دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می‌دهد؛

استعمال دخانیات خطر عوارض بعد از جراحی را افزایش می دهد

استعمال دخانیات خطر عوارض بعد از جراحی را افزایش می دهد
بدن انسان برای بهبود زخم‌ها پس از جراحی نیاز به مواد مغذی و بهبود دارد، اما سیگار این بهبودی را با تأخیر مواجه می‌کند.
کد خبر : 946047

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا؛ عوارض پس از جراحی مشکلات زیادی را هم برای ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی و هم برای بیمار ایجاد می کند؛ شواهد علمی نشان می دهند افراد سیگاری نسبت به افراد غیرسیگاری در معرض خطر بیشتری برای عوارض پس از جراحی از جمله اختلال در عملکرد قلب و ریه، عفونت ها و تاخیر در بهبود یا اختلال در بهبود زخم هستند.

نیکوتین و مونوکسید کربن که هر دو در سیگار وجود دارند، می توانند سطح اکسیژن را کاهش دهند و خطر عوارض مربوط به قلب پس از جراحی را تا حد زیادی افزایش دهند. استعمال تنباکو همچنین به ریه ها آسیب می رساند و جریان هوای مناسب را دشوار می کند و خطر عوارض پس از جراحی برای ریه ها را افزایش می دهد.

یک نخ سیگار سد راه مواد مغذی

همچنین سیگار سیستم ایمنی بیمار را مختل می کند و می تواند بهبود را به تاخیر بیاندازد و خطر عفونت در محل زخم را افزایش دهد. حتی کشیدن تنها یک نخ سیگار توانایی بدن در رساندن مواد مغذی لازم برای بهبودی پس از جراحی را کاهش می دهد.

سام زراعتیان نژاد دوانی متخصص قلب و عروق، با بیان اینکه مصرف دخانیات ازجمله سیگار و قلیان می‌تواند به شدت بر بسته شدن زخم پس از جراحی تأثیر منفی داشته باشد، گفت: کاهش جریان خون و اکسیژن‌رسانی به بافت‌ها یکی از این عوارض است. نیکوتین موجود در دخانیات باعث تنگ شدن عروق خونی می‌شود که جریان خون به محل زخم را کاهش می‌دهد. کاهش خون‌رسانی باعث کاهش میزان اکسیژن و مواد مغذی ضروری برای بهبود زخم می‌شود.

وی افزود: مصرف دخانیات فعالیت سلول‌های فیبروبلاست (تولید کننده کلاژن) و ماکروفاژها که مسئولیت پاکسازی بافت آسیب‌دیده و تحریک ترمیم را دارند کاهش می‌دهد. این مسئله موجب اختلال در تولید بافت جدید و ترمیم زخم می‌شود.

زراعتیان ادامه داد: دود سیگار سیستم ایمنی را تضعیف کرده و توانایی بدن برای مقابله با میکروب‌ها را کاهش می‌دهد، که این می‌تواند منجر به افزایش احتمال عفونت در محل زخم شود. همچنین مصرف دخانیات تولید و کیفیت کلاژن را کاهش داده و باعث می‌شود زخم دیرتر بسته شود و کیفیت اسکار کاهش یابد. کلاژن یک پروتئین ضروری برای بازسازی بافت آسیب‌دیده است. 

چهار هفته به خود استراحت دهید

وی افزود: مطالعات نشان می‌دهد به دلیل کاهش جریان خون، بافت‌های اطراف زخم ممکن است دچار مرگ سلولی (نکروز) شوند، که این مشکل می‌تواند ترمیم زخم را به تأخیر بیندازد و خطر عوارض جراحی را افزایش دهد. افراد سیگاری معمولاً زمان بیشتری برای ترمیم زخم نیاز دارند و احتمال بروز عوارض پس از جراحی در آنها بیشتر است.

وی افزود: قطع مصرف دخانیات حداقل 2 تا 4 هفته قبل از جراحی و 4 هفته بعد از جراحی به بهبود زخم کمک می‌کند.

مشاوره با پزشک یا متخصص ترک سیگار می‌تواند در این فرآیند مؤثر باشد. مصرف دخانیات تأثیرات جدی بر روند بهبودی دارد، بنابراین پرهیز از آن برای کاهش خطرات ضروری است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب