دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
20 آذر 1403 - 16:03

اهمیت روز جهانی ایدز؛ انگ، تبعیض و نابرابری‌ پایان می‌یابد؟

اهمیت روز جهانی ایدز؛ انگ، تبعیض و نابرابری‌ پایان می‌یابد؟
رئیس مرکز بهداشت شماره یک اصفهان گفت: روز جهانی ایدز قصد دارد کیفیت زندگی افراد مبتلا به ایدز را بهبود ببخشد و تلاش می‌کند تا رهبران و احزاب جوامع مختلف برای کاهش انگ و تبعیض بیماران ایدزی اقدام موثری انجام دهند.
کد خبر : 945759

به گزارش خبرنگار آنا، به مناسبت روز جهانی ایدز و گرامیداشت هفته پژوهش، همایش روز جهانی مبارزه با ایدز با هدف ارتقای آموزش همگانی و آگاهی بخشی عمومی و با شعار «افزایش آگاهی، پیشگیری از اچ آی وی» در دانشگاه آزاد اصفهان برگزار شد.

در این گردهمایی که با مشارکت دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان و دانشگاه علوم پزشکی روی داد، رئیس مرکز بهداشت شماره یک اصفهان گفت: از سال ۱۹۸۸ همه ساله همزمان با آخرین ماه سال میلادی مصادف با ۱۰ آذر به عنوان روز جهانی ایدز نام‌گذاری شده است و به همین مناسبت هرساله تلاش می‌شود تا ضمن حساس‌سازی جامعه، با اجرای برنامه‌های آموزشی، آگاهی شهروندان در خصوص پیشگیری و کنترل بیماری ایدز افزایش یابد.

اهمیت روز جهانی ایدز؛ انگ، تبعیض و نابرابری‌ پایان می‌یابد؟

علی وحدتی خاطرنشان کرد: بیماری ایدز یا اچ آی وی در حدود چهار دهه است که از شیوع این بیماری در جهان می‌گذرد و تا امروز میلیارد‌ها دلار در راه کنترل این عارضه هزینه شده تا بلکه طول عمر مبتلایان را که در مراحل اولیه شناسایی می‌شوند، به عمر یک انسان سالم نزدیک کنند.

وی با بیان اینکه یکی از دلایل اهمیت روز جهانی ایدز، پایان نیافتن اپیدمی این بیماری به دلیل انگ، تبعیض و نابرابری‌هایی است که در مواجهه با افراد مبتلا به ایدز رخ می‌دهد، افزود: وجود علل و عواملی همچون عقاید مذهبی، فرهنگی و اجتماعی مختلف در برخی از جوامع، گروهی از مبتلایان به ایدز، بیماری خود را پنهان می‌کنند و ممکن است به دلیل نگرانی از انگ و طرد از طرف جامعه، برای تشخیص و درمان آن اقدام نکنند.

وحدتی با اشاره به اینکه این امر یکی از دلایل شیوع بیشتر بیماری ایدز است، بیان کرد: روز جهانی ایدز قصد دارد کیفیت زندگی افراد مبتلا به ایدز را بهبود ببخشد و تلاش می‌کند تا رهبران و احزاب جوامع مختلف برای کاهش انگ و تبعیض بیماران ایدزی اقدام موثری انجام دهند.

رئیس مرکز بهداشت شماره یک بیان کرد: در مسیر مبارزه با ایدز چالش‌های قابل توجهی داریم که پیشرفت درمانی را کند می‌کند که از مهم‌ترین آنها می‌توان به ذات پنهان بیماری و نهفتگی انتقال آن، راه‌های انتقال و ابتلای به آن و همچنین معذورات اخلاقی و ترس از برچسب و بدنامی و عدم پذیرش بیمار از سوی جامعه اشاره کرد.

اهمیت روز جهانی ایدز؛ انگ، تبعیض و نابرابری‌ پایان می‌یابد؟

وی با تجلیل از اهتمام دانشگاه آزاد اصفهان به برپایی این همایش اضافه کرد: سازمان بهداشت جهانی هدف‌گذاری کرده است که تا سال ۲۰۳۰، بیماری ایدز کاملا کنترل شود و روز جهانی ایدز به عنوان یک ابزار تبلیغاتی قدرتمند به جمع‌آوری، تجزیه و تحلیل داده‌های انتشار یافته کشور‌ها درباره ایدز کمک می‌کند و همین امر موجب نزدیک شدن این سازمان به اهداف خود در مبارزه با ایدز می‌شود.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اصفهان نیز با تاکید بر این موضوع که ارتباط حوزه سلامت و دانشگاه، ارتباط پایدار و محکمی است و در انتقال صحیح اطلاعات و فرهنگ‌سازی بسیار موثر خواهد بود، گفت: باعث خرسندی است که دانشگاه آزاد اسلامی در راستای ایفای نقش جامعه‌محور و بعد انجام رسالت اجتماعی خود توانسته گامی در جهت حل معضل عمومی و اعتلای بهداشت و درمان شهر و کشور بردارد.

مجید طغیانی افزود: نقص آگاهی عمومی، پایین بودن دانش و اطلاعات لازم بویژه در خصوص گروه‌های آسیب پذیر و نداشتن شبکه ملی اطلاع‌رسانی و ثبت موارد، آموزش و مشاوره در مورد این بیماری، تهدید حاصل از آنها را افزایش می‌دهد و دانشگاه به عنوان یک نهاد علمی مورد قبول همگانی، می‌تواند نقش موثری در آگاهی بخشی و ارتقاء آموزش همگانی داشته باشد.

در حاشیه این همایش، اکیپ پزشکی دانشگاه علوم پزشکی و دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه آزاد اصفهان به منظور مشاوره غربالگری بیماری‌های اچ آی وی و هپاتیت، انجام تست رایگان بیماری‌های مذکور در محل و انجام آزمایشات قند خون و فشار خون حضور یافته و خدمت‌رسانی کردند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب