امام کاظم(ع) الگوی استقامت در اوج مظلومیت؛ شعر و شاعری در رأس هنرهاست
به گزارش خبرنگار آنا، آیتالله عسکر دیرباز نماینده مردم استان آذربایجان غربی در مجلس خبرگان رهبری در آیین اختتامیه چهارمین جشنواره بینالمللی شعر وحدت دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجانغربی با اشاره به اینکه در ایام شهادت امام موسی کاظم علیهالسلام قرار داریم، اظهار کرد: با اینکه ایشان بیش از ۳۰ اولاد داشتند در گوشهای از زندانهای بغداد غریبانه به شهادت رسیدند، انسان در زمان جان دادن و احتضارترجیح میدهد عزیزان و فرزندانش در بالینش باشند، اما امام موسی بن جعفر علیهالسلام در گوشه زندان غریبانه درحالی در غل و زنجیر بودند به شهادت رسیدند.
وی با بیان اینکه ایران به یک معنا مدیون امام موسی کاظم علیهالسلام است، ادامه داد: امام رضا علیهالسلام، حضرت معصومه سلامالله علیها و دیگر فرزندان امام موسی کاظم علیهالسلام هستند که کشور ما را به عطر امامت و ولایت عطرآگین کرده و خوشحالیم که از این نعمات الهی بهرهمند هستیم.
نماینده مردم استان آذربایجان غربی در مجلس خبرگان رهبری با اشاره به ۲۷ رجب بعثت رسول اکرم صلیالله علیه و آله و سلم تأکید کرد: اگر حضرت عیسی علیهالسلام، حضرت موسی علیهالسلام و حضرت محمد صلیالله علیه و آله و سلم در برگزیده شدن به پیامبری را مقایسه کنیم خواهیم دید که رفتار خداوند متعال در برگزیدن این انسانهای شایسته متفاوت بوده، اما هدف واحد بوده است.
دیرباز افزود: هدف برگزیدن پیامبران این است که ما انسانها نیاز به نور معرفت و هدایت داریم و با وجود اینکه خداوند به انسانها فکر، عقل، اراده، اندیشه و عقل جمعی و قدرت مشورت داده، اما خدای متعالی که آفریننده است، میداند که ما فقط به کمک عقل خود نمیتوانیم شاهراههای هدایت را آنگونه که باید پیدا کنیم لذا در این جهت انبیائی رابرای هدایت انسانها برگزیده است.
ماجرای ازدواج حضرت موسی(ع) بعد از اقدام نیکو
وی خاطرنشان کرد: حضرت موسی علیهالسلام به گروهی از دختران که برای آب دادن به گلههای خود با مشکل مواجه شده بودند، یاری رساند، گزارشها حاکی از آن است که این دختران، فرزندان حضرت شعیب علیهالسلام، پیامبر قوم مدین بودند که بهدلیل ناتوانی در بیرون کشیدن آب از چاه، در مضیقه قرار گرفته بودند و حضرت موسی علیهالسلام با مشاهده این صحنه، بدون هیچ چشمداشتی به کمک آنها شتافت و با استفاده از نیروی خود، آب را از چاه بیرون کشید و گلهها را سیراب کرد.
نماینده مردم استان آذربایجان غربی در مجلس خبرگان رهبری تبیین کرد: این اقدام نیکوی حضرت موسی علیهالسلام مورد توجه حضرت شعیب علیهالسلام قرار گرفت و به پاس این خدمت، یکی از دخترانش را به عقد حضرت موسی علیهالسلام درآورد و این ازدواج نهتنها نشاندهنده قدردانی از کمکهای حضرت موسی علیهالسلام بود، بلکه به ایجاد پیوندی عمیق میان این دو خانواده منجر شد.
دیرباز تصریح کرد: مادر حضرت مریم سلامالله علیها در زمان بارداری برای حضرت مریم سلامالله علیها دعا و نذر کرد که فرزندش خادم معبد باشد، اما زمانی که به دنیا آمد متوجه شد که دختر است و حضرت مریم را تقدیم معبد کرده و در محل عبادت و پرستش بزرگ شده و ایشان با معجزه خداوند متعال حضرت عیسی علیهالسلام را باردار شده و حضرت عیسی علیهالسلام از همان ابتدای به دنیا آمدن زبان باز کرده و بیان کرد که من بنده خداوند هستم و خداوند به من کتابی داده و من را پیامبر قرار داده است.
وی با اشاره به بعثت پیامبر اکرم صلیالله علیه و آله و سلم بیان کرد: مکه در آن زمان شهر آلودهای بوده و گناه، فسق و فجور بسیار زیاد بود و وقتی به مردی خبر میدادند که شما صاحب دختری شدهاید چهره او در هم رفته و از اینکه دختردار شده ناشکر بوده و دختران را زنده به گور میکردند؛ پیامبر اکرم صلیالله علیه و آله و سلم در سال یک ماه به غاز حرا رفته و در آن غار به عبادت خداوند متعال میپرداخت تا اینکه در چهل سالگی صدایی را به وضوح شنیده و فرشته الهی را به چشم دیدند حضرت جبرائیل علیهالسلام گفت: «بگو «بسم الله الرحمن الرحیم و بخوان به نام پروردگارت همان پروردگاری که انسان را از یکخون بسته آفرید» که این آیات از اولین آیاتی بود که به پیامبر اکرم صلیالله علیه و آله و سلم نازل شد.
نماینده مردم استان آذربایجان غربی در مجلس خبرگان رهبری افزود: پیامبراکرم صلیالله علیه و آله و سلم زمانی که از غار حرا برمیگشت سنگریزهها و درختان به وی به عنوان رسول خدا صلیالله علیه و آله و سلم سلام میکردند، تفاوتی که پیامبر اسلام صلیالله علیه و آله و سلم با سایر انبیای الهی داشته اینکه پیامبر ما آخرین پیامبر الهی است و پس از او پیامبری فرستاده نشده؛ پیامبر اکرم صلیالله علیه و آله و سلم ما دین و قرآنی آورده که مؤید ادیان قبل از خود و قانونی و نسخهای برای هدایت بشریت تاقیام قیامت است.
دیرباز تشریح کرد: زمانی که حضرت خدیجه سلامالله علیها، پیامبر اکرم صلیالله علیه و آله و سلم را پس از منصوب شدن به پیامبری دیدند متوجه نورانیتی در چهره پیامبر اکرم صلیالله علیه و آله و سلم و عطر دل انگیزی شدند که نبی مکرم اسلام صلیالله علیه و آله و سلم بیان کردند که به پیامبری منصوب شدهاند و حضرت خدیجه سلامالله علیها پس از بیان تشهد نخستین فرد و بانویی بود که به اسلام ایمان آورده و سالیان سال در کنار پیامبر اکرم صلیالله علیه و آله و سلم زندگی کرد.
خداوند شعرایی که اهل ایمان و عمل صالح باشند از مذمت مستثنی میکند
وی با اشاره به آیهای از قرآن درباره ایمان و عمل صالح بیان کرد: خداوند شعرایی که اهل ایمان و عمل صالح باشند از مذمت مستثنی میکند، شعرایی که مردم را آگاه میکنند و از دستورات اخلاقی و ذوق و قریحه شاعری که خداوند به آنها داده الهام گرفته و تلاش میکنند درراستای معرفت، برادری، خواهری، گذشت، انسانیت، اخلاق و نورانیت را در بین جامعه رواج دهند.
نماینده مردم استان آذربایجان غربی در مجلس خبرگان رهبری با اشاره به دیدار شعرا با مقام معظم رهبری خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری شعرهای زیادی گفتهاند و امام خمینی(ره) ذوق شاعری داشتهاند و دیوان اشعار دارند، شعر کلامی است که از کلمات عادی که ما سخن میگوییم بالاتر و والاتر است و نفوذ خاصی دارند، اعجاب و شگفتی ما را برانگیخته و تحسین همراه خود دارد و دلانگیز بودن و خیالانگیز بودن و گاهی همراه با بزرگنمایی، مبالغه بودن و هدایت کردن عواطف ما از خاصیت شعر است.
دیرباز تشریح کرد: شاعری مرحمت و عنایت خاصی است که خداوند به هرکسی که نداده و شکر این نعمت به این است که مانند باقی نعمتها در راه درستی استفاده کنیم و امروز در برخی جوامع هنر برای هنر زیاد مطرح و گفته میشود، کار هنر سرگرم کردن و بیرون بردن افراد از سختیها است و شعر و شاعری در رأس سایر هنرها قرار میگیرد و شعرا در جامعه ما جایگاه و منزلت والایی دارند.
وی عنوان کرد: با شعر میتوانیم به افراد آرامش داده و آنها را شاد کنیم و آرامش، شادی و امید سه مؤلفهای هستند که موجب انبساط خاطر میشوند؛ مشکلات غیرقابل انکار هستند، چراکه همیشه با آن درگیر هستیم، اما شعرا میتوانند کاری کنند برای دقایقی در آرامش با نگاهی متفاوت به مشکلات نگاه کرده و روحیه شاد بودن در افراد تقویت شود.
نماینده مردم استان آذربایجان غربی در مجلس خبرگان رهبری با اشاره به کتاب شهید سنوار با اسم «خار و میخک» و دعوت به مطالعه این کتاب بیان کرد: امروز غزه زنده و پیروز است، حتی اگر عزیزانی را ازدست داده باشد همچنان سرافراز است و ایستاده و تمامی افراد غزه با قلب داغدار راه شهدا را ادامه میدهند.
دیرباز با اشاره به نزدیک شدن به ایام الله دهه فجر گفت: انقلاب اسلامی به تمام مظلومان جهان نشان داد که میتوان با اتحاد و همبستگی در مقابل ظلم و طاغوت و استکبار جهانی ایستاد و پس از انقلاب اسلامی نیز این محور ادامه داشته است.
وی با اشاره به نزدیک شدن به پایان ماه رجب بیان کرد: از نیمه شعبان تا شبهای قدر بیشتر به یاد خدا بوده و برای پیروزی مظلومان عالم و مسلمانان دعا کنیم تا خداوند متعال عنایت داشته باشد.
نماینده مردم استان آذربایجان غربی در مجلس خبرگان رهبری ضمن قدردانی از برگزاری جشنواره شعر وحدت توسط دانشگاه آزاد اسلامی بر لزوم جمعآوری اشعار، تدوین و منتشر شدن آن اشعار و ترجمه شدن به زبانهای دیگر تأکید کرد.
آیین اختتامیه چهارمین جشنواره بینالمللی شعر وحدت دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان غربی از سری چهارمین جشنواره علمی، فرهنگی و هنری امامت و مهدویت دانشگاه آزاد اسلامی با حضور دانشگاهیان، دانشآموزان و عموم مردم استان در محل سالن آمفی تئاتر شهید سلیمانی دانشکده علوم پایه واحد دانشگاهی ارومیه برگزار شد.
در پایان چهارمین جشنواره بینالمللی شعر وحدت دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجانغربی از برگزیدگان این دوره از جشنواره در ۳ بخش شرکت کنندگان دانشگاهیان، دانش آموزان، عموم مردم و هیئت داوران جشنواره تجلیل شد.
به گزارش آنا، چهارمین جشنواره علمی، فرهنگی و هنری امامت و مهدویت دانشگاه آزاد اسلامی به میزبانی ۶۲ واحد استانی دانشگاه آزاد اسلامی از ۱۳ رجب تا نیمه شعبان برگزار میشود و علاقهمندان برای ثبت نام و کسب اطلاعات بیشتر همچنین مشاهده نتایج میتوانند به سایت جشنواره به نشانی emamat.iau.ir/fa مراجعه کنند.
انتهای پیام/