دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در گفتگو با آنا

عسگری: سطح داوری ما با استاندارد جهانی فاصله دارد/ رودنیل: نوع VAR فوتبال ما توهین به مسابقات است

عسگری: سطح داوری ما با استاندارد جهانی فاصله دارد  رودنیل: نوع VAR فوتبال ما توهین به مسابقات است
داوران بازنشسته فوتبال ایران دیدگاه انتقادی خود را به نوع VAR موجود در کشور مطرح کردند.
کد خبر : 946408

به گزارش خبرگزاری آنا، قضاوت امیر عرب براقی در دیدار روز گذشته نساجی مازندران و خیبر خرم آباد حواشی پرشماری را به همراه داشت چراکه صحنه‌های متعددی وجود داشت که به اعتقاد کارشناسان داوری داور مسابقه دچار اشتباه شده، به خصوص در صحنه‌هایی که عرب براقی ابتدا تصمیم درستی گرفته، اما در ادامه با نظر داوران اتاق VAR، تصمیم اشتباهی گرفته است.  

قانون به هیچ داوری اجازه تعبیر شخصی نمی‌دهد

در همین رابطه حسین عسگری رئیس سابق کمیته داوران به خبرگزاری آنا، اظهار کرد: اینکه عرب براقی نظر خود را تغییر داده ارتباطی به شجاعت او ندارد. اشکال اصلی و عمده از VAR غیر واقعی است که در ایران داریم. نه تنها در مسابقه نساجی و خیبر، در مسابقات دیگری هم بوده و تعدادش زیاد شده، منتهی در یک بازی سه بار پیش نیامده تا داور نظر خود را پس از مشورت با داوران اتاق VAR تغییر دهد. این موضوع حرف و حدیث زیادی به همراه داشته و اعتراض تیم‌ها هم طبیعی است. وقتی تصویر واضح از تمام زوایا در اختیار داوران اتاق VAR نباشد روی تفسیر‌های شخصی می‌رود. قانون به هیچ داوری اجازه تعبیر شخصی نمی‌دهد. وقتی تصویر واضح به داوران داده شود آنها هم تصمیم می‌گیرند ولی در ایران تعداد دوربین‌ها کافی نیست.  

فقط تبلیغ این را می‌کنند که VAR داریم و خیلی‌ها ندارند

وی ادامه داد: وقتی دوربین‌ها کافی نیست داور ناخواسته اشتباه می‌کند. متأسفانه هیچ کسی هم جوابگو نیست و فقط فرافکنی می‌شود. فقط تبلیغ این را می‌کنند که VAR داریم و خیلی‌ها ندارند. وقتی روی صحنه‌های مختلف، کارشناسان داوری با آگاهی به قوانین نظرات متفاوتی می‌دهند به خاطر آن است که آنها تصاویری می‌بینند که وضوح کافی ندارد؛ بنابراین نظر شخصی می‌دهند و اختلاف نظر از اینجا به وجود می‌آید. داوران ما اطلاعات به روز ندارند. مثلاً در بازی دیروز نساجی و خیبر، با خطای مدافع خیبر بر روی یامگا داور برای نساجی اعلام پنالتی کرد، اما چون داوران VAR تصاویر کافی نداشتند، آن صحنه را رد کردند و داور هم پس از بازبینی صحنه در نهایت تصمیم درست خود را برگرداند. همچنین در اواخر بازی گل دوم نساجی که مردود شد اگر آفساید اعلام شده تصمیم تیم داوری می‌تواند درست یا غلط باشد، چون در یکی از فیلم‌ها، مدافع خیبر آفساید را پر کرده بود و در فیلمی دیگر مشکوک به افساید بود اما در کل موضوع توفیری ندارد چون این ضعف ما در وجود دوربین‌های کافی است که اجازه تصمیم گیری را به طور دقیق نمی‌دهد. 

