۲۹/ بهمن /۱۴۰۳
13:31 10 / 11 /1403

استفاده از رسانه‌های دیجیتال برای معرفی پیامبر اسلام(ص) به نسل زِد

استفاده از رسانه‌های دیجیتال برای معرفی پیامبر اسلام(ص) به نسل زِد
پژوهشگر فرهنگ و رسانه گفت: برای معرفی پیامبر اسلام به نسل زِد (Z) باید از روش‌ها و ابزار‌های مناسب و جذاب استفاده کنیم. این نسل با تکنولوژی و رسانه‌های دیجیتال رشد کرده‌اند.

محمود اکرامی‌فر پژوهشگر فرهنگ و رسانه در حاشیه چهارمین جشنواره شعر و داستان نبوی از سری برنامه‌های چهارمین جشنواره امامت و مهدویت دانشگاه آزاد در زاهدان در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری آنا اظهار کرد: برای معرفی پیامبر اسلام به نسل Z که به‌عنوان بومیان دیجیتال شناخته می‌شوند، لازم است از روش‌ها و ابزار‌های مناسب و جذاب استفاده کنیم. این نسل با تکنولوژی و رسانه‌های دیجیتال رشد کرده‌اند و به محتوا‌های تعاملی و چندرسانه‌ای علاقه‌مندند.

وی با اشاره به راهکار‌هایی برای معرفی پیامبر به این نسل افزود: ایجاد محتوای جذاب و آموزنده در پلتفرم‌هایی مانند اینستاگرام، یوتیوب و تیک‌تاک می‌تواند به جذب توجه این نسل کمک کند، همچنین ویدئو‌های کوتاه و انیمیشن‌های آموزشی نیز می‌توانند بسیار مؤثر باشند از دیگر برنامه‌هایی که در این زمینه مؤثر است ارائه محتوای صوتی از طریق پادکست‌ها یا برگزاری وبینار‌های زنده، فرصتی مناسب برای گفت‌و‌گو و تعامل مستقیم با این نسل را فراهم می‌کند.

پژوهشگر فرهنگ و رسانه بیان کرد: طراحی بازی‌های رایانه‌ای یا اپلیکیشن‌های موبایل با محتوای آموزشی درباره زندگی و آموزه‌های پیامبر می‌تواند یادگیری را برای این نسل سرگرم‌کننده کند، محتوای تعاملی راهکاری برای معرفی پیامبر اکرم (ص) به نسل جوان است.

گوشتیران
قالیشویی ادیب

اکرامی‌فر اضافه کرد: استفاده از تکنولوژی‌های واقعیت افزوده (AR) و واقعیت مجازی (VR) برای ایجاد تجربه‌های تعاملی و غنی از زندگی پیامبر می‌تواند جذابیت بیشتری ایجاد کند. نویسندگان می‌توانند روایت داستان‌های زندگی پیامبر به‌صورت دیجیتال و با استفاده از تصاویر، ویدئو‌ها و صوت تأثیر عمیقی بر این نسل بگذارد با استفاده از این روش‌ها، می‌توان نبی مکرم اسلام(ص) را به شکلی جذاب و معنادار به نسل جوان معرفی و آنها را با ارزش‌ها و آموزه‌های ایشان آشنا ساخت.

وی عنوان کرد: امروز شاعران باید بیش از پرداختن به «چگونگی» بعثت، باید به «چرایی» آن توجه داشته باشند. پرداختن به چرایی بعثت پیامبر اکرم(ص) می‌تواند عمق بیشتری به آثار ادبی و فرهنگی بدهد. شاعران و نویسندگان با بررسی چرایی بعثت، می‌توانند به ابعاد مختلفی از زندگی و پیام‌های ایشان بپردازند که می‌تواند شامل تبیین اهداف بعثت، تأثیر اسلام بر زندگی انسان‌ها، تأکید بر پیام‌های وحدت میان ادیان و مذاهب مختلف که از بعثت پیامبر(ص) ناشی می‌شود و بررسی نقش پیامبر(ص) در شکل‌گیری تمدن اسلامی و تأثیر آن بر فرهنگ و هنر در طول تاریخ، باشد.

پژوهشگر فرهنگ و رسانه مطرح کرد: شاعران و نویسندگان با پرداختن به این ابعاد، می‌توانند آثار عمیق‌تری خلق کنند که نه تنها به تاریخ بعثت می‌پردازد؛ بلکه به درک بهتر و عمیق‌تری از پیام‌های آن نیز کمک می‌کند. این نوع نگاه می‌تواند الهام‌بخش نسل جوان باشد و آنها را به تفکر و تأمل در ارزش‌های انسانی و دینی ترغیب کند.

اکرامی‌فر بیان کرد: شاعران و نویسندگان باید آثار خود را به‌گونه‌ای خلق کنند که نه تنها احساسات مخاطب را برانگیزد؛ بلکه او را به تفکر و تأمل در مورد ویژگی‌های پیامبر(ص) و پیام‌های آنان نیز دعوت کند. این نوع آثار می‌تواند تأثیر عمیق‌تری بر ذهن و اندیشه مخاطب بگذارد و او را به درک بهتری از شخصیت حضرت محمد(ص) رهنمون سازد.

وی تبیین کرد: شاعران و نویسندگان با بررسی ویژگی‌های شخصیتی پیامبر، مانند صداقت، شجاعت، رحمت و عدالت، و چگونگی تأثیر این ویژگی‌ها بر رفتار و تعاملات آنان با دیگران و پرداختن به آموزه‌های پیامبر در زمینه‌های مختلف ازجمله اخلاق، عدالت اجتماعی، حقوق بشر و چگونگی پیاده‌سازی این آموزه‌ها در زندگی روزمره با بهره‌گیری از منابع تاریخی و روایات معتبر برای ارائه تصویری دقیق و مستند از زندگی و ویژگی‌های پیامبر،که می‌تواند به افزایش اعتبار آثار کمک کند.

به گزارش آنا، مراسم اختتامیه چهارمین جشنواره ملی شعر نبوی از سری برنامه‌های چهارمین جشنواره سراسری امامت و مهدویت دانشگاه آزاد اسلامی با قرائت پیام دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس این دانشگاه در دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان برگزار و از برگزیدگان در بخش‌های مختلف تجلیل شد.

چهارمین جشنواره علمی، فرهنگی و هنری امامت و مهدویت دانشگاه آزاد اسلامی به میزبانی ۶۲ واحد استانی دانشگاه آزاد اسلامی از ۱۳ رجب تا نیمه شعبان برگزار می‌شود و علاقه‌مندان برای ثبت نام و کسب اطلاعات بیشتر همچنین مشاهده نتایج می‌توانند به سایت جشنواره به نشانی emamat.iau.ir/fa مراجعه کنند.

انتهای پیام/

ارسال نظر