طراحی و ساخت کامپوزیتهای جاذب امواج رادار
به گزارش خبرنگار آنا، پژوهشگران مرکز تحقیقات مهندسی مواد پیشرفته دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج موفق به طراحی و ساخت کامپوزیتهای جاذب امواج رادار (در باند X فرکانس ۴/۸ تا ۴/۱۲ گیگاهرتز) شدند.
امروزه افزایش روزافزون انتشار امواج الکترومغناطیس (بخصوص در بسامد بیش از یک گیگاهرتز که به امواج مایکروویو معرف هستند) به دلیل کاربرد نظامی، مخابراتی و الکترونیکی موجب شده تا تحقیقات زیادی روی تأثیرات منفی این امواج روی عملکرد تجهیزات الکترونیکی، مخابراتی انجام شود. یکی از راههای جلوگیری از اثرات منفی امواج اعمال پوششهای محافظ بوده؛ پوششهای کامپوزیتی جاذب به دلیل خاصیت الکتریکی، دارا بودن چگالی پایین، استحکام بالا و قیمت مناسب جایگزین مناسبی برای سایر مواد رادار گریز است.
کامپوزیتهای مذکور با توجه به ماهیت امواج الکترومغناطیس که در زمان و فواصل دور همانند یک موج تخت منتشر میشود و میدانهای الکتریکی و مغناطیسی عمود بر جهت انتشار دارد، باید دارای دو جزء اصلی جاذب بخش الکتریکی و مغناطیسی باشد. در این کامپوزیتها از یک نوع اپوکسی با قیمت مناسب، تولید داخل و همچنین ذرات پودر اسفنجی آهن به ترتیب بهعنوان جاذب بخش الکتریکی و مغناطیسی استفاده شده است.
آنچه ویژگی این محصول را نسبت به سایر موارد مشابه برجسته میکند تقویتکننده پودر آهنی با مورفولوژی اسفنجی و متخلخل بوده که در کشور برای نخستینبار به روش احیا از حالت جامد تولید شده است.
نتایج به دست آمده در این تحقیق حاصل همکاری تیمی سه ساله مهدی نیرزاده (دانشجوی کارشناسی ارشد) و الناز خسروی (دانشجوی دکتری) با راهنمایی علی سالمی گلعذانی و مشاوره حامد ثابت است.
انتهای پیام/