عذر فغانی را خواستند و او در ۵ بازی لیگ نخبگان سوت زده

عسگری تصریح کرد: باید این حقیقت را بپذیریم که کلاس‌های داوران VAR کامل و کافی نبوده، چون اگر بود این همه اشتباه نداشتند و داور را به اشتباه نمی‌انداختند بلکه به او کمک می‌کردند. ۷۲ بازی در مرحله گروهی مناطق غرب و شرق لیگ نخبگان آسیا انجام شده و یک بازی را به داوران ما نداده است. چون داوران ما را قبول ندارند، در شرایطی که داوری داشتیم که هر ۶ هفته قضاوت کرده، همین علیرضا فغانی که کمیته داوران وقت عذرش را خواست، اشتباه نکنم در ۵ بازی لیگ نخبگان سوت زده است. ۷ داور بین‌المللی داریم و یک نفر از کمیته داوران ما نیست که این موضوع را پیگیری کند چرا داوران ما را قبول ندارید؟ دلیل سوت ندادن به داوران ما این است که سطح قضاوت آنها را برای لیگ نخبگان قابل قبول نمی‌دانند. واقعاٌ سطح داوری ما با استاندارد روز دنیا فاصله دارد.  

موضوع مالک نساجی به کمیته انضباطی بازمی‌گردد

رئیس سابق کمیته داوران در واکنش به انتقادات شدید رضا حدادیان مالک نساجی علیه داوری دیدار تیمش و دانیال مرادی رئیس دپارتمان داوری تصریح کرد: بالاخره این موضوع به کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال بازمی‌گردد، چون تنبیهات بر اساس گزارش تیم داوری یا نماینده فدراسیون است، حتی اگر این‌ها هم گزارش نکرده باشند از طریق فیلم قابل رسیدگی است. مواردی که دوربین‌ها گرفته باشد بر اساس تصاویر دوربین که مستند است امکان رسیدگی دارد. البته باید ید زور چه کسی بیشتر است، چون مواردی بود که فیلم قابل استناد بوده، اما نادیده گرفته شده که بنا بر مصلحتی از جانب خودشان بوده است.  

تصمیمات درست داور را VAR تغییر داد

نوذر رودنیل داور بازنشسته فوتبال نیز درباره اتفاقات داوری بازی نساجی مازندران و خیبر خرم آباد اظهار کرد: بسیار جای تعجب دارد که چطور این همه دچار اشتباه شود. داور در صحنه‌هایی تصمیمات درستی گرفته بود و خیلی عجیب است که پس از مشورت با داوران اتاق VAR، تصمیم‌های درست خود را تغییر داد. تنها تصمیمی که با کمک داور ویدئویی اصلاح شد گل اول مردود نساجی بود که در ابتدا سالم اعلام شده بود. اما در دیگر صحنه‌ها داور دچار اشتباه شد. ابتدا پنالتی برای نساجی بود که روی یامگا اعلام شد، اما پس از مشورت با داوران ویدئویی رد شد، در حالی که تصمیم داور درست بود. ضمن اینکه در دقایق پایانی گل دوم نساجی به درست افساید اعلام شد، چون قبل از گل بازیکن نساجی در آفساید قرار داشت، اگرجه این آفساید میلیمتری بود ولی به درست اعلام شد. 

رودنیل خاطرنشان کرد: ضمن اینکه داور در نیمه اول دچار اشتباه شد و پنالتی خیبر خرم آباد را نگرفت. در این زمینه داوران ویدئویی هم به او کمک نکردند. دلیل چنین اشتباهاتی نوع VAR موجود در فوتبال ماست. این نوع VAR توهین به تمامی عوامل برگزاری مسابقه، داوران، تیم‌ها، تماشاگران و بینندگان مسابقات است. دوربین‌ها کافی نیستند، داوران از تمامی زوایا صحنه‌های مشکوک را نمی‌بینند، در نتیجه در تصمیم‌گیری دچار اشتباه می‌شوند. از سویی دیگر باید برای داوران اتاق VAR کلاس‌های آموزش گذاشت، چون دچار اشتباهاتی جدی می‌شوند و باعث تغییر تصمیم درست داوران شده‌اند. به نظر من ۶ ماه هم برای آموزش کار با VAR برای داوران ما کم است و حتی شده ۶۰ ماه آموزش دهند تا به طور کامل یاد بگیرند.  

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب