تجلیل از مجاهدان و علما نیاز مبرم جامعه برای حفظ هویت تاریخی
به گزارش خبرنگار آنا، فرزاد جهانبین معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی در دومین آیین «عصر انقلاب اسلامی و تجلیل از مفاخر و اندیشمندان حوزه انقلاب اسلامی» که با حضور امام جمعه و نماینده ولیفقیه در استان یزد، استاندار یزد و مسئولان در سالن آمفی تئاتر دکتر سلطانی دانشگاه آزاد اسلامی یزد برگزار شد با اشاره به کنشگری مناسب در نقاط عطف تاریخی اظهار کرد: عدم حرکت و کنشگری خوب در برههای از زمان سبب از دست دادن آینده خواهد شد.
وی، یکی از نقاط عطف را قرن نوزدهم دانست و ادامه داد: کشورهای اروپایی دنبال بازار فروش و مواد اولیه ارزان قیمت بودند که شروع به لشکرکشی کرده و کشور هند که یکی از بزرگترین تولیدکنندگان نساجی است شروع به واردات محصولات نساجی کرده و زمینهای کشاورزی خود را تغییر کاربری و به کشت خشاش روی میآورد.
معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد: درآن نقطه عطف تاریخی فضلا عَلَمی را برداشتهاند که ما باید به خودمان بیاییم که اگر الان را درک نکنیم قطعاً آینده را از دست خواهیم داد.
جهانبین متذکر شد: متأسفانه جریانی که خود را ذلیل و وجود خود را مدیون به کشورهای بیگانه میداند از وجود هیچکاری دریغ نکرده و اوج تاریخی آن به دار زدن مرحوم شیخ فضلالله نوری است که مرحوم جلال آل احمد میگوید: «جنازه شیخ فضلالله بالای دار نشان استیلای جریان غربزده در ایران است.»
شیخ عبدالکریم حائری و امام خمینی(ره)؛ جریانات مستقل
معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی، شخصیتهایی مانند شیخ عبدالکریم حائری یزدی و امام خمینی (ره) در حوزه علمیه را جریانات مستقل دانست و گفت: این جریان موجب شد که حرکت مرحوم شیخ فضلالله نوری در تاریخ گم نشود.
جهانبین با اشاره به نامه مرحوم آخوند خراسانی به شاه احمد مبنی بر اینکه اگر بخواهیم بذر مساعی جمیله و صرف همت خسروانه در نشرعلوم که سایر ملل به مدارج اعلی رسیدهاند باور کنیم، گفت: تجلیل از این مجاهدین و علمای باتقوا در حقیقت تجلیل از خودمان است، چراکه ما به آنها نیاز داریم تا این راه گم نشود و ملتی که فراموشی داشته و تاریخ خود را گم کند آینده تباهی خواهد داشت و آینده در گرو شناخت از گذشته است.
وی، این تجلیل را جدا از شخص، شخصیت و مجاهدت علما دانست و گفت: اگر در گذشته به نقطه عطف تاریخی توجه میشد مسیر حرکت کشور درجهت پیشرفت بود.
معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی، دو انقلاب کبیر در عصر حاضر را انقلاب کبیر فرانسه و انقلاب اسلامی ایران برشمرد و تبیین کرد: انقلاب فرانسه میخواست خدا و دین را در زندگی کمرنگ کند و عقلانیت مبتکرانه را بر سرجای آن بنشیند که شکل مارکسیسی و شوری میشود «نحن اکبر» و شکل فرانسوی و لیبراستی «انا اکبر» در حالی که شعار انقلاب اسلامی میشود «الله اکبر»، یعنی بحث و درگیری بین اعتقاد به خدا و غیر خداست.
جهانبین متذکر شد: جهاد دری از درهای بهشت است که خداوند آن را برروی خواص خود باز میکند و هرکس جهاد را ترک کند حتی انتظار انصاف از دیگران نباید داشته باشد، به تعبیر امیرالمومنین انسان ناتوان هیچگاه نمیتواند حق خود را بگیرد و حق جز با جدیت گرفته نخواهد شد.
وی افزود: اگر مسیر جهاد علم، چه عوم دینی و چه علوم طبیعی و علوم مهندسی پیشرفت کرده بودیم وضعمان این چنین نبود و امروز تجلیل از شخصیتهایی چون آیتالله ناصری و شهدای بزرگ استان یزد برای گم نشدن علم هدایت است.
انتهای پیام/