دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

بیش از ۵۲ هزار مرگ منتسب به آلودگی هوا در سال ۱۴۰۲

بیش از ۵۲ هزار مرگ منتسب به آلودگی هوا در سال ۱۴۰۲
وزیر بهداشت با اشاره به اثرات و خسارت‌های آلودگی هوا و قربانی شدن سالانه ۸.۱ میلیون نفر در جهان، از بیش از 52 هزار مرگ منتسب به آلودگی هوا در سال 1402 خبر داد.
کد خبر : 953622

به گزارش آنا، محمدرضا ظفرقندی در همایش ملی هوای پاک که صبح امروز دوشنبه، یک بهمن ماه با حضور رییس جمهور در سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد، با بیان اینکه معیار جهانی آلودگی هوا با ذرات کمتر از ۲.۵ میکرون ۵ میکروگرم بر مترمکعب و در ایران ۱۲ میکروگرم در متر مکعب در نظر گرفته می‌شود، اظهار کرد: اگر با معیار جهانی محاسبه کنیم طی سال گذشته به طور میانگین هوای کل کشور ۲۴۷ روز و هوای شهر تهران ۳۵۳ روز آلوده بوده است.

وی ادامه داد: به طور میانگین ۱۲.۵۶ درصد از کل مرگ‌های طبیعی کشور در سال گذشته منتسب به آلودگی هوا در کشور بوده و به عبارت بهتر در سال ۱۴۰۲ حدود ۵۲ هزار و ۵۰۰ مورد مرگ منتسب به آلودگی هوا داشته‌ایم.

وزیر بهداشت آلودگی هوا را دومین علت مرگ زودرس کودکان در جهان دانست و افزود: ۷۰۰ هزار کودک کمتر از ۵ سال در طول سال در دنیا جان خود را به دلیل آلودگی هوا از دست می‌دهند و در کشور نیز ۱۵ درصد از مرگ و میر اطفال در این گروه سنی، به دلیل آلودگی هواست.

ظفرقندی تاکید کرد: بر اساس شاخص ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون شهر‌های کشور در طول سال‌های ۹۵ تا ۱۴۰۲ به طور میانگین تقریبا ۱۵ درصد از روز‌های سال، هوا در محدوده خوب بوده است.

وزیر بهداشت آلوده‌ترین شهر ایران از نظر ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون را زابل دانست و گفت: تصور بر این است که تهران و اصفهان در این شاخص آلوده‌ترین شهر‌های ایران هستند، اما زابل آلوده‌ترین و سنندج تمیز‌ترین شهر ایران در این شاخص است.

وی تصریح کرد: از نظر اقتصادی خسارت‌های مرتبط با مرگ و میر ناشی از موارد مرگ منتسب به ذرات معلق در کشور با نرخ دلار ۴۹ هزار تومان، ۱۲ میلیارد دلار بوده و اگر خسارت‌هایی مانند از کار افتادگی نیز در نظر گرفته شود، این خسارت به حدود ۲۰ میلیارد دلار می‌رسد.

به گفته وزیر بهداشت آلودگی هوا نیازمند رویکرد علمی و عزم ملی است و البته مسئول عزم ملی هم تنها دولت نیست. همه از جمله رسانه‌ها و سایر قوا باید دست به دست هم دهند تا خسارت‌ها را جبران کرد.

ظفرقندی از کار در حوزه انرژی‌های پاک و انرژی‌های تجدید پذیر به عنوان یک اقدام ماندگار از دولت چهاردهم یاد کرد و گفت: در ایران به طور میانگین حدود ۲۵۰ روز آفتابی است که می‌توان با نصب پنل‌های خورشیدی در پشت بام خانه‌ها با همکاری دولت و بخش خصوصی از آن استفاده کرد، اما استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر هم نیازمند یک برنامه جامع و عزم ملی است.

وی در پایان یادآور شد: بسیاری از افراد خودشان علاقه‌مند هستند شخصا نسبت به تهیه پنل‌های خورشیدی اقدام کنند تا بجای اینکه به آنها بگوییم روزانه دو ساعت برق شما قطع می‌شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب