چرا بحران خودکشی رخ میدهد؟/ لزوم رفع معضل «درست کار کردن» و «کار درست کردن»
به گزارش خبرنگار آنا، نخستین سمپوزیوم ملی «پیشگیری از رفتارهای خود آسیبرسان» طی دور روز با حضور ارگانهای ذیربط و اجرایی استان اصفهان اعم از آتشنشانی، جمعیت هلال احمر، اورژانس اجتماعی، فراجا، استانداری اصفهان، قوه قضائیه، سازمان اورژانس، دانشگاه آزاد اسلامی و سایر نهادهای مرتبط به خدمات اجتماعی و اورژانسی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان برگزار شد.
خودکشی یک بحران است
رئیس جمعیت پیشگیری از خودکشی ایران که به عنوان ارائهدهنده اصلی این سمپوزیوم به ایراد سخن پرداخت، اظهار کرد: خودکشی یک بحران است و دلیل ارتکاب آن توسط افراد اینکه مشکلات زندگی از قدرت تحمل آنها بیشتر شده و به ناچار دست به این عمل خواهند زد، بحران خودکشی یک عمل خودخواهانه است که با هدف مردن و پایان دادن به زندگی صورت میگیرد.
حمید یعقوبی افزود: خودکشی دارای سطوح مختلفی اعم از میل و آرزوی مرگ، افکار خودکشی، طرحریزی، اقدام به خودکشی و خودکشی کامل است و اگر خودکشی در حد افکار بماند مشکلی ایجاد نمیکند.
وی با اشاره به آمار و ارقام این معضل اجتماعی بیان کرد: خودکشی بحرانی است که در همه جوامع وجود دارد و هیچگاه تعداد آن به صفر نمیرسد؛ اما با پیشگیری از پیشرفت این بحران میتوانیم از افزایش آن جلوگیری کنیم.
پیشگیری از خودکشی موضوع ویژه تحقیق و پژوهش در دانشگاه شود
پیام نجفی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان هم درباره تمرکز پژوهش دانشجویان و استادان رشتههای مرتبط با موضوعات اجتماعی تبیین کرد: استادان و دانشجویان رشتههای روانشناسی، روانپزشکی و سایر رشتههای مرتبط؛ فعالیتهای پژوهشی و فرهنگی و همچنین موضوعات تحقیقات خود را پیرامون پیشگیری از رفتارهای خود آسیبرسان سوق دهند.
آرامش؛ نیاز اصلی زندگی در جوامع
مدیرکل بهزیستی استان اصفهان هم در این سمپوزیوم درباره آسیبهای اجتماعی یادآور شد: موضوع آسیبهای اجتماعی از اهمیت خاصی برخوردار است و یکی از دردناکترین و جبرانناپذیرترین این آسیبها، خودکشی است و بهزیستی استان اصفهان در کنار سایر دستگاههای مربوطه همواره کمک میکند تا این معضل از جامعه دور بماند.
ناصر چاووشی درباره مأموریتهای اورژانس اجتماعی و خدمات مشاورهدهی اداره بهزیستی افزود: اورژانس اجتماعی تلاش میکند که در ابتدا مانع اقدام افراد به خودکشی و در ادامه مداخله و جلوگیری از فوت شخص خودکشی کننده شود، همچنین خط ۱۴۸این اداره به این امر اختصاص داده شده و به صورت رایگان آمادگی ارائه مشاوره روانشناسی به مراجعین را دارد.
اشتغالزایی موجب کاهش خودکشی در جامعه میشود
مدیرعامل هلدینگ اخوان که یکی از شرکتهای فعال در طرح پویش دانشگاه آزاد استان اصفهان و جزء حامیان و مدعوین این سمپوزیوم بود، درباره رابطه اشتغال و کاهش تمایل به خودکشی گفت: بزرگترین مسئله و معضل برای یک فرد این است که نیاز به کار داشته باشد، البته باید این مسئله باید توسط جوامع بزرگ و تأثیرگذاری مانند دانشگاه و ارکان آن حل شود.
امیر اخوانمقدم خاطرنشان کرد: اشتغالزایی مانع خودکشی در جامعه میشود و برای جلوگیری از خودکشی افراد باید زمینههای اشتغالزایی را فراهم کنیم؛ بنابراین با بهرهگیری از ذهن و فکر فعال دانشجویان میتوانیم مشکلات را رفع کرده و تعداد خودکشی را در جامعه کاهش دهیم.
معضل (درست کار کردن) و (کار درست کردن) برطرف شود
مدیر جلوگیری از رفتارهای آسیبرسان شهرداری اصفهان هم در این گردهمایی گفت: بهرهوری اجتماعی به معنای انجام کار اجتماعی صحیح در مقابله با خودکشی است و نهادها و دستگاههای اجرایی عموماً در بخش اثر (کار درست کردن) و کارایی (درست کارکردن) نواقصی وجود دارد.
امانالله باطنی اشاره کرد: آسیبهای اجتماعی دو عامل دارند، عوامل دور و نزدیک که در بخش خودکشی یکسری عوامل زمینهساز و دیگری عوامل بروز دهنده را داریم.
وی تشریح کرد: در عصر یقین گمشده هستیم و در این نسل دچار پیامناپذیری مخاطب اجتماعی میشویم؛ بنابراین پیامهایی که میخواهیم به جامعه وارد کنیم را باید با ظرافت و لطافت خاصی انجام دهیم.
خودکشی؛ فاجعه آمیزترین شکل مرگ
منصور شیری مدیر گروه دفتر سلامت روانی اجتماعی و اعتیاد دانشگاه اصفهان مه گفت: خودکشی به نوبه خود از فاجعهآمیزترین شکلهای مرگ است و برای مقابله با این بحران، کارشناسان باید توانایی ارزیابی افکار و رفتار فرد که شامل مواردی همچون آموزش روانی، مدیریت خودکشی و آموزش خانواده است را داشته باشند.
انتهای پیام/