سیگار و الکل از عوامل خطر ابتلا به سرطانهای سر و گردن
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، دکتر مهدی خواجوی در آستانه برگزاری دومین سمینار دو روزه تومورهای سر و گردن، اظهار کرد: هرگونه تغییر در نظم و فعالیت قسمتهای مختلف بدن و ایجاد ضایعه، برجستگی و زخم میتواند نشانهای از سرطان باشد همچنین هرگونه اختلال در عملکرد بلع، تنفس، حس چشایی، بویایی، بینایی، لامسه و شنوایی نیز میتواند حکایت از ایجاد تومورهای سر و گردن و یا حفره دهان و حلق باشد.
وی با تأکید بر اینکه افراد باید هرگونه تغییر در بدنشان را مورد پیگیری قرار داده و آن را به پزشک مربوطه اطلاع دهند، گفت: آلودگیهای هوا نیز میتواند سبب بروز تومور در ناحیه سر و گردن شود.
مدیر گروه گوش، حلق و بینی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی دود سیگار را یکی از عوامل خطر ابتلا به سرطان سر و گردن و ناحیه گلو و بینی برشمرد و عنوان کرد: با افزایش سن احتمال ابتلا به سرطان نیز افزایش مییابد. سرطانهای مربوط به دستگاه گوارشی و تنفس ارتباط زیادی با تغذیه و هوایی که فرد استنشاق میکند دارد.
وی در ارتباط با سرطان زبان، گفت: این نوع از سرطان میتواند از طریق ارث، درگیری ویروسی مثل پاپیلوما و مصرف دخانیات و الکل ایجاد شود. استعمال سیگار احتمال ابتلا به سرطان حفره دهان را تا سه برابر افزایش میدهد.
خواجوی در ارتباط با ویروس پاپیلوما عنوان کرد: با تزریق واکسن میتوان از ابتلا به این ویروس جلوگیری کرد.
انتهای پیام/