دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
05 دی 1403 - 14:35
بهرامی‌پور:

نخبگان با کار کارشناسی در طرح‌ها و لوایح کشور نقش‌آفرینی کنند

نخبگان با کار کارشناسی در طرح‌ها و لوایح کشور نقش‌آفرینی کنند
رئیس سازمان بسیج حقوقدانان کشور از راه‌اندازی انجمن تخصصی نه‌گانه ملی خبر داد و گفت: وقتی طرح و لایحه‌ای در کشور مطرح می‌شود نخبگان باید ورود کنند و با کار کارشناسی نقش‌آفرینی کنند.
کد خبر : 948574

به گزارش خبرنگار آنا، نشست هم‌اندیشی استادان دانشگاه آزاد اسلامی خراسان‌جنوبی  به همت دفتر هم‌اندیشی اساتید، معاونت فرهنگی و بسیج اساتید این دانشگاه و با حضور رسول بهرامی‌‌پور رئیس سازمان بسیج حقوقدانان کشور با موضوع «تبیین جنایات دولت آمریکا بر اساس حقوق بین‌الملل» برگزار شد.

رئیس سازمان بسیج حقوقدانان در این نشست با ادای احترام به روان پاک شهدای حق و عدالت به‌خصوص شهید خدمت آیت‌الله رئیسی و شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی با بیان اینکه امروزه استعمار نوین حقوقی به‌دنبال غلبه و سیطره بر ملت‌هاست، اظهار کرد: بسیاری از جنگ‌های امروز منطقه غرب آسیا با سوءاستفاده از ابزار حقوقی در قالب‌های متفاوت گره خورده و نقش‌آفرینی جامعه نخبگانی در علم حقوق از الزامات انکارناپذیری است که بتوانیم درراستای پیشرفت و تعالی انقلاب اسلامی در عرصه داخلی و بین‌المللی بهره‌مند شویم.

بهرامی‌پور تشریح کرد: جنگ امروز و آینده جنگ حقوقی است و در دنیا شاهدیم که با این همه جنایات نابخشودنی و برخلاف همه موازین و منشور‌های بین‌المللی و حتی قوانینی که خودشان وضع کرده‌اند همین قوانین به راحتی نقض می‌‌شود.

وی افزود: متأسفانه به‌دلیل حالت پدافندی ما آنها در مقام مطالبه‌گر قرار گرفته‌اند، در حالی که شایسته این است که از حیث حقوقی و قضائی از حالت پدافندی خارج شده و به حالت مطالبه‌گرانه و آفندی ورود کنیم تا جای حق و باطل در انظار بین‌الملل جابه‌جا نشود.

رئیس سازمان بسیج حقوقدانان با اشاره به ظرفیت دانشگاه‌ها در تربیت نیروی نخبه حقوقی بیان کرد: استادان حقوقی دانشگاه به‌عنوان سفیران حقوقی سهم عمده‌ای در این رسالت حقوقی دارند و با وجود امپراتوری رسانه‌ای استکبار با روحیه جهادی به تبییین ابعاد جنایی استکبار و ایادی آن در عرصه بین‌الملل می‌پردازند تا در تاریخ ثبت شود و امروز جهاد تبیین در عرصه حقوقی و قضائی مغفول مانده که باید مورد توجه جدی قرار بگیرد.

بهرامی‌پور افزود: اگر مسئولان از ظرفیت جامعه نخبگانی غافل شوند در همان حوزه آسیب خواهند داشت و قضات وکلا و ... تربیت یافته و خروجی نظام دانشگاهی هستند و چنانچه نتوانیم مبانی غنی حقوق اسلامی را برای آنها تبیین و نهادینه کنیم نخواهند توانست طلایه‌دار محکم در انشای تصمیم قضائی باشند و با وجود منابع فقهی و اسلامی به منابع غربی استناد خواهند کرد، بنابراین باید ریشه آن را در دانشگاه یافت.

وی با بیان اینکه هدف نهایی انقلاب اسلامی تحقق عدالت است بر ضرورت استفاده از ظرفیت نخبگان تأکید کرد و ادامه داد: وقتی طرح و لایحه‌ای مطرح می‌شود نخبگان باید ورود کنند و با کار کارشناسی نقش‌آفرینی کنند و اگر صحنه را خالی کنند کار غیرکارشناسی قانون می‌شود و غافل شدن از ظرفیت نخبگانی تبعات بسیار بدی در پی دارد.

راه‌اندازی انجمن تخصصی ۹گانه ملی در داه آزاد بیرجند؛ رسالت نخبگان حقوق شکستن مرز‌های دانش حقوق است

رئیس سازمان بسیج حقوقدانان از راه‌اندازی انجمن تخصصی نه‌گانه ملی خبر داد و گفت: باید دنبال احصای نظام مسائل باشیم و اولویت‌بندی و ارائه راهکار را در دستورکار قرار دهیم و با کار تخصصی این هم‌اندیشی خروجی داشته باشد.

بهرامی‌پور، اولویت مسائل بومی را لازم شمرد و گفت: امروز در بسیج حقوقدانان این ظرفیت وجود دارد و حداقل تکلیف ما اینکه مطالبه‌گری را انجام بدهیم و صیانت از حقوق مردم روحیه جهادی می‌خواهد.

وی تبیین کرد: امروز شکستن مرز‌های دانش حقوق و نگاه اجتهادی به علم حقوق از وظایف نخبگان حقوقی است که نقش‌آفرین هستند و حقوق اسلامی می‌تواند از نسخه‌های شفابخشی را در جامعه تجویز کند.

رئیس سازمان بسیج حقوقدانان با اشاره به اهمیت تبیین بسیاری از موضوعات از حیث حقوق بین‌الملل گفت: تنها مرجعی که می‌تواند همه افکار، عقاید و سلایق را برای خدمت به نظام و انقلاب و مردم دور هم گرد بیاورد تشکیلات عظیم مردمی بسیج است که فارغ از مسئولیت و مقام و منصب همه دور هم جمع می‌شوند و به اظهارنظر و تبیین مسائل می‌پردازند.

بهرامی‌پور با اشاره به مجاهدت‌های شهید سلیمانی گفت: تنها مرجع دغدغه‌مند که می‌تواند در این حوزه ورود کند و ابعاد جنایت ترور ناجوانمردانه این شهید را تبیین کند حقوقدانان بسیجی و انقلابی هستند که اتفاقاً پرونده ترور این شهید مفتوح شده و در حال رسیدگی است.

علیرضا عزیزی سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسان‌جنوبی هم با بیان اینکه این دانشگاه با چهار واحد، یک مرکز دانشگاهی و ۹ هزار و ۲۰۰ دانشجو در مقاطع مختلف کاردانی، کارشناسی، کارشناسی‌ارشد و دکتری و پزشکی عمومی به جامعه علمی و دانشگاهی کشور خدمت می‌کند، گفت: حقوق از قدیمی‌ترین رشته‌های این دانشگاه است که سال ۱۳۶۷ به همت بنیانگذار دانشگاه مرحوم سیدعبدالله علوی تأسیس شد و در این چند دهه بیش از ۵۰ درصد از فارغ‌التحصیلان این دانشگاه در کشور به‌عنوان قاضی، وکیل، مشاور حقوقی، سردفتر و... خدمات حقوقی ارائه می‌دهند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب