دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می‌دهد؛

نوجوان‌ها زیر دست جراحان زیبایی؛ افزایش یا کاهش اعتماد به نفس

نوجوان‌ها زیر دست جراحان زیبایی؛ افزایش یا کاهش اعتماد به نفس
جراحی‌ زیبایی از جمله دغدغه‌های نوجوانان امروزی است، موضوعی که هم پزشکان و هم والدین را به چالش کشانده است، اما علت برخی از این جراحی‌ها به عدم اعتماد به نفس بر‌می‌گردد و افراد برای برگرداندن اعتماد به نفس به کلینیک‌های زیبایی مراجعه می‌کنند.
کد خبر : 943317

به گزارش خبرنگار آنا؛ حتماً شما هم دیده‌اید دختران و پسران نوجوانی که چسب روی بینی خود زده‌اند که خبر از جراحی عمل بینی می‌دهد، آمار‌ها نشان می‌دهد بالاترین میزان عمل‌های جراحی پلاستیک در دنیا به ترتیب در اختیار کشور‌های آمریکا، برزیل، کره جنوبی و هند است و ایران در این آمار رتبه بیستم را به خود اختصاص داده است. بااین‌وجود، رتبه اول جهان در جراحی بینی، متعلق به کشور ما است.

طبق اعلام جامعه جراحان در تاریخ ۲۷ دی‌ماه، تمایل به عمل جراحی زیبایی در بین نوجوانان سنین ۱۴ تا ۱۸ سال روزبه‌روز در حال افزایش است. همچنین علیرضا صابری دبیر انجمن علمی جراحان پلاستیک و زیبایی ایران اعلام کرد: از هر ۱۰۰ نفر مراجعه‌کننده فقط ۳۰ نفر به عمل نیاز دارند و ۳۰ نفر دیگر هیچ احتیاجی به عمل ندارند  و ۴۰ نفر بقیه انتخاب با خودشان است و عمل کردن یا نکردن آنها به سلیقه شخصی خودشان برمی‌گردد.

سارا روزبه‌روز غر زدن‌هایش بیشتر می‌شود، او اینک در ۱۳ سالگی قرار دارد و در صورتش چند جوش ریزودرشت دیده، اما مشکل اصلی او چیز دیگری است، سارا هر بار که خود را در آینه می‌بیند از بزرگ شدن دماغش گلایه دارد و سعی دارد مادرش را قانع کند تا برای عمل زیبایی به یکی از کلینیک‌های شمال تهران مراجعه کند، اما مادر او هر بار به او می‌گوید در سن رشد قرار داری و این طبیعی است، اما چند روز بعد  مادر به‌ناچار به او اجازه این جراحی را می‌دهد.  

این روز‌ها تعداد دخترخانم‌ها و آقاپسر‌های نوجوانی که در سن و سال سارا خانم هستند و برای جراحی‌های مختلف زیبایی به کلینیک‌های مختلف مراجعه می‌کنند کم نیست، مهسا ساداتی روانشناس کودک و نوجوان در گفت‌وگو با خبرنگار آنا بابیان اینکه به‌طورکلی ارزش‌های زیبایی در جامعه در حال تغییر است، گفت: بسیاری از ارزش‌های اولیه افراد در خانواده آنها شکل می گیرد، برخی از اختلالات روانی کودکان مثل برجسته انگاری در ظاهر از گذشته وجود داشته است و نوجوانان خود را زشت می دیدند. این موضوع از ویژگی‌های سنی افراد است، اما درگذشته خانواده‌ها با صحبت کردن با فرزندان خود و ایجاد وقفه برای این تصمیم‌گیری‌های عجولانه باعث می شدند آنها از این سن عبور کرده و چهره خود را بپذیرد.

وی بابیان اینکه نوجوانی دوره بلوغ و تکامل عقلی و جسمی است؛ ادامه داد: درگذشته پروسه رشد به‌صورت درست و منطقی طی میشد، اما این روز‌ها کودکان در نوجوانی و زمانی که هنوز به ثبات تصمیم گیری و ذهنی درستی نرسیده اند؛ با تصمیم‌های غیرمنطقی برای عمل‌های جراحی، آینده خود را دچار مشکل می کنند؛ این مشکلات حتی می تواند به اختلالات روانی حاد منجر شود.

ساداتی گفت: در بسیاری از این تصمیم گیری‌های دوران نوجوانی، خانواده‌ها باید مقاومت بیشتری داشته باشند و به‌راحتی اجازه این تغییرات را به فرزندان خود ندهند. همچنین قانونگذاران نیز باید به این خلأ قانونی توجه کنند و برای پزشکانی که جراحی‌های زیبایی انجام می دهند، چهارچوبی تعریف کنند.

ساداتی: پزشکان نباید برای نوجوان‌های زیر ۱۸ سال چنین عمل‌های زیبایی نظیر جراحی بینی، لاغری و ... انجام دهند.

روانشناس کودک و نوجوان بابیان اینکه اکثر افرادی که دست به عمل‌های زیبایی می زنند به دنبال بالا بردن اعتمادبه‌نفس خود هستند، تأکید کرد: انجام جراحی‌های زیبایی در سنین کم نه‌تنها باعث بالا رفتن اعتمادبه‌نفس نمی شود، بلکه منجر به طولانی شدن  مدت عدم اعتمادبه‌نفس می شود و فرد دست به جراحی‌های دیگری برای زیبا شدن می زند.

ساداتی ادامه داد: زیبایی ظاهری به‌ویژه در دخترخانم‌ها در حال تبدیل‌شدن به ارزش‌های جامعه است. خانواده‌ها برای  بزرگ شدن بینش و بیشتر شدن سطح اعتمادبه‌نفس فرزندان خود باید توجه زیادی داشته باشند و تا قبل از ۱۸ تا ۲۰ سالگی به طرز تفکر فرزندان خود توجه کنند.

وی افزود: برخی پدر و مادر‌ها خود دائم دست به عمل‌های زیبایی می‌زنند و این می‌تواند به‌صورت غیرمستقیم اثر منفی بر فرزندان داشته باشد و ناخودآگاه آنها را در شرایطی که اصلاً نیاز به عمل زیبایی ندارند به این کار ترغیب می‌کند. با زیادشدن عمل‌های زیبایی چهره بسیاری از افراد شبیه به هم شده است.

ساداتی بابیان اینکه تبلیغات در رسانه‌ها به نوجوان‌ها و جوان‌ها چهارچوب ذهنی می دهد، گفت: برخی شرکت‌ها و جراح‌های زیبایی برای تبلیغات از نوجوان‌ها استفاده می کنند، این موضوع شاید در نگاه اول نظرات منفی مخاطبین را به همراه داشته باشد، اما در ضمیر ناخودآگاه افراد باعث ترویج انجام جراحی‌های زیبایی در مخاطبین کم سن و سال می شود چرا که اینگونه تبلیغات تداوم بسیاری دارد.

وی افزود: تا چند دهه گذشته اگر دانش آموزی ابرو‌های خود را تغییری می داد همه تعجب می کردند و مورد توبیخ قرار می گرفت، اما حالا دختران با آرایش و بینی‌های عمل شده در مدرسه حاضر می‌شوند. همچنین بهای بیش از حد خانواده‌ها به فرزندان باعث کمتر شدن سن جراحی‌های بینی شده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب