استفاده از سرمایه علمی کشور با ایجاد ظرفیتهای شغلی
به گزارش خبرنگار آنا، حجتالاسلام سید ابراهیم حسینی امام جمعه فردیس در پیش نشست تعامل فارغالتحصیلان مؤسسه امام خمینی(ره) با مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج اظهار کرد: برگزاری و تشکیل جلسات تعامل و تبادل برای استان و دانشگاهها مهم بوده و این حرکت مؤسسه امام خمینی(ره) و همکاری با دانشگاهها حرکتی نو و بدیع است.
وی بیان کرد: در حقیقت غفلت کردهایم و از این غفلتهایی که شده باید استغفار کنیم؛ وجود فارغالتحصیلان دانشگاهی سرمایهای بینظیر است که از توان و ظرفیت این افراد استفاده نکردهایم، مسئولان و مدیران باید تلاش و کوشش وافر داشته و با ایجاد ظرفیتهای شغلی، فرهنگی، اقتصادی و ... از این سرمایه عظیم علمی کشور که طیف وسیعی را هم شامل میشوند استفاده کنند.
امام جمعه فردیس افزود: استفاده از شورای فرهنگ عمومی شهرستانها بهعنوان بالاترین نهاد سیاستگذاری فرهنگی شهرستان، برگزاری نشستهای علمی، بصیرتی و تحقق جهاد تبیین، برگزاری نشست هماندیشی اساتید، توانمندسازی اساتید، برگزاری نشستهای علمی دانشجویان، فعالسازی پیوند حوزه و دانشگاه و ... نکاتی است که میتوان با استفاده از ظرفیتهای موجود در مؤسسه امام خمینی ره و دانشگاه آزاد اسلامی کرج در پیوند علوم انسانی و اسلامی تأثیرگذار بوده و زمینهساز اقدامات مؤثرتری میشود.
شاگردان آیت الله مصباح سربازان جهاد تبیین هستند
عضو هیئت علمی موسسه امام خمینی (ره) نیز گفت: آیت الله مصباح با آن جاذبه، لطافت طبع و عواطفی که داشتند انسان را به سوی خود جذب میکرد و قبل از شروع جنگ تحمیلی بساط جهاد فرهنگی را به دستور امام خمینی (ره) گسترانید و مفهوم جهاد را در ذهن ما نهادینه ساخت. استاد چنان شاگردانش را تحت تأثیر قرار میداد که هرکسی در این دوره شرکت داشت خودش را سرباز جهاد فرهنگی و جهاد تبیین میدانست.
حجتالاسلام سیداحمد رهنمایی اضافه کرد: در آن زمان اطراف حرم حضرت معصومه(س) بساط منافقین پهن بود و کتابهای جنبشیها به فروش میرفت و اگر آن دوره ایدئولوژیک نبود خیلیها انحرافات فکری پیدا میکردند. امروز به دورانی رسیدیم که هم جذاب است و هم نگرانکننده و لطف این موضوع در این بوده که در خوفورجا قرار بگیرد از یک طرف نگران هجمهها باشد از طرفی احساس این را داشته باشد که لیاقت را پیدا کرده، میتواند در سنگر بماند و استوار با تمام فتنهها مبارزه کند.
وی بیان کرد: آیتالله مصباح همواره در انجام وظیفه بسیار سرآمد بود؛ بنابراین خود را مکلف دانست که در همین سنگر بماند و افرادی را تربیت کند که چهبسا ثمرات آنان در عرصههای بسیاری به ظهور رسیده و در آینده شکوفاتر نیز خواهد شد.
رهنمایی مطرح کرد: این نشستها را به فال نیک بگیریم و کمکاری نکنیم؛ گه گاه میبینیم که در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی هنوز کتابهای دو دهه پیش که چندین بار تکرار چاپ شدهاند تدریس میشود؛ اما در کشورهای دیگر هر روز منابع درسی، سرفصلها و کتب جدید در دانشگاهها تألیف و تدریس میشود. از این نمونه چالشها بسیار بوده، تعامل و تبادل بین مجموعهها بسیار کمرنگ است، هرازگاه تعاملاتی هم صورت پذیرفته؛ اما آنچنان نبوده که در بزنگاههای علمی بتوانیم با نگاه معضلات اجتماعی و علمی را حل کنیم، اساس این جلسه هم بر این است که زمینه تعاملات فراهم شود تا این جلسات منشأ آثار خیر شوند.
