۰۸/ ارديبهشت /۱۴۰۴
11:24 13 / 12 /1403

کلید دستیابی به شهر‌ هوشمند پایدار چیست؟

کلید دستیابی به شهر‌ هوشمند پایدار چیست؟
همایش ملی مدیریت زیرساخت‌ها، شبکه‌های ارتباطی و فناوری‌های نوین شهری برگزار و بر همکاری‌های میان‌رشته‌ای و تعامل بیشتر میان نهاد‌های علمی، اجرایی و صنعتی تأکید شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، همایش ملی مدیریت زیرساخت‌ها، شبکه‌های ارتباطی و فناوری‌های نوین شهری به همت دبیرخانه برنامه‌های علمی دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران و مشارکت با همکاری دانشگاه آزاد اسلامی واحد‌های یادگار امام خمینی (ره) شهرری، تهران شرق، اسلامشهر و تهران شمال به صورت ترکیبی حضوری و مجازی به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی تهران شمال برگزار شد. 

در این همایش که جمعی از مدیران دستگاه‌های اجرایی مرتبط، پژوهشگران، استادان و دانشجویان از سراسر کشور شرکت کردند، رضا کلهر معاون پژوهشی سازمان پدافند غیر عامل، علی نصیری رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران، مهدی هدایت رئیس سازمان نوسازی شهر تهران و سوده نجفی عضو شورای شهر تهران و هیات رئیسه کمیته سلامت شورای شهر تهران به ارائه پروژه‌ها و تجربه‌نگاری دستاورد‌های اجرایی با محور پدافند غیرعامل، تهدیدات و آسیب پذیری‌های سایبری، مخاطرات طبیعی، مدیریت بحران و ارزیابی خطر ناشی از زلزله سیلاب و خشکسالی، فناوری‌های نوین در حوزه بازآفرینی شهری، اسکان غیررسمی و بافت‌های فرسوده، توسعه شبکه‌های ارتباطی و زیرساخت‌های حمل و نقل ریلی، جاده‌ای هوایی و دریایی، زیرساخت‌های شهری و سکونتگاه‌های غیر رسمی و پروژه‌های مبتنی بر شاخص‌های فناورانه و علمی پرداختند.

مهدی حسین‌زاده هم به ارائه طرح جهاد علمی فراجا و حمایت از پژوهش‌های مسئله‌محور دانشگاهی دانشجویان تحصیلات تکمیلی و فرصت‌های مطالعاتی کاربردی استادان و محققان پرداخت. 

این رویداد علمی فرصتی بی‌بدیل برای تبادل دانش تجربیات و دیدگاه‌های نوین در حوزه‌های مرتبط با مدیریت شهری ارزیابی ریسک و توسعه فناوری‌های پیشرفته فراهم آورد و در پنل‌های مختلف سخنرانان و استادان به موارد زیر تأکید داشتند: 

* توسعه شهر در گرو تبیین الگو‌های بازآفرینی شهری و حیات‌بخشی مبتنی بر هوشمندسازی شهری در جریان‌های زندگی‌ساز در شهر است و پرداختن به فناوری‌های نوین و دیجیتال در حوزه‌های مختلف محلات شهری و رفع موانع توسعه کالبدی محیط ضرورت دارد.

گوشتیران
قالیشویی ادیب

* لزوم توجه به کاربست پیوسته‌های فرهنگی و اجتماعی در بهبود کیفیت محیطی بافت سکونتگاه‌های رسمی و غیررسمی در چارچوب توجه به ابعاد متنوع اجتماعی، اقتصادی و محیط زیستی.

* با توجه به وقوع جنبه‌های مختلف بحران‌های زیست محیطی در کشور بر لزوم بهره‌گیری از آموزه‌های تجارب پیشین و نیز بر ضرورت ارائه الگو‌های نوین افزایش تاب آوری محیطی تأکید شد. در این میان تعریف نقش و کاربرد تخصص‌های متفاوت می‌تواند در شرایط بحرانی به تبیین الگو‌ها و آموزش‌های پیشگیرانه کمک شایانی کند.

* همکاری‌های میان رشته‌ای و تعامل بیشتر میان نهاد‌های علمی اجرایی و صنعتی کلید اصلی دستیابی به شهر‌های هوشمند تاب‌آور و پایدار است. ارائه‌های علمی و مقالات منتخب در این همایش گواهی بر تلاش‌های پژوهشی عمیق و کاربردی در این حوزه‌ها بودند و نشان دهنده تعهد جامعه علمی به حل چالش‌های پیش روی شهر‌ها در عصر حاضر.

* این همایش نه تنها به عنوان محفلی برای ارائه آخرین دستاورد‌های علمی و فناوری عملکرد، بلکه زمینه‌ساز ایجاد شبکه‌های همکاری میان پژوهشگران مدیران شهری و صنعتگران شد.

در اختتامیه این همایش از برگزیدگان مسابقه عکاسی شهر، پایان نامه‌ها و رساله دکتری برتر که در چهار برنامه علمی توسط شورا‌های دانشی مورد داوری قرار گرفته و تطابق نهایی با هریک از محور‌ها و زمینه‌های پژوهشی مسئله محور برنامه‌های علمی کسب کرده بودند، تجلیل شد.

مقالات این همایش در پایگاه سیویلیکا و کنسرسیوم محتوای ملی نمایه خواهد شد.

این همایش به ریاست محمدرضا وفایی رئیس دبیرخانه برنامه‌های علمی دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران، سکینه حسین آبادی مجری برنامه علمی مخاطرات طبیعی و مدیریت بحران واحد تهران شرق، ناصر عبادتی و فرشته نویدی مجد مجریان برنامه علمی اسکان غیررسمی و بافت‌های فرسوده واحد اسلامشه، جعفر عزیزی مجری برنامه پدافند غیرعامل واحد تهران شمال و سحر افتاده مجری برنامه شبکه‌های ارتباطی و حمل و نقل واحد یادگار امام (ره) برگزار شد.

انتهای پیام/

ارسال نظر