دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
12 دی 1403 - 09:56

لزوم توجه استادان و دانشگاهیان به تبیین موضوع جنگ شناختی

لزوم توجه استادان و دانشگاهیان به تبیین موضوع جنگ شناختی
دبیر شورای راهبردی تقریب مذاهب اسلامی دانشگاه آزاد گفت: استادان و دانشگاهیان باید به تبیین موضوع جنگ شناختی توجه ویژه‌ای داشته باشند.
کد خبر : 949908

به گزارش خبرنگار آنا، مسیب داوری مدیرکل امور برنامه‌ای حوزه قائم‌مقام دانشگاه آزاد اسلامی و دبیر شورای راهبردی تقریب مذاهب اسلامی این دانشگاه در نشست علمی پیروان ادیان و مذاهب با موضوع «مقاومت عامل پیوند فرهنگی میان ملت‌ها» در دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه با بیان اینکه نخستین نکته در بحث آسیب‌شناسی وحدت مقاومت آفرین، آشنایی با جنگ ترکیبی و جنگ چند بعدی و همه جانبه جنگ شناختی است، اظهار کرد: استادان و دانشگاهیان باید به تبیین موضوع جنگ شناختی توجه ویژه‌ای داشته باشند.

وی با تأکید بر اینکه ضروری است با دکترین مقاومت آشنا باشیم؛ چراکه خود مقاومت دارای یک استراتژی و دکترین بوده، عنوان کرد: یکی از وظایف حوزه و دانشگاه، تبیین درست و صحیح جنگ شناختی و ابعاد مختلف آن است. گسست‌های فرهنگی، تفرقه‌ای و قومیتی از دیگر آسیب‌های وحدت مقاومت آفرین بوده، دانشگاه آزاد اسلامی با تأسیس بیش از ۳۴ دفتر تقریب و وحدت ادیان اقوام و مذاهب در پنج سال اخیر سعی داشته این موضوع را به‌ویژه در استان‌های تلفیقی در بحث نخبگانی برای استادان، دانشجو‌ها و مخاطبین دانشگاه تبیین کند.

مدیرکل امور برنامه‌ای حوزه قائم‌مقام دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه ناآشنایی با راهکار‌های مقابله با استراتژی سیاست‌های وحدت‌شکن از آسیب‌های دیگر وحدت مقاومت آفرین است، تصریح کرد: مقاومت عنصر منفعلانه نبوده؛ بلکه عنصر خلاق است اگر مقاومت فقط بحث پایداری باشد این صرفاً حرکت منفعلانه بوده و باعث می‌شود از دشمن عقب باشیم. مقاومتی که در مکتب توحیدی و مکتب اسلام مورد تأکید قرار می‌گیرد، مقاومت خلاق، نخبگانی و بر اساس آرایه‌های فرهنگی بوده که با توجه به این مکتب روش صحیح مبارزه با گسست‌های فرهنگی را فرا می‌گیریم.

داوری با تأکید بر موضوع حکمرانی رسانه مطرح کرد: امروز دشمن قبل از اینکه بخواهد با سیستم‌های نظامی وارد کشور شود از طریق رسانه، فرهنگ و در یک کلمه با پروپاگاندای چندوجهی و بسیار پیچیده وارد میدان می‌شود.

وی با اشاره به آیه شریفه وَ أَعِدُّوا لَهُمْ مَا اسْتَطَعْتُمْ مِنْ قُوَّة بیان کرد: استطاعت و قوت در این آیه فقط سلاح نظامی نیست؛ بلکه امروز همان‌طور که مقام معظم رهبری فرمودند در رأس همه این مقابله‌ها و رویارویی‌ها مرجعیت علمیه تمدن‌ساز است. اگر می‌خواهیم پایداری و مقاومت وحدت‌بخش ایجاد کنیم که خللی نداشته باشد و باعث انشقاق و تفرقه نشود، باید علم در تکنولوژی و حکمرانی رسانه داشته باشیم.

مدیرکل امور برنامه‌ای حوزه قائم‌مقام دانشگاه آزاد اسلامی گفت: دشمن از طریق پروپاگاندا بر عملیات روانی مدیریت می‌کند و سرمایه‌گذاری کلانی نیز در این حوزه انجام داده؛ یکی از بخش‌هاش مقابله با همین پروپاگاندا، مرجعیت علمی تمدن ساز بوده که این آگاهی سازی همه جانبه ازجمله در بحث روان‌شناختی اجتماعی یک بحث بسیار مهم است.

داوری با تأکید بر اهمیت دیپلماسی مقاومت در گام بعدی تأکید کرد: دیپلماسی مقاومت باید در ابعاد مختلف ترسیم، تبدیل و ارائه شود، عدم روشنگری این دیپلماسی و دکترین مقاومت تاکنون آسیب‌های زیادی وارد کرده که نشان می‌دهد با همه استحکام، نتوانسته‌ایم مبانی دیپلماسی را به‌خوبی تبیین کنیم. بحث امت واحده در هفت سخنرانی اخیر مقام معظم رهبری از ذی‌الحجه سال گذشته تاکنون، کلیدواژه اساسی و مشترک بوده و بحث امت واحده دارای راهکنش‌ها، استراتژی و الزاماتی است که باید شناسایی شود.

وی ابراز امیدواری کرد که با وحدت همه جانبه و مقاومت وحدت‌بخش، توسعه پایدار و بستر حکومت جهانی عدالت محور باعث تقویت شوکت و مجد و عظمت اسلام و همه ادیان توحیدی شده و سلامت و صلح برای بشریت به ارمغان بیاورد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب