۲۹/ بهمن /۱۴۰۳
12:20 10 / 11 /1403

دکترین سوءنیت انتقالی؛ جدیدترین دستاورد علمی در بررسی تئوری‌های حقوق جزا

دکترین سوءنیت انتقالی؛ جدیدترین دستاورد علمی در بررسی تئوری‌های حقوق جزا
کتاب دکترین سوءنیت انتقالی جدیدترین دستاورد علمی در بررسی تئوری‌های حقوق جزاست که توسط عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی علوم و فناوری پردیس تألیف شده است.

به گزارش خبرنگار آنا، ایوب میلکی استادیار و عضو هیئت علمی تمام‌وقت دانشگاه آزاد اسلامی علوم و فناوری پردیس با گرایش حقوق کیفری و جرم شناسی و دارای مقالات و آثار تألیفی مختلف در این حوزه است که از مهم‌ترین آنها می‌توان تألیف دو کتاب مهم «جرائم علیه اموال و مالکیت» و «دکترین سوء‌نیت انتقالی در حقوق کیفری ایران و آمریکا» در سال ۱۴۰۳ را ذکر کرد و این دو اثر به اهتمام انتشارات خرسندی به زیور طبع آراسته شده و مورد استقبال علاقه‌مندان حقوق کیفری قرار گرفته است.

کتاب جرائم علیه اموال و مالکیت با محور درس حقوق جزای اختصاصی یک و اثری تحلیلی، کاربردی و علمی براساس سرفصل‌های مصوب وزارت علوم و قابل استفاده برای دانشجویان رشته حقوق و علاقه‌مندان به مباحث کیفری است و نویسنده به شکلی نوآورانه و خلّاقانه با ادبیاتی فصیح و شیوا به بررسی عناصر و ارکان اختصاصی مهم‌ترین جرائم علیه اموال نظیر کلاهبرداری، سرقت، اختلاس و ... پرداخته است.

کتاب دکترین سوءنیت انتقالی در حقوق کیفری ایران و آمریکا یک اثر علمی و کاربردی و تطبیقی با رویکردی مبتکرانه و خلّاقانه است که به‌عنوان نخستین کتاب تألیفی در این حوزه به بررسی یکی قدیمی‌ترین و معروف‌ترین تئوری‌های حقوق جزا به نام دکترین سوءنیت انتقالی می‌پردازد.

این دکترین خاستگاه کامن لایی داشته و در حقوق کیفری ایران در مبحث جنایات با مفاهیمی نظیر خطا در هدف‌گیری و اشتباه در هویت قربانی قرابت دارد.

مطابق این دکترین قصد کشتن غیرقانونی یک انسان قطع نظر از نوع خاص یا معینی از آن برای عمدی تلقی کردن جنایت کفایت کرده و در صورت بروز خطا یا اشتباه در هدف یا هویت قربانی، قصد مجرمانه نسبت به قربانی اولیه عیناً به قربانی ناخواسته یا غیر مقصود انتقال می‌یابد و ماهیت جنایت ارتکابی را عمدی می‌کند.

گوشتیران
قالیشویی ادیب

انتهای پیام/

ارسال نظر