۱۱/ فروردين /۱۴۰۴
09:05 08 / 12 /1403

تشکیل کارگروه‌های تخصصی برای مدیریت بیماری‌های حیوانات

تشکیل کارگروه‌های تخصصی برای مدیریت بیماری‌های حیوانات
معاون وزیر جهاد کشاورزی از تشکیل کارگروه‌های تخصصی برای مدیریت بیماری‌های حیوانات همراه و حیات‌وحش خبر داد.

به گزارش خبرنگار آنا، علیرضا رفیعی‌پور معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان دامپزشکی کشور در آیین افتتاح چهارمین کنگره ملی طب حیوانات همراه در دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج با تأکید بر نقش محوری دامپزشکی در حفظ سلامت انسان و پایداری محیط‌زیست، اظهار کرد: ۷۵ درصد بیماری‌های تهدیدکننده انسان، منشأ حیوانی دارند. دامپزشکی عامل کلیدی در پیشگیری از بیماری‌های مشترک، تأمین امنیت غذایی و ارتقای بهداشت عمومی و اولین سد دفاعی در برابر تهدید‌های زیستی است.

وی با اشاره به مفهوم سلامت واحد عنوان کرد: این مفهوم، پیوستگی سلامت انسان، حیوان و محیط‌زیست را نشان می‌دهد. بدون سلامت دام نه بهداشت عمومی ممکن است، نه امنیت غذایی و نه پایداری محیط‌زیست که سازمان‌های بین‌المللی مانند سازمان جهانی بهداشت و سازمان بهداشت جهانی دام نیز بر اهمیت این پیوند تأکید دارند.

معاون وزیر جهاد کشاورزی گسترش بی‌رویه شهرنشینی و کاهش جمعیت روستایی را از چالش‌های اساسی دامپزشکی دانست و گفت: در حالی که ۷۰ درصد جمعیت روستایی کشور کاهش یافته، تقاضا برای نگهداری حیوانات خانگی و پرورش دام در مناطق شهری افزایش داشته که این تغییرات، نیاز به مراقبت‌های بهداشتی و نظارت دامپزشکی را دوچندان کرده است.

گوشتیران
قالیشویی ادیب

رفیعی‌پور تضمین کیفیت و ایمنی محصولات دامی، پیشگیری و کنترل بیماری‌های مشترک و مهار بیماری‌هایی که از حیوان به انسان منتقل می‌شوند، ارتقای بهداشت عمومی: کاهش مخاطرات بهداشتی از طریق کنترل سلامت حیوانات و حفاظت از محیط‌زیست، جلوگیری از تهدیدات زیستی و حفظ تعادل اکوسیستم را ازجمله مسئولیت‌های سازمان دامپزشکی برشمرد.

وی از تشکیل کارگروه‌های تخصصی برای مدیریت بیماری‌های حیوانات همراه و حیات‌وحش خبر داد و بیان کرد: تدوین دستورالعمل‌های بین‌المللی برای پیشگیری و کنترل بیماری‌های متابولیکی، انگلی و عفونی در حیوانات در دستور کار قرار گرفته و همکاری این سازمان با نهاد‌های داخلی و جهانی عاملی مهم در ارتقای سلامت کشور است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با تأکید بر اهمیت همزیستی مسالمت‌آمیز انسان و حیوان توضیح داد: سلامت حیوانات، مستقیماً بر سلامت جامعه اثر دارد. نگهداری اصولی، تغذیه مناسب و رعایت استاندارد‌های بهداشتی ازجمله اقداماتی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

رفیعی‌پور با اشاره به ظرفیت ۵۰ هزار نیروی متخصص و دانش‌آموخته دامپزشکی در کشور از برنامه‌های توسعه‌ای این سازمان برای افزایش سطح دانش و مهارت آنها خبر داد و بیان کرد: باید از توان علمی و عملی این سرمایه انسانی برای رسیدن به استاندارد‌های جهانی استفاده کنیم.

وی دامپزشکی را به‌عنوان خط مقدم دفاع در برابر تهدید‌های زیستی معرفی کرد و بر ضرورت تعامل و هم‌افزایی نهاد‌های علمی، اجرایی و بین‌المللی برای تحقق سلامت واحد تأکید کرد.

انتهای پیام/

ارسال نظر