جوابیه انجمن تامین کنندگان داروهای پلاسمای استان تهران به گزارش آنا با موضوع صنعت پلاسما
به گزارش خبرگزاری آنا، در این جوابیه آمده است، بیانیه انجمن علمی انتقال خون 13 آذر 1403 در پاسخ به بیانیه انجمن تامین کنندگان پلاسما و داروهای پلاسمایی یازدهم آذر 1403 بوده ، این در حالی است که بیانیه انجمن تامین کنندگان پلاسما و داروهای پلاسمایی جهت شفاف سازی واقعیتهای مدل اهدای پلاسما در ایران براساس اصرار برخی اشخاص حقیقی در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی بر نامیدن مدل مجارستانی بر این صنعت بوده و غیرمنتظره است که انجمن علمی انتقال خون خود را موظف به پاسخگویی به بیانیهای میداند که مخاطب آن نبوده است.
علی ایحال، با وجود اینکه در بیانیه اخیر ذکر شده است که در بیانیه انجمن پلاسما، استقبال از نقد و شفاف سازی نشده، در تمامی موارد ذکر شده استناد به ادله و مراجع معتبر علمی وجود داشته است و این انجمن همواره از گفتگوی سازنده با انجمنهای دیگر، برای پیشبرد توسعه کشور استقبال میکند و آمادگی نشست مشترک را دارد.
حال با توجه به اینکه بیانیه انجمن علمی انتقال خون حاوی مطالبی دور از حقیقت میباشد، لازم است آن موارد با استقبالی که این انجمن از شفاف سازی داشته است مورد نقد قرار بگیرد تا با توجه به وزن لغت "علمی" در نام آن انجمن محترم، مخاطبین و جویندگان حقیقت به بیراهه رهنمون نشوند.
انجمن انتقال خون اشاره کرده است که مجوز جمع آوری پلاسما در آلمان تنها به شرکتهایی داده میشود که خود دارای پالایشگاه بوده و چرخه تولید داروهای مشتق از پلاسما را به طور کامل مدیریت میکنند؛ این ادعا حقیقت ندارد و در دنیایی که کاربران با جستجوی ساده در فضای مجازی میتوانند شرکتهای مستقل جمع آوری کننده پلاسما بدون پالایشگاه را پیدا کنند، نباید یک انجمن علمی ادعایی چنین خلاف حقیقت بکند. برای تنویر افکار خوانندگان این بیانیه، آدرس وب سایت چند شرکت مستقل از پالایشگاه در آلمان ذیلاً ارائه میشود:
PLASMAVITA: https://plasmavita.de-
RUHR PLASMA ZENTRUM BOCHUM: https://ruhrplasma.de-
PLASMASPENDE-ZENTRUM EGELSBACH: https://plasmaspende-in-egelsbach.de-
در رابطه با اولویت استراتژیکی که سازمان بهداشت جهانی در خصوص دسترسی به داروهای پلاسمایی تبیین کرده، مشخصاً هدف راهبردی توصیه شده، تامین این داروها از پلاسمای بومی بر اساس شرایط اقتصادی و اجتماعی یک کشور است. در جای جای بیانیه نویسندگان آن، شعارهایی در رابطه با ادله ارائه شده توسط انجمن تامین کنندگان پلاسما و داروهای پلاسمایی آورده اند ولیکن به شکل مستدل به مرجع این ادعاها نپرداخته اند و گویا مخاطبین باید بپذیرند که دلایل آورده شده بر اساس خوانش درست توصیه نامهها و دستورالعملهای بین المللی است.
در استناد به مدل دانمارک، اشاره شده است که تفاوت درآمد بین دو کشور ایران و دانمارک وجود دارد. انجمن تامین کنندگان پلاسما و داروهای پلاسمایی نیز با این حقیقت موافق است، ولیکن تشریح مدل دانمارک توسط این انجمن پس از این بود که توصیه شد ایران باید مدل دانمارک را سرمشق خود قرار دهد و ما هم با انجمن علمی انتقال خون موافق هستیم که نباید از مدل دانمارک برای الگوگیری استفاده کرد و در نهایت در رابطه با صنعت پلاسما، در بیانیه آن انجمن از این صنعت به عنوان تجارت پلاسمای پولی نام برده شده است. موکداً اعلام میدارد قیمت پلاسمای استحصالی در مراکز اهدای پلاسمای عضو این انجمن، معادل قیمت واگذاری پلاسما توسط سازمان انتقال خون ایران است. در حالیکه مراکز اهدای پلاسما به هموطنان عزیزی که پذیرفته اند اهداکننده همنوع دوست و مستمر این مراکز باشند، مبالغی بابت جبران هزینههای ایاب و ذهاب اعطا میکنند و استفاده از عباراتی همچون "تاریکخانه" وهن صنعت است.
این انجمن آمادگی کامل دارد تا تمامی ذی نفعان از جزئیات مدل صنعت پلاسمای ایرانی که یک افتخار جهانی است، آگاه شوند.
انتهای پیام/