دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
19 دی 1403 - 14:46

ساخت ۵۰۰ مولد خورشیدی با همکاری دانشگاه آزاد در خراسان‌شمالی

ساخت ۵۰۰ مولد خورشیدی با همکاری دانشگاه آزاد در خراسان‌شمالی
معاون دانشگاه آزاد بجنورد گفت: از سال ۱۴۰۰ تاکنون ۵۰۰ مولد خورشیدی با همکاری کمیته امداد امام خمینی خراسان‌شمالی و مرکز تحقیقات این دانشگاه ساخته و بخش اعظم آن وارد مدار شده است.
کد خبر : 951404

محمدرضا حسینی معصوم معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد در گفت‌و‌گو با خبرنگار آنا اظهار کرد: از سال ۹۸ مرکز تحقیقات توسعه فناوری در صنایع برق این دانشگاه درراستای اهداف کلان دانشگاه آزاد اسلامی مبنی بر تأثیرگذاری در منطقه و درراستای هدف رونق بخشی اقتصادی به منطقه خود به بررسی شرایط اشتغال در استان خراسان شمالی اقدام کرد.

وی اضافه کرد: به طور سنتی پیشران‌های اقتصادی در استان خراسان‌شمالی دو بخش کشاورزی و دامپروری بوده و هست، بنابراین با تغییر شرایط اقلیمی و کاهش بارندگی و کاهش سطح آب‌های زیرزمینی در سطح استان خراسان‌شمالی این دو پیشران اقتصادی دچار بحران شدید شده و همه‌ساله نیز شرایط نامساعد‌تر می‌شد، در این راستا اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد بجنورد و جمعی از نخبگان تأثیرگذار دنبال راه‌حل مناسب بودند و یکی از بهترین راهکار‌های پیشنهادی تطبیق با شرایط جدید و استفاده از این تهدید بود که به‌دلیل کاهش میزان ابری بودن آسمان و افزایش تابش در استان خراسان‌شمالی پیشنهاد استفاده از این تابش برای تولید انرژی الکتریکی پیشنهاد شد.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد افزود: این پیشنهاد وقتی جذاب‌تر شد که هنگام بررسی‌ها متوجه افزایش چشمگیر مصرف انرژی در کشور و محدودیت تولید آن شدیم.

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد گفت: معضل اصلی در این راستا به‌روز بودن تکنولوژی استفاده از پنل‌های فتوولتاییک بود، بنابراین دانشگاه اقدام به تحقیق و بررسی در ارتباط با آن کرد و از طرف سوی ارگان‌هایی که اقدام به اعطای وام برای اشتغال قشر ضعیف استان خراسان‌شمالی می‌کردند، مزایای این امر را بیشتر شناختند و با پیشگامی کمیته امداد امام خمینی خراسان‌شمالی بخشی از وام‌های اشتغال به سمت ساخت مولد‌های خورشیدی ۵ کیلووات در پشت بام مددجویان این کمیته در نقاط مختلف استان خراسان‌شمالی تخصیص یافت.

ورود ۲ مولد خورشیدی در منطقه اسفراین

حسینی معصوم خاطرنشان کرد: سال ۹۸ دو مولد خورشیدی در منطقه اسفراین وارد مدار شد که پس از بازدهی مناسب این دو نیروگاه از سال ۱۴۰۰ تاکنون بیش از ۵۰۰ مولد خورشیدی دیگر نیز با همکاری کمیته امداد امام خمینی خراسان‌شمالی و مرکز تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی بجنورد ساخته و بخش اعظم آن وارد مدار شده است.

وی تشریح کرد: این تجربه به قدری مثبت و مناسب بود که علاوه بر ادامه‌دار بودن همکاری بین این دو ارگان در سال ۱۴۰۴، بخش اشتغال بسیج سازندگی و بخش اشتغال بهزیستی استان خراسان‌شمالی نیز به این سمت حرکت کرده و زمینه اشتغالزایی از این طریق فراهم کرده‌اند.

قدردانی کمیته امداد امام خمینی از دانشگاه آزاد

به گزارش آنا، در همین راستا مرتضی بختیاری رئیس کمیته امداد امام خمینی(ره)  برای اجرای طرح‌های پنل خورشیدی از طریق ارائه خدمات فنی و مشاوره‌ای با ارسال لوح سپاس از غلامرضا کاظمی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خراسان‌شمالی قدردانی کرد.

در بخشی از متن این لوح آمده است: توسعه مشاغل پایدار و راه‌اندازی کسب و کار‌های موفق به‌عنوان یکی از کلیدی‌ترین راهبرد‌ها درراستای تقویت توانمندسازی اقتصادی خانواده‌ها همواره توسط کمیته امداد امام خمینی پیگیری می‌شود.

در متن این لوح بیان شده است: نقش ارزشمند جنابعالی در اجرای طرح‌های پنل خورشیدی از طریق ارائه خدمات فنی و مشاوره‌ای درراستای کمک به ایجاد اشتغال و توانمندسازی مددجویان تحت حمایت کمیته امداد امام خمینی قابل تقدیر است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب