دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در گفت‌وگو با آنا

همرنگ: داور بازی پرسپولیس و خیبر ۳ پنالتی و یک کارت قرمز را ندید

همرنگ: داور بازی پرسپولیس و خیبر ۳ پنالتی و یک کارت قرمز را ندید
کارشناس داوری گفت: برای داوران ما از نان شب واجب‌تر، برگزاری کلاس‌های یکسان سازی قضاوت است.
کد خبر : 949077

یاسر همرنگ در گفت‌وگو با خبرگزاری آنا، در خصوص قضاوت موعود بنیادی‌فر و تیمش در بازی پرسپولیس و خیبر خرم آباد اظهار کرد: بزرگ‌ترین مشکل داوری ما عدم یکنواختی قضاوت است. یعنی صحنه‌هایی بوده که در هفته‌های قبل اعلام خطا و پنالتی شده، اما در این هفته داور خطا تشخیص نداده و بالعکس صحنه‌هایی بوده که داور خطا نداشته و این هفته خطا اعلام شده است. این اختلاف نظر‌ها و تصمیم‌های سلیقه‌ای باعث گیج شدن تیم‌های و تماشاگران و بینندگان تلویزیون شده است. حتی خود داوران هم نمی‌دانند دقیقاً کدام صحنه را خطا بگیرند و در چه صحنه‌ای اعلام خطا نکنند.

VAR با قرعه‌کشی برای بازی‌ها انتخاب شود

وی افزود: به نظرم برای داوران ما از نان شب واجب‌تر، برگزاری کلاس‌های یکسان سازی قضاوت است. داوری که سلیقه‌ای نیست، بر اساس مُر قانون باید اعلام نظر کرد. داوران اصلاً یکسان قضاوت نمی‌کنند و این باعث بر هم خوردن نظم داوری می‌شود. موضوع بعدی هم به این برمی‌گردد که ما نمی‌توانیم در یک هفته چند بازی را با VAR برگزار کنیم. همه بازی‌های باید کمک داور ویدئویی داشته باشند. مگر همه بازی‌ها برای تیم‌هایی که بازی می‌کنند ۳ امتیاز بیشتر دارد؟ معلوم است که همه بازی‌ها امتیاز یکسانی دارند پس اگر توانایی داشتن VAR در همه بازی‌ها نیست باید با قرعه‌کشی مشخص شود در هر هفته کدام بازی‌ها از این تکنولوژی استفاده می‌کنند و نمی‌شود که تیم‌هایی هستند که در همه بازی‌های VAR دارند. این عادلانه نیست تیم‌هایی کمتر از سایر رقبا از چنین سیستمی بهره‌برداری کنند و شانسی داوران ویدئویی پخش شوند.

داوران ویدئویی تصمیم گیرنده نیستند 

کارشناس داوری خاطرنشان کرد: کمک داور ویدئویی همان طور که از نامش پیداست کمک داور است. داوران اتاق VAR در صحنه‌هایی که داور توجه نشده یا هم نظر با داور اول نیست، به وی اطلاع می‌دهد تا در صورتی که لازم باشد داور از طریق مانیتور، آن صحنه را مورد بازبینی قرار دهد. با توجه ملاحظاتی که کمک داوران ویدئویی به داور می‌دهند، همچنین بررسی آن صحنه، ممکن است داور نظر خود را تغییر دهد که در اغلب موارد چنین اتفاقی می‌افتد ولی داوران ویدئویی تصمیم گیرنده نیستند؛ بنابراین لزوماً هر صحنه‌ای که داور برای بازبینی صحنه می‌رود، نظرش تغییر نمی‌کند. در بازی پرسپولیس و خیبر خرم آباد هم موعود بنیادی‌فرد تصمیم خود را تغییر نداد. البته تیم داوری بازی پرسپولیس و خیبر در مجموع سه پنالتی و یک اخراج را از دست داد و هر دو تیم از اشتباهات تأثیرگذار داوری متضرر شدند.

پنالتی‌های خیبر و پرسپولیس و اخراج امام‌علی دیده نشد 

همرنگ یادآور شد: دو پنالتی برای خیبر خرم آباد نادیده گرفته شد، یک پنالتی پرسپولیس و اخراج فراز امام‌علی بازیکن خیبر دیده نشد. در نیمه اول سروش رفیعی زمین خورد، ناخواسته مرتکب خطای پنالتی شد، چون با بی‌احتیاطی و غیر عمد بازیکن خیبر را سرنگون کرد. در نیمه دوم کنعانی‌زادگان با گرفتن بازیکن خیبر مرتکب پنالتی شد و همچنین در ادامه بازیکن خیبر با حرکتی شبیه بُزکِش در کشتی روی کنعانی‌زادگان خطا کرد که آن پنالتی هم دیده نشد. در دقایق پایانی هم امام‌علی زمانی که کنعانی‌زادگان در حال شوت زدن بود با کف استوک به روی پای او زد که در ملاحظات خطای شدید، چون هر دو با شدت برای توپ اقدام می‌کنند، کارت قرمز مجازات خطاکار است.  

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب