دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
01 تير 1395 - 11:54
وزیر کشور در مراسم گرامیداشت سالروز جهانی مبارزه با مواد مخدر عنوان کرد:

کشف 618 تن مواد مخدر در سال 94/ انهدام بیش از 220 آشپزخانه تولید شیشه

وزیر کشور با بیان اینکه ایران در سال 94 با استمرار برنامه‌های کنترل و اشراف و انسداد مرزهای شرقی و غربی کشور تقویت و تجهیز مبادی ورودی و خروجی اقدامات مقابله‌ای خوبی در زمینه مبارزه با مواد مخدر داشته است، گفت: در این سال موفق شدیم با  اجرای 2 هزار و 522 مورد عملیات حدود 618 تن انواع مواد مخدر کشف، تعداد 3 هزار و 17 باند قاچاق را متلاشی و بیش از 220 آشپرخانه تولید شیشه را منهدم کنیم.
کد خبر : 95663

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا،عبدالرضا رحمانی فضلی در مراسم گرامیداشت سالروز جهانی مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه این مناسبت بر اساس قطع‌نامه هفتم دسامبر 1987 مجمع عمومی سازمان ملل متحد که روز 26 ژوئن را به عنوان روز جهانی مقابله با سوء مصرف و قاچاق غیر قانونی مواد مخدر شناخته، نامگذاری شده است، گفت: کشف و تولید مواد مخدر به مثابه شمشیر دولبه‌ای است که از یکسو تولید غیر قانونی یا انحراف آن موجب ابتلای بیش از 246 میلیون نفر در جهان به این بلای خانمان سوز می‌شود که در نتیجه آن حدود 27 میلیون نفر معتاد و بیش از 200 هزار نفر از آنها هر ساله جان خود را از دست می‌دهند.


وی با بیان اینکه بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی و هیات بین‌المللی کنترل مواد مخدر سه چهارم جمعیت جهان به داروهایی با منشا مواد افیونی دسترسی نداشته یا کمتر دسترسی دارند، افزود: از جمله حدود 5/5 میلیون نفر بیمار سرطانی و حدود یک میلیون نفر از مبتلایان به ایدز برای تحمل دردهای جان‌کاه مراحل پایانی زندگی‌شان از داروهای افیونی محروم هستند. این وضعیت ناگوار معلول موقعیت جغرافیایی، مولفه‌های اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و تحولات سریع علمی و فنی است که جامعه بشری را در حل و فصل آن ناتوان می‌کند.


وزیر کشور تصریح کرد: برای نمونه به محض کوچک‌ترین پیشرفت در فناوری اطلاعات و ارتباطات دستیابی جوانان به مواد مخدر تسهیل و اختفا و عبور قاچاق آنها برای قاچاقچیان تسریع می‌شود در حالی که دولت‌ها برای استفاده از همین فرصت نیازمند اصلاح قوانین یا تصویب آیین‌نامه‌ها و مقررات جدید هستند.


رحمانی فضلی سوءاستفاده از تحولات صنعت داروسازی که مواد صنعتی متنوع مرگ‌آوری را در سراسر جهان منتشر می‌کند تجربه تلخ دیگری در این زمینه دانست و گفت: برخی از کشورها برای رهایی از این پدیده شوم سیاست جایگزین مواد نرم به جای مواد سخت را اتخاذ کرده‌اند و برخی دیگر نیز کنوانسیون‌ها و تجدید نظر در میثاق‌های بین‌المللی را پیشنهاد می‌کنند. متاسفانه عواملی نظیر عدم حاکمیت قانون در مناطق کشت و تولید قدرت بلا منازع مافیای مواد مخدر، فساد، ارتشاء و فرصت‌طلبی شورش‌گران و فرقه‌گرایان برای تامین هزینه‌های تروریستی این وضعیت اسفبار را پایدار و انسان‌های بیشتری را وارد این مهلکه می‌کند به طوری که به ندرت می‌توان نقطه‌ای از جهان را یافت که به مساله مواد مخدر مبتلا نباشند.


رحمانی فضلی ادامه داد: ایران به رغم عدم برخورداری از کمک‌های بین‌المللی، متناسب با گستردگی مساله بر اساس اصل مسئولیت مشترک به تعهدات بین‌المللی پایبند بوده و با اعتقاد به همکاری‌های منطقه‌ای و جهانی و در راستای اجرای راهبرد متوازن با همکاری تمامی دستگاه‌های دخیل و موثر در سال 94 با استمرار برنامه‌های کنترل، اشراف و انسداد مرزهای غربی و شرقی کشور، تقویت و تجهیز مبادی ورودی و خروجی، ارتقاء ظرفیت‌های کمی و کیفی و در اولویت قرار دادن اقدامات مبارزه مبتنی‌ بر اطلاعات را در سرلوحه برنامه‌ها قرار داده که در نتیجه این اقدامات دستگاه‌های مقابله‌ای کشورمان موفق شدند با اجرای دو هزار و 522 مورد عملیات حدود 618 تن انواع مواد مخدر کشف، تعداد سه هزار و 17 باند قاچاق را متلاشی و بیش از 220 آشپزخانه تولید شیشه را منهدم کنند.


