۳۰/ بهمن /۱۴۰۳

خروج آمریکا از سازمان جهانی بهداشت و نگرانی برای آینده مبتلایان به ایدز

خروج آمریکا از سازمان جهانی بهداشت و نگرانی برای آینده مبتلایان به ایدز
سازمان جهانی بهداشت در پی خروج آمریکا از این سازمان و توقف تأمین مالی برنامه‌های مقابله با ایدز، نسبت به آینده مبتلایان به ایدز و برنامه‌های مبارزه این بیماری ابراز نگرانی کرد.

به گزارش آنا، همزمان با خروج آمریکا از سازمان جهانی بهداشت این سازمان در بیانیه‌ای نگرانی عمیق خود را از پیامد‌های توقف تأمین مالی برنامه‌های مرتبط با دسترسی به درمان HIV در کشور‌های با درآمد پایین و متوسط اعلام کرد.

بنابر اعلام سازمان جهانی بهداشت این برنامه‌ها دسترسی به درمان برای بیش از ۳۰ میلیون نفر را در سراسر جهان فراهم می‌کند. این در حالی است که تا پایان سال ۲۰۲۳ بیش از ۳۹.۹ میلیون نفر در جهان به HIV مبتلا بودند.

در بیانیه سازمان جهانی بهداشت آمده است: توقف کمک‌های مالی به برنامه‌های مرتبط با HIV می‌تواند افراد مبتلا به این بیماری را در معرض تشدید بیماری یا خطر مرگ قرار داده و ضمن تضعیف تلاش‌های صورت گرفته برای کنترل بیماری و پیشگیری از انتقال ویروس در کشور‌های مختلف، در صورت تداوم با معکوس کردن پیشرفت‌های چند دهه اخیر، منجر به افزایش عفونت‌های جدید و مرگ و میر شده و جهان و از جمله آمریکا را به دهه‌های ۱۹۸۰ و ۱۹۹۰ که میلیون‌ها نفر جان خود را به دلیل ابتلا به HIV از دست دادند، بازگرداند.

هم چنین سازمان جهانی بهداشت در ادامه بیانیه خود اعلام کرد: توقف تأمین مالی برنامه‌ها می‌تواند به موجب عقب‌گرد در توسعه همکاری‌ها و سرمایه‌گذاری در پیشرفت‌های علمی، تشخیص‌های نوآورانه و تولید و عرضه دارو‌های مؤثر و مقرون به صرفه در جوامع مختلف شود.

به گزارش آنا، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا پس از مراسم تحلیف خود فرمان خروج این کشور از سازمان جهانی بهداشت را صادر کرد. همچنین در روز‌های گذشته فرایند خروج نیرو‌های آمریکایی شاغل در سازمان جهانی بهداشت آغاز شد.

گوشتیران
قالیشویی ادیب

آمریکا در دوره نخست ریاست جمهوری دونالد ترامپ نیز از سازمان جهانی بهداشت خارج شد که با آمدن جو بایدن به جای ترامپ، ایالات متحده دوباره عضو این نهاد بین‌المللی شد، اما با بازگشت دوباره ترامپ به کاخ سفید، چهل و هفتمین رئیس جمهور آمریکا به دلیل سهم ناعادلانه در تأمین مالی سازمان ملل و نهاد‌های مرتبط با آن در قیاس با کشور‌هایی همچون چین، فرمان خروج دوباره آمریکا را از سازمان جهانی بهداشت صادر کرد.

همزمان با این اقدام، تدروس آدهانوم مدیرکل سازمان جهانی بهداشت نیز دستور صرفه‌جویی در هزینه‌ها و تأمین مالی برنامه‌های مختلف را صادر کرد. به گفته کارشناسان خروج آمریکا از این سازمان منجر به خروج بیش از ۱.۲ میلیارد دلار بودجه از منابع مالی سازمان جهانی بهداشت خواهد شد. بر همین اساس در روز‌های گذشته بیانیه‌های مختلفی از سوی این سازمان و مدیران آن صادر و از آمریکا درخواست شد تا در تصمیم خود تجدید نظر کند.

علاوه بر نگرانی سازمان جهانی بهداشت و مدیران آن، مقامات کشور‌هایی همچون چین و آلمان بر حمایت از برنامه‌های سازمان جهانی بهداشت برای توسعه و ترویج سلامت عمومی در جهان تأکید کردند.

به گزارش آنا و به نقل از دویچوله، کارل لائوترباخ، وزیر بهداشت جمهوری فدرال آلمان، با بیان اینکه خروج آمریکا از سازمان جهانی بهداشت ضربه‌ای سخت برای مبارزه با بحران‌های بهداشتی است، کمک به کشور‌هایی که از شیوع بیماری‌های عفونی و بلا‌های زیست محیطی رنج می‌برند را دشوارتر دانست و گفت: صد‌ها هزار نفر، به‌ویژه تعداد زیادی کودک، در معرض خطر هستند.

بر اساس این گزارش همچنین برخی از کارشناسان آمریکایی نیز با انتقاد از تصمیم ترامپ، نسبت به از دست رفتن داده‌های اپیدمیولوژیک و اختلال در واکنش به تهدیدات بهداشتی خارج از آمریکا ابراز نگرانی کردند.

انتهای پیام/

ارسال نظر