هم می‌دهند، اما در ایران، چون راه‌های درآمدزایی بسته شده، به عنوان مثال ذوب‌آهن که بودجه کمتری از سپاهان دارد با ادامه این روند تا چند سال دیگر در فوتبال هم تیمداری نمی‌کند، در حالی که پیش از این در رشته‌های متعددی حضور داشت.  

انتهای پیام/

ارسال نظر