فعالیت 7500 مرکز درمانی کاهش آسیب مواد مخدر


وزیر کشور با بیان اینکه آموزش مهارت‌های فرزند پروری به والدین با بهره‌گیری از سرمایه‌های فرهنگی اعم از نفوذ معنویت و مذهب، توجه به مولفه سلامت روان به منظور کاهش اختلالات در جامعه، عدم دسترسی آسان به مواد مخدر در سطح شهرها و غنی‌سازی اوقات فراغت از جمله اقدامات پیشگیری اولیه است که با افزایش اعتبارات این فعالیت در اولویت رویکرد متوازن قرار گرفته است، گفت: در مجموع حدود 7 هزارو 500 مرکز درمانی و کاهش آسیب برای ارائه خدمات درمانی و مشاوره‌ای در کشور فعالیت دارند که بیش از 700 هزار نفر در سال گذشته در این مرکز پذیرش و خدمات دریافت کرده‌اند.


این مقام ارشد کشوری اضافه کرد: لازم به ذکراست که بیش از 80 درصد برنامه‌های کاهش آسیب و درمان در کشورمان توسط سازمان‌های مردم نهاد و غیر دولتی اجرا می‌شود. از مجموع دو هزار و 271 سازمان مردم نهاد 37 درصد در حوزه پیشگیری، 56 درصد در حوزه درمان و 7 درصد در حوزه کاهش آسیب فعالیت دارند. در خصوص حرفه‌آموزی نیز حدود 38 هزار نفر معتاد بهبود یافته تحت پوشش قرار گرفته‌اند. همچنین تعداد 370 هزار نفر با خط ملی مشاوره تماس تلفنی داشته که در زمینه پیشگیری و درمان راهنمایی شده‌اند.


رحمانی فضلی با اشاره به اینکه در عرصه بین‌المللی ایران بر این باور است که ارتقاء همکاری‌های منطقه‌ای بین‌المللی نقش محوری و تعیین کننده‌ای در هم‌افزایی ظرفیت کشورها در مبارزه با بحران جهانی مواد مخدر ایفا می‌کند،اضافه کرد: بر این اساس همکاری با نهادهای بین‌المللی کشورهای منطقه در سطح 2 و چند جانبه را به عنوان بخش لاینفک برنامه‌های خود قرار دادند. از جمله امضای برنامه مشارکت کشوری برای سال‌های 2016 تا 2019 با دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل و همکاری فعال با هیات بین‌المللی کنترل مواد مخدر سازمان ملل در زمینه نظارت بر واردات و صادرات داروهای تحت کنترل بین‌المللی به طوری که فعالیت‌های کشورمان از سوی این نهاد مورد تقدیر قرار گرفته است.


وزیر کشور با بیان اینکه سیاست مبارزه با مواد مخدر در حال تغییر است، تصریح کرد: اکثریت قریب به اتفاق سخنرانی‌ها و گفتمان اصلی در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد معطوف به ضرورت این تغییر بوده است،دیگر چشم انداز جامعه عاری از مواد مخدر فاقد حمایت جهانی است باید از تمرکز بر خروجی‌های معضل مواد مخدر مانند اعتیاد و قاچاق به سوی پیشگیری از ظهور و بروز این مساله حرکت کرد.


وی با بیان اینکه مراکز درمان اعتیاد بارها معتادان را درمان و زندان‌ها نیز مستمراً از مجرمان پر و خالی می‌شود توضیح داد: اینک زمان خروج از این دایره معیوب فرا رسیده است برای نمونه در پرتو یک برنامه کارآمد مقابله با پولشویی اساسا انگیزه‌ای برای ارتکاب به قاچاق نخواهد داشت تا با چگونگی مواجهه با معضلات مجرمان روبرو شویم و یا با اجرای برنامه توسعه پایدار از جمله برنامه پیشگیرانه خصوصاً با حفظ و حراست از دانش‌آموزان و نوجوانان می‌توانیم سوداگران مرگ را از این بازار محدود کنیم.


وزیرکشور در پایان تاکید کرد: شعار امسال سازمان ملل با تاکید بر هنر خوب گوش کردن خصوصا از سوی والدین نسبت به فرزندان برگرفته از شیوه تربیت موفقی است که در اقصی نقاط جهان بر توانمندسازی فرزندان در مقابله با انحراف اجتماعی تجربه شده است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته