شافعی: شهید سلیمانی گفتمان اهمیت مشترک منطقهای را عملی کرد
به گزارش خبرنگار آنا، مراسم بزرگداشت پنجمین سالگرد شهادت سردار دلها شهید حاج قاسم سلیمانی و شهید ابومهندس المهدی و گرامیداشت دهه مکتب مقاومت به همت شورای فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج در محل مسجد حضرت امام خمینی این دانشگاه برگزار شد.
در این مراسم حجتالاسلام محمود صفیزاده معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه کردستان، کیوان شافعی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی کردستان، حجتالاسلام علی فرجالله مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان کردستان، میرزایی مسئول بسیج اساتید استان کردستان، توحید رستمی مسئول بسیج دانشجویی استان کردستان، عمران قنبری جانشین حوزه بسیج اساتید و جمع کثیری از دانشجویان، کارکنان، اساتید و بسیجیان دانشگاهیان دانشگاههای استان کردستان و فرماندهان نظامی و انتظامی استان کردستان برگزار شد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان کردستان در این آیین اظهار کرد:۹ دی تا ۱۹ دیماه با ابتکار دانشگاه آزاد اسلامی با عنوان «دهه مکتب مقاومت» نامگذاری شده و در میهن اسلامی به مناسبت شهادت حاج قاسم سلیمانی از۱۱ تا ۱۷ دیماه با عنوان «هفته مقاومت» و روز سیزدهم دی بهمنظور پاسداشت مقام ارجمند سردار شهید حاج قاسم سلیمانی، الگوی مقاومت، با عنوان «روز جهانی مقاومت» نامگذاری شده است.
شافعی با بیان اینکه برای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت باید به زندگی شهید سلیمانی پرداخته و این سیره به نسل جوان منتقل شود، عنوان کرد: شهید سلیمانی نمونه کامل از پرورشیافتگان مکتب اسلام و امام خمینی(ره)، مردی بود که در دوران دفاع مقدس و سالهای متمادی با ایستادگی در برابر رژیم بعثی عراق و محافظت از ارزشهای انقلاب و اسلام در سالهای بعد جبهه مقاومت را پایهگذاری کرد.
مقاومت یک مفهوم قرآنی است
وی با اشاره به اینکه مقاومت یک مفهوم قرآنی است؛ یعنی اینکه ما ظلم نمیکنیم و زیربار ظلم هم نمیرویم، تأکید کرد: این اصل، منش شهید سلیمانی بود.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان کردستان افزود: امروز جریان مقاومت در سراسر دنیا مرهون تلاشهای شهید سلیمانی است، چراکه مکتب حاج قاسم برگرفته از مکتب حضرت امام حسین علیهالسلام بود و ایشان مقاومت را یک بار دیگر احیا کرد.
شافعی تشریح کرد: شهید سلیمانی با ایجاد محور مقاومت در حقیقت گفتمان اهمیت مشترک منطقهای را از یک ایده به یک اقدام عملی تبدیل کرد.
وی با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری در لیان نقش برجسته و بینظیر حاج قاسم سلیمانی در تقویت احیای جبهه مقاومت و فرموده معظمله که «ایشان نهتنها یک فرمانده نظامی بزرگ، بلکه یک استراتژیست توانمند سیاسی بود»، خاطرنشان کرد: شهید سلیمانی با نگاه جهانی به مصالح منطقهای، برای حل بحرانها و مشکلات در این راستا تلاش مؤثری انجام میداد و حتی به جریانات داخلی کشور هم با دیدگاه جهانی نگاه میکرد و براساس این دیدگاه به تحلیل جریانات سیاسی داخل میپرداخت.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان کردستان تشریح کرد: شهید سلیمانی فردی بود که در برابر دشمنان بسیار سخت و در برابر دوستان بسیار متواضع و مهربان بود و این موضوع که دشمن به جایی میرسد که جز ترور راه دیگری ندارد، نشاندهنده عظمت وجود شخصیتی این شهید است.
شافعی متذکر شد: دشمن نهتنها با به شهادت رساندن شهید سایمانی به نتیجه مطلوب خود نرسید، بلکه بر عزم ملت ایران و آزادیخواهان افزوده شد و زندگی سراسر خیر و برکت این شهیدان حاوی آموزههای بسیاری برای ماست و زندگی شهدا به ما میآموزد که در هر شرایطی برای تقویت جبهه حق و تلاش کنیم و در برابر دشمنان دین و اسلام بایستیم.
وی افزود: شهید سلیمانی به ما آموخت که باید روشنگری و جهاد تبیین را ترویج داده و به صورت ویژه به نسل جوان منتقل کرد و معرفی صحیح مکتب حاج قاسم از ضروریات بوده و مکتب حاج قاسم همچنان زنده و پایدار است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان کردستان با بیان اینکه بهترین راه ادامه مسیر این شهید والامقام و دیگر شهدای بزرگ اسلام، عمل کردن به وصیتنامههایشان که در هر بخش از آن جوانان را به خوبی راهنمایی کردهاند، است، مطرح کرد: واجب است از این سیره پیروی و آن را ترویج دهیم.
مقاومت نیروی درونی یک ملت را احیا میکند
شافعی افزود: اگر در یک ملت مکتب مقاومت و اندیشه تحقق پیدا کند و باور به عقیده مقاومت را داشته باشد، این مقاومت نیروی درونی یک ملت را احیا میکند.
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه کردستان هم با بیان اینکه هر ملتی که گذشته خودش را فراموش کرد، حتماً محکوم به شکست است، ادامه داد: اگر بخواهیم مقاومت و بصیرت را در یک شخصی نشان دهیم، آن شخص به نظر بنده شهید سلیمانی است، چراکه شهید سلیمانی بصیرت ایمان و صبر را در تمام زندگی خودش داشت و این بصیرت وسیع در زندگی او موج میزد.
صفیزاده گفت: شهید سلیمانی در عین تواضع و صلابت را توأمان داشت و به جایگاهی رسید که حتی مخالفانش و بزرگترین مستشاران نظامی و ژنرالهای دنیا به گرفتن عکس یادگاری با او افتخار میکردند و در عین حال در جبهه دیگر، سردار دلها در میان بچهها، خانوادهها، سیلزدگان و آوارگان با تواضع کامل حضور مییافت.
وی عنوان کرد: حاج قاسم به همراه اقتدار عمل و صلابت نظامی با دیپلماسی خلّاقانه موجب اقتدار نظامی در جبهه مقامت شد و مکتب شهید سلیمانی الگوی مدیریت جهادی همراه با شجاعت است و این چهره، چهرهای در امتداد شهید چمران، سرداران و فرماندهان شهید است و به لطف الهی امروز هم بسیار هستند افرادی که مسیر سردار شهید را ادامه دهند.
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه کردستان باان اینکه براساس آیات و روایات؛ مقاومت یک مکتب است، به تبیین این مهم براساس واقعیتها پرداخت و اضافه کرد: در مرحله نخست باید مقابل سلطه و زورگویی تسلیم نشد و در برابر ظلم و حضور استکبار و استثمار سلطه و ستم ذلت را نپذیرفت و این مهم باور اصلی حاج قاسم بود.
به گزارش آنا، قرائت بیانیه جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج پایانبخش مراسم بود.
اجرای مراسم مداحی ادامه مراسم توسط کربلایی محسن جمشیدی زینتبخش این محفل نورانی بود.
انتهای پیام/