بهبود فرایند شیرینسازی آب دریا با مطالعات دانشگاهی

سیدجواد حسینیعزآبادی مدیرعامل یک شرکت فناور مستقر در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد چابهار که با ساخت دستگاه آبشیرینکن در رویداد صدرا دانشگاه آزاد اسلامی سیستان و بلوچستان در چابهار حضور داشت با اشاره به چگونگی وضعیت تعامل و ارتباط این شرکت با دانشگاه اظهار کرد: از خروجی مطالعات دانشگاهی کشور در بهبود فرایند شیرینسازی آب دریا استفاده کرده و سعی میکنیم تا حداقل وابستگی را به تجهیزات و مواد اولیه داخلی داشته باشیم. بهطور خاص هم با مرکز تحقیقات این واحد دانشگاهی روی پروژه ازدیاد لاکپشتهای دریایی در قالب مسئولیت اجتماعی همکاری داریم.
وی با بیان چالشهای ارتباط صنعت با دانشگاه عنوان کرد: یکی از اصلیترین چالشها، تجاریسازی محصولات و ورود طرحهای دانشگاهی به صنعت بوده که دانشگاه بودجه کافی برای اجرای ایدهها و ایجاد طرح را ندارد و صنعت نیز به علت نبود حس رقابت یا عقبافتادگی تکنولوژیکی، حاضر به سرمایهگذاری در ایدهها و طرحهای دانشگاهی بهعنوان راهکار در کاهش هزینه، سرعت تولید یا خلق محصول جدید نیست. این اعتماد بین طرفین باید همگانی شود.
مدیرعامل شرکت فناور با ارائه راهکارهایی برای تقویت ارتباط صنعت با دانشگاه اضافه کرد: حضور استادان و دانشجویان در صنعت با تعریف دروس مهارت محور، تعریف معیارهای کیفی و کمی، سنجش استادان بر مبنای طرحها و ایدههای صنعتی قابل اجرا و گذراندن دورههای فنکار برای دانشجویان ازجمله راهکارهای تقویت ارتباط صنعت با دانشگاه است.
حسینیعزآبادی با بیان اینکه در صنعت شیرینسازی برخی اقدامات و طرحها در حال انجام بوده؛ اما تجاریسازی انجام نشده است، گفت: زمینه فعالیت شرکت، شیرینسازی آب دریا و تولید آب مورد نیاز شرب و صنعت بوده است و با توجه به اینکه منطقه چابهار با وجود مجاورت در کنار دریای آزاد از کمبود شدید آب رنج میبرد، این صنعت میتواند راهکار اصولی برای تأمین آب شرب و صنعت منطقه باشد.
وی مطرح کرد: همه دانشجویان علاقهمند میتوانند با هماهنگی قبلی در یک روز برای بازدید و آشنایی با فعالیتهای شرکت در سایت حضور داشته باشند. همه نیروهای شاغل در پروژه این شرکت از افراد بومی دانشآموختگان دانشگاههای منطقه هستند.
مدیرعامل شرکت فناور مستقر در دانشگاه آزاد اسلامی واحد چابهار با مثبت ارزیابی کردن رویداد صدرا در دانشگاه آزاد توضیح داد: با توجه به کمبود نیروی کار متخصص و زمینهسازی حضور دانشآموختگان در بازار کار، این رویداد میتواند گام مثبتی در راستای آشنایی دانشجویان با صنعت داشته باشد. آنان میتوانند با دریافت معرفینامه بهصورت دورهای با حضور در محیط کارخانه آموزَشهای تخصصی دریافت کرده و یا طرحها و ایدههای خود را مطرح کنند.
انتهای پیام/

خون تازه در رگهای تولید؛ کارگاههایی که پس از ۱۰ سال احیا میشوند
