«فناوریهای نوین» راه برونرفت صنعت ساختمان از عقبماندگی تکنولوژی
طاهره نصر رئیس گروه معماری سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری آنا با موضوع مسکن و نگاه دانشبنیان اظهار کرد: با توجه به نیاز جامعه به مسکن و نیز تأمین بخشی از مسکن توسط دولت، چگونگی ساخت آن نیز حایز اهمیت است. در واقع توجه به کیفیت ساخت مسکن مقوله مهمی است که باید مدنظر سازندگان صنعت ساخت و ساز کشور قرار گیرد.
وی ادامه داد: اشتغال دانشبنیان یا تمرکز بر دانش، واژهای است که دلالت بر دانش و فناوری دارد به گونهای که این دانش و فناوری جزئی جداییناپذیر از اشتغال باشد. در واقع میتوان گفت اشتغال دانشبنیان به منظور همافزایی علم و ثروت به توسعه اقتصاد دانشمحور میپردازد و تحقق اهداف علمی و اقتصادی شامل گسترش و کاربرد نوآوری و تجاریسازی را با ارزش افزوده فراوان مدنظر قرار میدهد.
نصر تأکید کرد: بدون شک باید برای برونرفت صنعت ساختمان از عقبماندگی تکنولوژی به فناوریهای نوین توجه داشت. این مورد میسّر نمیشود مگر با همافزایی با علم. در این میان اهداف علمی و در واقع علم و دانش تخصصی باید در کنار دانش بازار مسکن قرار گیرد تا بتوان کارآمدی شایستهای را در صنعت ساختمان رقم زد؛ بنابراین آنچه به عنوان اشتغال دانشبنیان مطرح است اشارهای به همین امر دارد.
علم و دانش تخصصی باید در کنار دانش بازار مسکن قرار گیرد تا بتوان کارآمدی شایستهای را در صنعت ساختمان رقم زد
استادتمام دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز بیان کرد: در این زمینه توجه به صنایع -که صنعت ساختمان هم یکی از صنایع محسوب میشود- بسیار مهم است؛چراکه بدون حمایت دولت و بیتوجهی به مقوله دانشبنیان در صنایع، آن صنعت محکوم به فنا خواهد بود. در واقع میتوان با ایجاد سیاستهای صحیح دولتی و با توسعه فناوریهای کارآمد نوین، شاهد توسعه اقتصاد دانشبنیان بود بهگونهای که تأثیر مثبتی را نیز بر اقتصاد شاهد خواهیم بود.
رئیس گروه معماری سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور تأکید کرد: توجه به این نکته اهمیت دارد؛ از آنجا که مسکن بیانگر حوزهای از رفاه است که بازار در آن اقتدار دارد؛ بنابراین مطالعه مسکن موجب آشنایی با نقاط قوت و ضعف بازار در تأمین نیازهای افراد میشود.
به گفته نصر، اگر ساخت و ساز مبتنی بر توجه به دانش باشد؛ بنابراین کیفیت مدنظر قرار گرفته؛ چراکه توجه به کیفیت ساخت از موارد قابل توجه در هر ساخت و ساز است و خدمات شایسته و مطلوب مهندسی در حوزه تخصصی و فنّی میتواند برای ساخت و ساز مناسب در مسکن ملّی ارائه و علاوه بر ارتقای کیفیت ساخت از هدررفت سرمایههای ملی نیز جلوگیری شود.
وی تصریح کرد: جامعه مهندسی امروز باید دارای نظام جامعی باشد که کیفیسازی ساخت و ساز در آن تعریف شود. برای تدوین و راهاندازی نظام ملی ساخت و ساز (به عنوان نخستین هدف از اهداف توسعه مهندسی وزارت راه و شهرسازی به عنوان نهاد دولتی) باید جایگاه سازمان نظام مهندسی ساختمان را مدنظر قرار داد.
عضو هیئت علمی دانشگاه با بیان اینکه توسعه فرهنگ مهندسی در جامعه و توسعه ارزشها در مهندسی باید به عنوان اهداف کلانی در نظر گرفته شود که البته در راستای توجه به فرهنگسازی صنعت ساختمان خواهد بود به آنا گفت: مهمترین اهداف سازمان نظام مهندسی ساختمان در بدو تشکیل بهگونهای تبیین شده است که مهندسان فنی و متخصص ساختمان در رأس هرم سازندگی قرار گیرند و در این زمینه رسالت دانشگاه به عنوان پرورشدهنده مهندسان صنعت ساختمان رسالتی بزرگ است.
انتهای پیام/