مسائل اقتصادی و پولی باید به شکل روشمند حل شوند
مدیر همکاریهای علمی موسسه امام خمینی (ره) هم بیان کرد: تفاهمنامهای بین دانشگاه آزاد اسلامی و این مؤسسه وجود دارد و جلسات مکرری نیز برگزار شده که ضمن آن ارتباطات خوب و مؤثری میان دانشکده سبک زندگی و هوش مصنوعی با مؤسسه برقرار شده است.
حجتالاسلام علی بهمنی ادامه داد: به تعبیر مقام معظم رهبری و آیتالله مصباح اسلامی بودن نظام اسلامی به علوم انسانی اسلامی است؛ چراکه ساختار سیاسی شکل گرفته؛ اما مسائل مدیریتی، اقتصادی، پولی، بانکی، صادراتی و... موضوعاتی است که باید به شکل روشمند حل شده و به سوی شکوفایی و پیشرفت حرکت کنند. تحول باید اتفاق بیفتد، بعضیها منکر واژه تحول در علوم انسانی هستند، دانش امروز دانشی برای طلب، خواسته و نیاز بشر بوده و اکنون فکر کردن در حوزه تحول در علوم انسانی یک ضرورت حیاتی است.
وی توضیح داد: برگزاری این جلسات و تعامل و تبادل بهمنظور آمادهسازی و فراهم کردن همکاریهای مشترک و استفاده از ظرفیتهای دو مجموعه و توان اعضا هیئت علمی با برگزاری نشست استادان، راهاندازی کارگروههای مشترک، راهاندازی مراکز رشد، برقراری رویکردهای میانرشتهای و.. در زمینه کاربردی سازی علوم انسانی با رویکرد اسلامی است.
ظرفیت دانشگاه زمینهساز تحول و پیشرفت ایران اسلامی خواهد بود
حجتالاسلام امیر ابراهیمزاده مسئول دفتر نهاد رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز هم گفت: در دانشگاه ظرفیت و توان بالقوهای وجود دارد که میتوان با همکاری و همافزایی در قالبهای ضیافت اندیشه، هماندیشی و توانمندسازی استادان، برگزاری همایشها و نشستهای تخصصی، مباحثه در حوزههای متنوع به تولید محتوا و تربیت دانشجو پرداخته که این خود زمینهساز تحول، پیشرفت مؤثر و هدفمند ایران اسلامی خواهد بود.
باید در حوزه علوم انسانی کارهای اساسی صورت گیرد
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز نیز بیان کرد: در این دانشگاه ۶۰ هزار دانشجو داریم و هماکنون ۵۲ هزار دانشجو در واحد کرج در حال تحصیل و تهذیب هستند که از این تعداد قریب به ۶۳ درصد یعنی در حدود ۳۲ هزار دانشجو در حوزه علوم انسانی تحصیل میکنند.
حسین کلانتری با بیان اینکه در کشور توجه به حوزه علوم انسانی جدی گرفته نمیشود، تأکید کرد: باید در حوزه علوم انسانی کارهای اساسی صورت گیرد و بسیاری صرفاً درباره تغییر سرفصلهای علوم انسانی شعار سر میدهند؛ اما عملاً تصمیمگیریهای درست و مؤثر در این حوزه صورت نمیگیرد؛ حال آنکه وقوع تغییرات بنیادین در علوم انسانی به همه عرصههای فرهنگی، اقتصادی و فناوری تسری خواهد داشت و موجب تحولات شگرفی در رهگذار پیشرفت روزافزون خواهد بود.
وی عنوان کرد: بومیسازی علوم انسانی، تقویت گرایشها میانرشتهایها در علوم انسانی، کاربردی سازی نتایج تحقیقات آن، سرمایهگذاری بخش دولتی و غیردولتی و حمایت از تولیدات علوم انسانی مثل صنایع خلاق این حوزه، ترسیم نقشه راه جامع علوم انسانی ازجمله پیشنهادها دانشگاه برای همکاری با موسسه امام خمینی (ره) بهمنظور توجه به حوزه علوم انسانی است.
انتهای پیام/