دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
30 آذر 1403 - 09:41
هفته پژوهش ۱۴۰۳؛

ثبت ۲۲۶ طرح فناورانه و خروج ۸۰ شرکت موفق در مرکز رشد واحد‌های فناور دزفول

ثبت ۲۲۶ طرح فناورانه و خروج ۸۰ شرکت موفق در مرکز رشد واحد‌های فناور دزفول
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول اعلام کرد که مرکز رشد واحد‌های فناور دزفول با حمایت این دانشگاه از سال ۱۳۹۳ تاکنون موفق به پذیرش ۲۲۶ طرح شده و ۸۰ شرکت فعال نیز خروج موفق داشته است.
کد خبر : 947488

به گزارش خبرنگار آنا، علی ارشادی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول در آیین نکوداشت هفته پژوهش و فناوری با اشاره به ناهمواری‌های موجود در مسیر ارتباط دانشگاه و صنعت اظهار کرد که ایران در حوزه پژوهش و تولید علم در رده‌های نخست جهانی قرار دارد، اما متأسفانه به‌علت عدم وجود ارتباط مناسب و موثر بین دانشگاه و صنعت در زمینه فناوری و بازار نتوانسته عملکرد مطلوبی را از خود نشان دهد.

وی با انتقاد از عدم مسئله‌محور بودن پژوهش‌ها، بر لزوم افزایش ارتباط بین دانشگاه و صنعت تأکید کرد و ادامه داد: متأسفانه به‌علت عدم سیاستگذاری صحیح، پژوهش‌ها و تولیدات علمی ما به جای حل مشکلات و بهینه‌سازی و ارتقای حوزه صنعت و فناوری داخل، عمدتاً نیاز‌های کشور‌های توسعه یافته را برطرف کرده است.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول به وجود ۱۲ رشته دکتری در این دانشگاه اشاره و خاطرنشان کرد که دانشجویان و استادان باید موضوع رساله‌هایی که با نیاز‌های صنعت و جامعه هم‌خوانی دارند، تعریف کنند.

ارشادی بیان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول در تلاش است تا به دانشگاهی نسل چهار تبدیل شود و به تأمین نیاز‌های صنایع پرداخته و در عین حال از فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی در حوزه تولید علم نیز غافل نماند.

وی با اشاره به کسب عنوان دانشمند پراستناد دو درصد برتر جهانی توسط احسان‌الله عصاره، این موفقیت را افتخاری برای دانشگاه دانست.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول همچنین از ثبت ۸۹ مقاله انگلیسی اسکپوس در سال جاری توسط این دانشگاه خبر داد که ۴۸ مقاله آن با مشارکت بین‌المللی به ثبت رسیده است.

ارشادی به رشد ۷ درصدی تعداد مقالات اشاره کرد و افزود: چاپ مقالات در ایران به‌دلیل تحریم‌ها با دشواری‌هایی مواجه است.

وی به فعالیت‌های انجام شده درراستای ارتباط دانشگاه با صنعت و آموزش و پرورش اشاره کرد و به سه طرح برون‌دانشگاهی که سال گذشته منعقد شد، پرداخت.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول همچنین از وجود سه پژوهشکده و مرکز تحقیقات در این دانشگاه یاد و اعلام کرد که امسال موفق به اخذ مجوز سرای نوآوری زیست‌فناوری جهاد کشاورزی برای حمایت از ایده‌های نو در این حوزه شده‌اند.

ارشادی ابراز امیدواری کرد که با تأمین اعتبار، دو طرح کلان ملی جدید ازجمله تأسیس گلخانه و تولید نشاء با استفاده از آزمایشگاه کشت بافت موجود در دانشگاه و همچنین سولفورزدایی از سوخت مازوت که عامل اصلی آلاینده ها و مشکلات حال حاضر کشور است، به مرحله اجرا برسد.

به گزارش آنا؛ در ابتدای بخش تقدیر از سه شرکت و کارخانه؛ مجتمع فولاد روهینا، صنعتی دوده فام و کشت و صنعت گلستانی که بیشترین ارتباط را با دانشگاه داشتند با اهدای لوح تقدیر شد. همچنین در این مراسم علاوه بر پژوهشگران و فعالان حوزه پژوهش در دانشگاه، از ۳۰ صنعتگر و فناور منتخب توسط شرکت‌ها و صنایع برجسته منطقه تجلیل شد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب