انقلاب دیجیتال در هنر؛ خلق آثار سمعی و بصری نوین با هوش مصنوعی
خبرگزاری آنا؛ در دنیای امروز، هنر و فناوری بهطور فزایندهای در هم تنیده شدهاند و این پیوند میتواند به دگرگونیهای شگرفی در عرصه اقتصادی و فرهنگی منجر شود، دو هنرمند و تولیدکننده محتوای سمعی و بصری با رویکردی نوین به نمایش هنجارهایی میپردازند که ممکن است در جامعه تبدیل به ناهنجاری شده باشند و این کار را از طریق طنز و بیان خلّاقانه انجام میدهند.
در این راستا چالشهایی وجود دارد و بسیاری از تکنولوژیها ازجمله واقعیت افزوده قبل از اینکه دیده شوند به فراموشی سپرده شدهاند و این فضا به ما یادآوری میکند که چگونه میتوان با استفاده از فناوریهای نوین هزینههای غیرضروری را کاهش داد و جذابیت بصری بیشتری را به آثار خود اضافه کرد.
با نگاهی به آینده به وضوح میتوان مشاهده کرد که ادغام هنر با فناوریهای روز نهتنها یک ضرورت است؛ بلکه فرصتی است که میتواند مرزهای جغرافیایی و زمانی را در هم بشکند.
اینترنت و فضای بیپایان آن، امکان شرکت در نمایشگاههای بینالمللی و تولید آثار فاخر بهخصوص انیمیشنهای مفهومی را مهیا میکند و استفاده از ابزارهایی مانند هوش مصنوعی و واقعیت افزوده در این راستا میتواند به خلق تجربههایی تازه و جذاب منجر شود.
در نهایت، اگرچه هنر در برخی حوزهها جایگاه مناسبی به دست آورده است؛ اما همچنان نیاز به حمایت و تزریق نیروهای خلّاق و تجهیزات بهروز احساس میشود.
این چالشها و فرصتهای پیشرو برپایی رویداد «عصر امید اقتصاد دیجیتال» را ضروری میکند تا با همکاری جامعه هنری و فناوری، مسیر جدیدی برای توسعه و پیشرفت گشوده شود.
تلاقی هنر و فناوری؛ خلق آثار نوین با هوش مصنوعی
خبرنگار آنا در این زمینه گفتوگویی را با علی فریدرادپور مدیر هسته فناور مستقر در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلخچی، درباره حوزه فعالیت این هسته در زمینه اقتصاد دیجیتال ترتیب داده است.
مدیر هسته فناور با بیان اینکه به همراه همسرم فعالیت فناورانه داریم، اظهار کرد: حوزه فعالیتمان هنرهای تجسمی و تولید محتوای سمعی و بصری است؛ شامل انیمیشن، موشن گرافیک، واقعیت افزوده، کتاب و ... و نمایش هنجارهایی که تبدیل به ناهنجاری شدهاند و برعکس و ارائه راهکار بهصورت طنز در این حوزه تا مخاطبان بتوانند در قالب طنز به مشاهدات تولید محتوای سمعی و بصری بپردازند.
فریدرادپور درباره اینکه چالشهای کشور در حوزه اقتصاد دیجیتال را چه چیزهایی میدانید و چگونه با آن مواجه میشوید؟ چنین پاسخ داد: بسیاری از تکنولوژیهای قبل از اجراشدن و دیده شدن به دست فراموشی سپرده شدهاند، مانند واقعیت افزوده که صرفاً اطلاعاتی در دسترس است و مهمترین مطلب عقب ماندن همیشگی در استفاده از فناوری بهروز برای کاهش هزینههای مازاد و افزایش جذابیت بصری بیشتر است.
واقعیت افزوده؛ تجربهای جدید در دنیای هنر
وی در پاسخ به سؤال دیگر که آیا برنامهای برای توسعه بینالمللی شرکت متبوع خود دارید و چه برنامههایی برای ورود به بازارهای جهانی در نظر گرفتهاید؟ خاطرنشان کرد: قطعاً بله، چون هنر در بازه زمانی کوتاه یا به دوره و جغرافیای خاصی تعلق ندارد و ترکیب آن با فناوریهای روز و دیجیتال این گستره را بیش از پیش افزایش میدهد.
مدیر هسته فناور تشریح کرد: اینترنت و فضای بینهایت آن و شرکت در نمایشگاههای بینالمللی این امر را ممکن میکند و تولید انیمیشنهای مفهومی و آثار فاخر در این مورد میتواند بسیار کارآمد باشد.
فریدرادپور با تأکید بر اینکه از فناوری هوش مصنوعی و واقعیت افزوده در محصولات خود استفاده میکنیم، بزرگترین چالش هسته فناور کاما را عدم حمایت ارگانها و هزینهکرد آنها در مصارف بلااستفاده برشمرد.
وی درباره اینکه ایران در حوزه اقتصاد دیجیتال در چه جایگاهی قرار دارد و تا رسیدن به جایگاه مطلوب چه ملزوماتی نیاز است؟ عنوان کرد: ایران جایگاه مناسبی در برخی حوزهها کسب کرده است؛ اما در حوزه فعالیت ما شدیداً نیاز به تزریق نیرو و تجهیزات دارد تا حرفی برای گفتن داشته باشد.
به گزارش آنا، هفتمین رویداد ملی عصر امید با عنوان «اقتصاد دیجیتال» ۱۵ تا ۱۷ بهمن جاری به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان (واحد خوراسگان) و با حضور ۷۵ شرکت از ۱۷ استان و ۲۵ واحد دانشگاهی این دانشگاه برگزار میشود.
انتهای پیام/