حل ناترازی انرژی با راهاندازی ۲ نیروگاه ۵ مگاواتی در واحدهای دانشگاهی شهرکرد و بروجن
به گزارش خبرنگار آنا، عباس جعفریدستنایی رئیس مرکز تحقیقات انرژی و محیط زیست دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد در نشست هم اندیشی و انتقال تجربیات مهندسان عمران، برق، معماری و مکانیک که به منظور عملیاتی کردن بهینه سازی انرژی در ساختمانهای مناطق سردسیر در این واحد دانشگاهی برگزار شد، اظهار کرد: کنترل ناترازی انرژی در کشورها به ویژه در کشورهای در حال توسعه و کشورهای با منابع محدود، موضوعی حیاتی است.
وی افزود: یکی از مشکلات فعلی کشور ناترازی انرژی بوده که دانشگاه آزاد با رسالت علمی و پژوهشی خود به دنبال حل این معضل است. با راهاندازی دو نیروگاه ۵ مگاواتی در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد و بروجن بخش کوچکی از ناترازی انرژی در کشور مرتفع میشود.
رئیس مرکز تحقیقات انرژی و محیط زیست دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد اضافه کرد: این نیروگاهها متصل به شبکه هستند ازمزیت بازگشت سرمایه ۱۸ تا ۳۶ ماه برخوردار بوده و جزء پروژههای ارزشمندی هستند که با در نظر گرفتن منافع دانشگاه به دولت در کنترل مصرف انرژی کمک شایانی دارند.
جعفریدستنایی بیان کرد: تنوع منابع انرژی، بهینهسازی مصرف انرژی، مدیریت بار، سرمایهگذاری در زیرساختها، توسعه فناوریهای نوین، تشویق به سرمایهگذاری خصوصی، آموزش و آگاهیرسانی، سیاستهای حمایتی و تشویقی، توسعه شبکههای هوشمند و همکاریهای بینالمللی، راهکارهایی هستند که میتواند به کنترل ناترازی انرژی کمک کنند و موجب توسعه پایدار و امنیت انرژی در کشور شود.
بهینه سازی انرژی در ساختمانها با استفاده از برچسب انرژی
دبیر تخصصی نشست هم اندیشی و انتقال تجربیات، مهندسان عمران، برق، معماری و مکانیک هم گفت: برای عملیاتی کردن بهینه سازی انرژی در ساختمانهای مناطق سردسیر باید در ساختمانها از برچسب انرژی استفاده شود.
روح الله یداللهی با اشاره به اینکه ترموستات کنترل سیستم گرمایشی را برعهده دارد، ادامه داد: همچنین در ساختمانهای مسکونی، اداری و تجاری باید ترموستات نصب و دمای استاندارد در فصل زمستان باید بین ۱۸ تا ۲۲ تنظیم شود.
انتهای پیام/