دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
07 دی 1403 - 00:03

پاسخ فناوران به نیاز‌ جنوب کشور در زمینه انرژی خورشیدی و سامانه‌های هوشمند

پاسخ فناوران به نیاز‌ جنوب کشور در زمینه انرژی خورشیدی و سامانه‌های هوشمند
محققان یک شرکت فناور توانسته‌اند نیاز‌های جنوب کشور را در زمینه انرژی خورشیدی و سامانه‌های هوشمند برطرف کنند.
کد خبر : 948043

مهدی مظفری‌لقا مدیرعامل شرکت فناور مستقر در مرکز رشد واحد‌های فناور و صنایع تبدیلی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کهنوج در گفت‌وگو با خبرنگار با تشریح فعالیت و زمینه کاری این شرکت فناور اظهار کرد: شرکت از سال ۱۳۹۴ فعالیت خود را در حوزه انرژی‌های خورشیدی، طراحی و اجرای نیروگاه‌های خورشیدی، سیستم‌های خانگی برق خورشیدی و سیستم‌های کشاورزی پمپ آب خورشیدی و در حوزه سامانه‌های هوشمند برای روشنایی‌های هوشمند و تجهیزات کنترل از راه دور هوشمند آغاز کرده است.

وی افزود: خدمات و محصولات فناورانه این شرکت که دارای گواهی سطح آمادگی فناوری هستند شامل چراغ هوشمند معابر پارک‌ها با تی آر آل ۵، اینورتر پمپ خورشیدی با تی آر آل ۴، جعبه دکوراتیو خورشیدی هوشمند برای نمای ساختمان با تی آر آل ۶ و دستگاه آب مغناطیس برای تهیه بتن با تی آر آل ۵ می‌شود.

مدیرعامل شرکت فناور گفت: این شرکت در کسب درآمد‌های غیرشهریه‌ای دانشگاه نقش داشته و سهم دانشگاه از فعالیت‌های فناورانه شرکت بین ۱۰ تا ۲۰ درصد است.

مظفری‌لقا اضافه کرد: پروژه روشنایی خورشیدی منطقه زهکلوت از شهرستان جازموریان به کارفرمایی بنیاد مستضعفان و پروژه جابه‌جایی و احداث نیروگاه خورشیدی ۵ کیلوواتی روستای ده پیش سفلی به کارفرمایی کمیته امداد شهرستان کهنوج ازجمله طرح‌های اجرا شده توسط این شرکت فناور بوده که برای دانشگاه درآمد غیرشهریه‌ای داشته است.

وی با مثبت ارزیابی کردن فعالیت این شرکت در رفع نیازهای کشور عنوان کرد: محصولات فناورانه و خدمات ارائه‌دهنده این شرکت نیاز‌های مردم جنوب کشور ایران در زمینه انرژی خورشیدی و سامانه‌های هوشمند برطرف کرده است.

مدیرعامل شرکت فناور با بیان نواقص و کمبود‌ها برای تجاری‌سازی محصولات فناور مطرح کرد: این شرکت فناور برای تأمین منابع مورد نیاز به سرمایه‌گذاران خطرپذیر نیاز دارد؛ اما سرمایه‌گذاران ایرانی معمولاً افرادی هستند که می‌خواهند با کم‌ترین میزان ریسک، بیشترین سود را از سرمایه‌ به دست بیاورند که این را می‌توان یکی از کمبودها در تجاری‌سازی محصولات فناور عنوان کرد.

مظفری‌لقا ادامه داد:  شکاف بین علم و صنعت باعث شده دیدگاه صنعت و بازار نسبت به دانشگاه و افراد محقق با ذهنیت منفی درباره عملکرد اقتصادی مراکز علمی در جامعه دیده شود که این نیز از دیگر نواقص تجاری‌سازی محصولات فناور است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب