دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
01 فروردين 1394 - 12:56

موارد اختلافی ایران و ۱+۵ به روایت مذاکره‌کننده هسته‌ای چین

مذاکره‌کننده هسته‌ای چین در مصاحبه با رسانه‌ای این کشور موارد کلی اختلافی بین ایران و گروه ۱+۵ را بازگو کرد.
کد خبر : 9543

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، «وانگ‌گون»، معاون وزیر خارجه چین و سرپرست هیئت مذاکره‌کننده این کشور در رایزنی‌های هسته‌ای ایران و 1+5 می‌گوید دو مقوله مهم در گفت‌وگوهای هسته‌ای هستند که باید حل و فصل شوند.


وی روز جمعه در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرگزاری شینهوا این دو مقوله را چنین عنوان کرد: «یکی نحوه تضمین برخورداری ایران از حق صلح‌آمیز انرژی هسته‌ای است و دیگری نحوه مقابله با نگرانی‌های مربوط به منع انتشار سلاح‌های اتمی.»


معاون وزیر خارجه چین تعداد سانتریفیوژهای ایران و رفع تحریم‌ها علیه این کشور را از جمله موارد اختلافی دانست که در درون این دو طبقه جای می‌گیرند.


* توقف مذاکرات برای هماهنگی‌های داخلی 1+5


رایزنی‌های هسته‌ای بین ایران و گروه 1+5 روز جمعه برای انجام هماهنگی‌های داخلی این گروه موقتاً متوقف ماند تا طی روزهای آینده از سر گرفته شود. محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران و حسین فریدون، دستیار ویژه رئیس‌جمهوری، از جمله اعضای هیئت ایرانی بودند که به تهران بازگشتند.


دیپلمات‌ها در هفته‌ای که گذشت تلاش کردند تا در آستانه فرارسیدن ضرب‌الاجل 31 مارس برای مشخص کردن چارچوب توافق، تا سرحد ممکن پیشرفت حاصل کنند.


سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه و سرپرست هیئت این کشور در مذاکرات هسته‌ای با اذعان به باقی ماندن اختلافات در پاره‌ای از زمینه‌ها گفت انتظار می‌رود ایران و گروه 1+5 قبل از از سرگیری مذاکرات در هفته آینده «به کار اصلی خود خاتمه بدهند.»


وی این اظهارات را قبل از آخرین دیدار کری با ظریف در روز جمعه مطرح کرد. در آن زمان گمانه‌زنی‌ها بر آن بود که رایزنی‌ها تا روز شنبه یا یکشنبه ادامه خواهند یافت.


اظهارات ریابکوف با نظر سایر مقامات همراستا بود که پیشتر از حصول برخی پیشرفت‌ها در مذاکرات خبر داده اما به اختلافات هم اشاره کرده بودند.


اما با مخالفت مقامات واشنگتن و تهران با تمدید ضرب‌الاجل مذاکرات هسته‌ای برای بار سوم، مذاکره‌کنندگان این دو کشور ضرورت مشخص کردن خطوط اصلی توافق قبل از هفته جاری را حس می‌کنند.


جمهوری اسلامی ایران همواره تأکید کرده برنامه هسته‌ای این کشور در راستای مصارف انرژی، کشارورزی و پزشکی است اما کشورهای غربی به رهبری آمریکا تهران را به پیگیری مقاصد نظامی متهم کرده‌اند.



انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب